4. helyezett: a ZuzmÓ! hamburgere

a 100%-ban saját gyártású, kézműves hamburger

Ha követte a cikksorozatot mostanra már kívülről fújja, hogy mi van egy hamburger szendvicsben. A ZuzmÓ! burgerében azonban a szokásos összetevőkön túl van még valami, ami már a nyitást követően garantálja a pozícióját az egri élmezőnyben, hosszabb távon akár az első díjat is. Raklapokból tákolt széken várom a szendvicsem másod magammal. Itt is jól ismerem a tulajt, akinek fogalma sincs önkéntes küldetésemről. Egy álmos péntek délután, hanyagul csak annyit dobok oda neki: „Laci, összedobnál két burgert? Sietünk!”
 
 

4. helyezett: a ZuzmÓ! hamburgere

a 100%-ban saját gyártású, kézműves hamburger

Ha követte a cikksorozatot mostanra már kívülről fújja, hogy mi van egy hamburger szendvicsben. A ZuzmÓ! burgerében azonban a szokásos összetevőkön túl van még valami, ami már a nyitást követően garantálja a pozícióját az egri élmezőnyben, hosszabb távon akár az első díjat is. Raklapokból tákolt széken várom a szendvicsem másod magammal. Itt is jól ismerem a tulajt, akinek fogalma sincs önkéntes küldetésemről. Egy álmos péntek délután, hanyagul csak annyit dobok oda neki: „Laci, összedobnál két burgert? Sietünk!”
 
 
 
 
 

4. helyezett: a ZuzmÓ! hamburgere

a 100%-ban saját gyártású, kézműves hamburger

Ha követte a cikksorozatot mostanra már kívülről fújja, hogy mi van egy hamburger szendvicsben. A ZuzmÓ! burgerében azonban a szokásos összetevőkön túl van még valami, ami már a nyitást követően garantálja a pozícióját az egri élmezőnyben, hosszabb távon akár az első díjat is. Raklapokból tákolt széken várom a szendvicsem másod magammal. Itt is jól ismerem a tulajt, akinek fogalma sincs önkéntes küldetésemről. Egy álmos péntek délután, hanyagul csak annyit dobok oda neki: „Laci, összedobnál két burgert? Sietünk!”

Amíg Laci gyanútlanul a konyhában serénykedik, addig elárulom, hogy mi az a titkos összetevő amiről a bevezetőben beszéltem. Ez nem más, mint az: igyekezet. És ez mindenki számára nyilvánvalóvá fog válni, aki kicsit is odafigyelve kóstolja meg az itteni ételeket. Nem azt akarom mondani, hogy egyedülálló ezzel a törekvésével Egerben, de mindenképpen a kevesek közé tartozik. Közben meg is érkezett a cucc. Elég a romantikus maszlagból, lássuk mit mer letenni elénk Laci.

Igazi kézműves hamburger áll előttünk, melynek minden fő alkotóeleme helyben készül. Az utóbbi cikkekben már megszokhattuk, hogy az adott hely maga darálja és ízesíti a húspogácsát, hogy saját szószokkal kísérleteznek, de itt még a buci is helyben készül! Na ez már valami! És még nincs vége a felsorolásnak. Itt található Eger egyetlen profi smokere is, amit nyilván a burger készítésnél is csatasorba állítanak. Szép szép, de sikerül mindezt kiaknázni?


Kezdjük rögtön a saját gyártású bucival. Sajnos nem túl nagy, mindössze 120g-os, ami korlátozza az egész adagot, de ízre kiváló, állagra kissé száraz. Mivel csak most kezdték a dolgot, azt gondolom elsőre ilyet alkotni bravúr. Mi lesz itt ha rutint szerez benne?


Lássuk a lényeget: a húst. Nagyon jó minőségű marhahús pogácsát készítenek, amit nem darálnak péppé, kissé darabosra hagyják. Mindig amiatt panaszkodom, hogy túlsütik a húst, és nem hagyják elég szaftosra. Na itt aztán tudják a dolgukat. A húspogácsa vastagabb kivitelű, így aztán jóízűen, két pofára lehet habzsolni. Nincs teljesen átsütve, megőrizve a minőségi marha minden értékét. Természetes szaftosság, eredeti ízvilág, mint a mesében. De a gonosz Hókuszpók egyenetlenül fűszerezett, ezért alkalmanként egy-egy sósabb falat árnyalja be az egyébként ragyogó élményt. Ostoba technikai hiba. Barátság ide vagy oda, ezt nem nézem el. Aki az élre tör, az ilyet nem engedhet meg!


Aztán az ízkavalkádban diszkréten fel-fel bukkan a sarokban vidáman pöfékelő smoker terméke, a füstölt paprikából préselt házi szósz. Halovány, eredeti füstös íz. Elegáns! Ebből simán lehetne önálló kereskedelmi tétel. A kalap alá cheddar sajtot szúrnak be, ami nagyban kiveszi a részét a kiegyensúlyozott összíz hatásból. A zöld részek kellően frissek.


Bizony mondom néktek, a ZumzÓ! a fővárosi mezőnyben is megállná a helyét. A dobogóról a sózás zavaró egyenetlensége, illetve a buci szárazsága miatt csúszott le. Hiányolom még a savanyú ellenpontozást.

A férfiaknak egy adag kevés lesz – kérjenek dupla burgert - , hölgyeknek laktató a mennyiség. A ZuzmÓ!-ban köret nélkül kapjuk a hamburgert, az ára 1490.- Ft, amit a kis mennyiség miatt drágának ítélek. A minőség és az íz nagyon rendben van, de a méret és az étvágyam között lévő különbség miatt szívesebben fizetnék valamivel kevesebbet érte, azt viszont bármikor. Ide rendszeresen járok majd hamburgerezni!





eddigi rangsor:
4. helyezett: a ZuzmÓ! hamburgere
5. helyezett: a La Isla hamburgere
6. helyezett: az Elefantó hamburgere
7. helyezett: a Macok hamburgere
8. helyezett: a Zsálya hamburgere
9. helyezett: a Különjárat vegaburgere
10. helyezett: a Corner2 hamburgere
11. helyezett: a HBH hamburgere
12. helyezett: a Kaiser Ház hamburgere
13. helyezett: a Manhattan Pizza hamburgere
14. helyezett: a Király Pizza hamburgere
15. helyezett: a Gyros Vár hamburgere
16. helyezett: a CleanKonyha hamburgere
17. helyezett: a Retro Burger hamburgere
18. helyezett: a Liget Korzó Büfé hamburgere
19. helyezett: a Servita Udvarház hamburgere
20. helyezett: a McDonald’s Eger
21. helyezett: a Csirkefaló
22. helyezett: Gyros Büfé (buszpályaudvar)
23. helyezett: a Kurdi pékség
24. helyezett: a piaci Hami-Büfé
25. helyezett: Karaván pizza Eger
26. helyezett: Lecsó Burger

még versenyben (abc sorrendben): CleanKonyha, Corner 2, Csirkefaló ételbár (Agria Park), Elefántó Étterem, FÚZIÓ bor élménycentrum, Gyros Büfé (Buszpályaudvar), Gyros Vár, Hami Büfé (piaccsarnok), HBH Étterem, Söröző, Hotel Szent István étterem, Kaiser Ház: Relax étterem, Karaván pizza Eger, Király Pizza, Klub Nevada Pub, Kurdi Pékség, Különjárat- nyers és vegán bisztro, La Isla - Cocktails & Coffee, Liget Korzó büfé, Lecsó Burger (Tesco), Macok Bisztó és Borbár, Manhattan Pizzéria, McDonald's Eger, Retro Burger, Servita Udvarház, ZuzmÓ! Kamra & Kert, Zsálya Bisztró






Közlemény:
A tesztsorozat inkognitóban készült, minden helyen a kiírt áron vásároltuk meg a szendvicseket, és az írás az OTT és AKKOR tapasztalt hamburger értékelésekor keletkezett szubjektív VÉLEMÉNY. Nem zárjuk ki, hogy más alkalommal akár nekünk vagy másik kóstolónak ettől eltérő álláspontja lehet. Minden ténybeli tévedésünket szívesen korrigáljuk, és bár a szerző véleménye vitatható ugyan, de nem helyreigazítható.
 

 
 
  • 1kerdezo2016február22.14:32ÚjVálasz

    Tudom, hogy már kihirdetésre kerültek a dobogósok, de itt az oldalon mikor lesz olvasható róluk a kritika?

     

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!