Kiállításon a belváros tervei

A „Végvári vitézek” lovasszobor lehetséges elhelyezéseit is bemutatja látványterveken az a kiállítás, melyet Habis László polgármester nyitott meg ma délelőtt, a Dobó tér 2. szám alatt.
A „Városunk az otthonunk” című tárlaton a belvárosi rehabilitáció számítógépes látványtervei várják a lakosságot és a véleményeket.
 
 

Kiállításon a belváros tervei

A „Végvári vitézek” lovasszobor lehetséges elhelyezéseit is bemutatja látványterveken az a kiállítás, melyet Habis László polgármester nyitott meg ma délelőtt, a Dobó tér 2. szám alatt.
A „Városunk az otthonunk” című tárlaton a belvárosi rehabilitáció számítógépes látványtervei várják a lakosságot és a véleményeket.
 
 
 
 
 

Kiállításon a belváros tervei

A „Végvári vitézek” lovasszobor lehetséges elhelyezéseit is bemutatja látványterveken az a kiállítás, melyet Habis László polgármester nyitott meg ma délelőtt, a Dobó tér 2. szám alatt.
A „Városunk az otthonunk” című tárlaton a belvárosi rehabilitáció számítógépes látványtervei várják a lakosságot és a véleményeket.

Hiányt pótol a kiállítás, ami népszerű formában mutatja be a belváros rehabilitációs terveit, hangsúlyozta Habis László polgármester a megnyitón. A polgármester kiemelte annak fontosságát, hogy a műszaki beavatkozások sorozatát jelentő rehabilitáció kapcsán bemutassák a terveket a városban élőknek, s a fejlesztésekkel kapcsolatos véleményekről, nézetekről is képet kapjanak.
Habis László szerint óriási igény van Egerben közösségekre, azok létrehozására, megerősítésére. Mindehhez terekre van szükség, a meglévők nem igazán alkalmasak erre. Ezt a célt szolgálják a belváros rehabilitációjában szereplő fejlesztések, melyek révén közösségi terek hálózatát képzelik el a belvárosban. A program erősítheti a civil közösségeket és harmóniát teremthet az épített örökség, valamint a természeti tényezők között.
A városrehabilitáció másik eleme az értékmegőrzés, értékmentés, ami Eger egyik legérdekesebb építészeti örökségét, a több mint ötven éve feltárt Valide Sultana fürdő romjait is méltó körülmények között mutatja majd be.
A 4,8 milliárdos, 22 elemet tartalmazó projekt a Városháza épülete, udvara és a Dobó tér közötti kapcsolat lehetőségeit is kihasználja.
A polgármester kijelentette, hogy a programban nincs tabu téma. A Centrum áruház zárt dobozát nyitottabbá, könnyedebbé, emberbarátabbá alakítva, a tér részévé kívánják tenni.
Bartucz Sarolta, a HBH tanácsadó iroda képviseletében, a Magyarországon zajló városrehabilitációs programok áttekintésében megjegyezte, hogy egy ilyen nagyszabású
beruházás kapcsán meg kell felelni az uniós pályázati rendszernek. Az egyik feltétel az, hogy magántőke bevonásával valósuljon meg a városrehabilitációs program.

 

 
 
  • 10Bekiabáló2010szeptember03.00:08ÚjVálasz

    Kérdés, hogy az egri "nép" mennyire vevő a kiábrándító városházi valóságra. Vagy még mindig erősebb az urambátyámosdi, s inkább a kétharmados szemüveg optikai csalását akarja látni továbbra is?

     
  • 9Bekiabáló2010szeptember02.20:54ÚjVálasz

    Túl késő. 4éve volt rá a független ELE-s, nem leszek országgyűlési képviselő és polgármester is egybes Habis Úrnak, hogy tisztességgel vezesse ezt a várost. Október 3.-án dönt a nép, nem számít itt már semmi, ez csak kampány.

     
  • 8Bekiabáló2010szeptember02.10:33ÚjVálasz

    László mindenbe belekap!
    Próbálja magyarázni a bizonyítványt!
    PR cikk, kiállítás, szórólap közpénzen, neki belefér, mert a MI pénzünket szórja...
    http://www.egriszin.hu/index.php?c=cikk&id=5828 voltak kérdések azóta vagy 3 cikk volt a HMH-ba ami magyarázza, milyen jó kis "mutyi" az!

     
  • 7Elemző2010szeptember01.22:54ÚjVálasz
    Idézet: Bekiabáló
    Nem tudom, mi kellene ahhoz, hogy az egri polgárok végre föleszméljenek, hogy nem a lovas-szobor körüli esztétizáló, megkésett művita Eger igazi és megoldásra váró problémája...
    ...

    Október 3-án meg lehet mutatni, hogy van ellenvetés. Tarsoly József úr nyilatkozta a tv-ben, hogy a jelenlegi polgármester nem kommunikál az itt élőkkel, nem vonják be a helyieket a "fejlesztésekbe". Erre egyből megváltozott a vezetés, és a kampány időszakban leereszkednek az plebshez...ígérgetnek, fűt-fát, de nem fog érdemben semmi sem változni, ha hagyjuk, hogy ők maradjanak a város élén. Gyökeres változásokra van szükség. Én azt mondom, hogy itt most Elég Volt! Ja és mondja valaki, hogy nem belvárosközpontúak a fejlesztések...

     
  • 6Bekiabáló2010szeptember01.21:51ÚjVálasz

    Nem tudom, mi kellene ahhoz, hogy az egri polgárok végre föleszméljenek, hogy nem a lovas-szobor körüli esztétizáló, megkésett művita Eger igazi és megoldásra váró problémája, Miért e körül forog mindenki? Miért nem zúgolódnak a hóstyákon élők, hogy ott is kellemesebb életkörülmények kellenének? Csebokszáriban minden rendben van, édes az élet? A buszpályaudvar és a Barkóczy út forgalma andalítóan kellemes, s a levegő jobb, mint a Bükkben! Tökéletesek a kerékpárútjaink, a szennyvíz, esővíz elvezetése már mindenütt tökéletes, a belvárosi üzletek egytől-egyig nyitva (nincsenek gagyi turkálók meg bevert üvegű vitrinek!), egyetlen egy autós sem parkol a gyalogosbelvárosban (ahol egyáltalán nem is parkolhatna a saját üzlete előtt...), a Bródy Sándor utcai lépcsősor helyreállítva (ott székel a Lokálpatrióta csoportosulás is) szebb, mint a ciszter gimnázium tornatermének megépítése előtt, olcsó az egri élet. És már csak a süllyeszthető nagyszínpad hiányzik nagyon nekünk a Dobó térről meg a Városháza erkélyének látványa. Hogy amikor Habis úr integetni akar az ő népének, ne kelljen szemlesütve elfordulnia a bronzlovak farától, s mi is tökéletesen láthassuk ŐT. Valóban nincs semmi ellenvetése az egrieknek???

     
  • 5Bekiabáló2010szeptember01.21:08ÚjVálasz

    Majdnem egyetértek, egy "költői kérdést" kivéve: hogy miféle tanácsadók veszik körül ezt a szerencsétlen, jobb sorsra érdemes mosolyembert. Én nem így látom. Nem szerencsétlen, hanem köpönyegfordító, nyomuló álszent. Ő választotta a tanácsadóit, s nem azok maguknak polgármestert! Az a baj, hogy senki nem figyelmezteti jó hangosan a város polgárai körül arra, hogy egészen mást mondott és ígért kezdetben.

     
  • 4Bekiabáló2010szeptember01.21:06ÚjVálasz

    KÖZPÉNZEN Fidesz kampány! Gusztustalan a polgármestertől! Ebben nyomozzon az ügyészség! Aki nem tudja miről van szó vegye elő a néhány napja kapott fidesz szórólapot!

     
  • 3Bekiabáló2010szeptember01.20:38ÚjVálasz

    Szóljon már valaki a polgármesternek, aki szereti, hogy 2010-et írunk, Egerben élünk, s elég volt a kép-mutogatásból - így is meg úgy is! Hogy az álmok álmodóinak lilagőzös megalomán, önfényező álmait a Város adófizetői fogják nyögni. Van azért élet Egerben a Városházán kívül is. aki most lelkesen tapsikolnak Habisnak, az adókat is becsületesen fogják fizetni. Könnyű más ...-val verni a csalánt!

     
  • 2marosigizi522010szeptember01.20:26ÚjVálasz

    elkeserítőnek tartom, ami most Egerben elkezdődött. miközben kiállítást szerveznek azért, hogy ne mondhassák az egriek, őket kihagyják valamiből, már olajozottan folyik a nokedli lenyeletése mindannyiunkkal. Lásd. Agria Agóra, Ifjúsági Ház, gigantikus városrendezési tervek, a sokunk életében és a túristák által közkedvelt lovasszobor elvitele... Könyörgöm, hol lehetne az jobb helyen, mint azon a Dobó téren, ahol a Dobó szobor áll, a vár tövében. Ott ahol annak idején a valódi harcok folytak. Nem véletlenül tervezte ide a szobrászművész ezt az alkotást. Imádják a gyermekek, a felnőttek naponta ott fotózkodnak. Egy külön izgalma a Dobó térnek a Kisfaludy -féle kompozíció. Ugye nem gondolják komolyan, hogy egy ilyen művet a Bazilika mellé teszik????? Ez őrület. Mindenki megőrült ebben a városban????? Miféle tanácsadók veszik ezt a szerencsétlen, jobb sorsra érdemes polgármestert körbe? Akik amikor ő lett a polgármester, pakolták a cuccukat most meg ők a közvetlen "főokosok"... Valahogy rendet kéne rakni maga körül a polgármesternek. Észre kellene venni, hogy akik itt születtek szeretik ezt a kis barokk várost. Nem akarnak olyan Dobó teret, ahol (s a jelenlegi díjazott terv ezt sugallja) felüljárón közelíthető meg a Dobó tér és az áruház mellett olyan építmény csúfoskodik, mint egy műanyag palatetős buszmegálló.
    Éppen a belváros szívébe kell azt a nyomorult garázst is építeni??? S mi van az ifjúsági házzal??? Fény városát akarnak Egerből. A fénynek urak, hölgyek a fejekben kellene kigyulladni és a megfelelő értéket a megfelelőképpen kezelni...

     
  • 1Bekiabáló2010szeptember01.14:34ÚjVálasz

    És elkezdődött a helyi mosolygó hatalom kampány-menetelése...

     

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!