Idén is lesz Síbajnokság

Eger Önkormányzata szakértő egri síoktatókkal, helyi vállalkozásokkal és Ždiar községgel együttműködésben 2013 március 1-je és 3-a között megrendezi az immár VI. Eger Városi Síbajnokságot.
 
 

Idén is lesz Síbajnokság

Eger Önkormányzata szakértő egri síoktatókkal, helyi vállalkozásokkal és Ždiar községgel együttműködésben 2013 március 1-je és 3-a között megrendezi az immár VI. Eger Városi Síbajnokságot.
 
 
 
 
 

Idén is lesz Síbajnokság

Eger Önkormányzata szakértő egri síoktatókkal, helyi vállalkozásokkal és Ždiar községgel együttműködésben 2013 március 1-je és 3-a között megrendezi az immár VI. Eger Városi Síbajnokságot.
A város félmillió Ft-tal járul hozzá a hétvégi program rendezéséhez, de amellett, hogy a sportalapból finanszírozza az eseményt, minden évben szponzorokat is felkeres. Így, az egriek összefogásával lehetséges, hogy a megközelítőleg 400 résztvevő nagyon jutányos áron pihenhessen és sportolhasson a Tátra egyik kiváló síterepén – jelentette be sajtótájékoztatón hétfőn Rázsi Botond, Eger alpolgármestere.

Petrovai József főszervező kiemelte: egészen január 18-ig lehet nevezni a hétvégére, és aki nevez a március 2-án, szombaton 10.00 órakor kezdődő hivatalos versenyre, a rajtszám leadásakor 5 €-t visszakap a részvételi díjból. Ezzel is motiválni szeretnék a Ždiarba utazókat, hogy próbálják ki magukat az óriás műlesiklás-versenyben is. A helyszín a tavalyi pálya, tehát a Bachledova Dolina a szlovákiai Ždiar községben.
A tapasztalt sítábor-szervező hangsúlyozta, hogy ilyen kedvezményes áron sehol másutt nem lehet sítáborban részt venni, a helyiek igen olcsón adják Egernek a szállást és a síbérletet is, a bérlet 37 €, a szállás félpanzióval 40 €.
A helyszín szakmailag is kiváló, azok, akik a tavalyi hétvégén részt vettek, nagyon jó visszajelzéseket adtak. A lengyel határhoz közel fekvő Ždiarban minden adott a jó időtöltéshez. A jelentkezéseket a már megszokott 14 kategóriában várják, egyedül a VIP-kategóriát törölték a kevés jelentkezés miatt. Most is lesz külön versenyzési lehetőség a snowboardosoknak.

Fejes Péter, a viadal technikai részleteiről beszélt. Amennyiben kicsit kedvezőbb lesz az időjárás, mint a 2012 márciusában rendezett V. Városi Síbajnokságon volt, úgy hosszabb, 500 méteres pálya kitűzésében reménykednek a résztvevők. Hozzátette, hogy az időjárás sajnos évről évre szélsőségesen változik, így már nem lehet tudni, hogy melyik az ideális síelési szezon. Akár márciusban is lehet friss hó. A szakember szerint ugyanakkor előny, hogy márciusra már biztosan minden, a síelésért rajongó sportember töltött valamennyit havon, s így jobb versenyre lehet számítani.
A szlovák síklub mesterei igen jártasak a szervezésben, évente számos viadalnak adnak otthont. Fejes Péter leszögezte: bíznak benne, hogy tavalyhoz képest többen részt vesznek az egyfutamos óriás műlesiklásból álló megmérettetésen, hiszen a 3-400 fős résztvevői szám évek óta állandó, ám igazán jó vetélkedést legalább 100-120 fős nevezési szám mellett lehet rendezni.
 



A VI. EGER VÁROSI SÍBAJNOKSÁG VERSENYKIÍRÁSA

A verseny helyszíne: Ždiar (Szlovákia) BACHLEDOVA DOLINA

A verseny időpontja: 2013. március 2. szombat, 10.00 óra

A versenyen részt vehet: minden egri lakos és Egerben tanuló diák, aki nem leigazolt síversenyző

Versenynem: Egyfutamos óriás műlesiklás

Korosztályok:
I.  kr. 2005. vagy később született
II. kr. 2003-2004 között született
III.kr. 2001-2002 között született
IV.kr. 1999-2000 között született
V. kr. 1997-1998 között született
VI.kr. 1995-1996 között született
VII.kr.1993-1994 között született
VIII.kr.’82-’92 között született
IX.kr.’72-’81 között született
X.kr.’62-’71 között született
XI.kr.’52-’61 között született
XII.kr.’42-`51 között született
XIII.kr. ’42 előtt születettek
XIV.kr. jelmezes

Versenyszabályok:
Minden egyes kaput a megfelelő oldalról kell megkerülni. A kapuk egyesével kerülnek kitűzésre. Aki bukik, a versenyzést folytathatja, amennyiben a kötése nem oldott le, de a kaput kerülni kell. A versenyen óvásnak helye nincs.

Időmérés: Elektronikus időmérés, indítókapuval, fotocellás mérés célba érkezéskor

Rajtsorrend:
A nevezési sorrend alapján, újrafutás nincs, csak technikai problémák esetén.

Díjazás: Korosztályonként és nemenként érmet kap az 1-3. helyezett, az első helyezettek tárgyjutalomban részesülnek.

Nevezés:
- Fejes Péter - Kemény Ferenc Általános Iskola – 20/971-7078
- Petrovai József - Balassi Bálint Általános Iskola – 20/915-2258
- Makk Marci 2004 Kft. Sportszerkölcsönző - Maklári u. 107. - 20/9-35-87-89

Nevezési határidő: 2012. január 28. (!!!)

A verseny rendezője:
EGER MEGYEI JOGÚ VÁROS ÖNKORMÁNYZATA

Szervezők:
Petrovai József – Balassi iskola - pjosko1@yahoo.com – 20/915-2258
Fejes Péter – Kemény Ferenc iskola – 20/971-7078

Fő támogatók:
EGER MEGYEI JOGÚ VÁROS ÖNKORMÁNYZATA
ŽDIAR KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA

Egyéb:
•    Bukósisak ajánlott
•    2012. március 1-jén és 2-án kedvezményes szállást biztosítunk félpanzióval, hotelben illetve apartmanban 2, 3, és 4 ágyas, fürdőszobás szobákban
•    Ár: 40 €/2 éjszaka + félpanzió
•    Utazás: (autóbusszal) diák: 2000 Ft, felnőtt 6000 Ft
•    Kedvezményes síbérlet 3 napra: 37 €, melyből 2 € kauciót a 3. napon a pénztárban visszaadnak
•    A szombati versenyen indulók a célbaérkezéskor a rajtszám leadásával együtt 5 €-t visszakapnak, érdemes tehát versenyezni!
•    Felszerelés bérlése a MAKK MARCI 2004 Kft-nél 50%-os kedvezménnyel
•    A cég a versenyzők síléceit 50%-os kedvezménnyel készíti föl
•    A biztosítást mindenki egyénileg rendezi
•    Versenyorvos lesz a helyszínen
•    A jelmezes síelésnél nem a síelési tudást, hanem az ötletes megjelenést díjazzuk
•    Igény esetén sífutásra is van lehetőség, 25 km-es pályarendszeren
•    Lovasszán bérelhető




 

 
 

    Hozzászólások

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!