3. helyezett: a Gál Tibor Fúzió hamburgere

mestermunka balkézről

A Gál Tibor Fúziót azzal a határozott szándékkel nyitották, hogy bemutassa a Gál Tibor pincészet teljes kínálatát, és öregbítse a Bikavér, az Egri Csillag, és voltaképpen az egri borvidék hírnevét. Azt már csak a rendszeresen odajárók tudják, hogy a söntéssel szemben álló tükörfal egy nagyon komolyan felszerelt konyhát rejt, melynek mélyén egy titkos fegyver lapul. Egy ember a tudásával, egy séf. Nagyon ritkán állítják hadrendbe, legtöbbször csak kenceficéket engednek ki onnan. Azt mondom még csak alapjáraton sem üzemeltetik. Szerintem ez pazarlás. Azért mondom ezt, mert ettem a hamburgerükből. Nyilvánvalóvá vált számomra, hogy amikor egy-egy rendezvényükön eldörrentik ezt az ágyút, abba beleremegnek Eger gasztrofellegvárainak falai. Ezt figyeljék!
 
 

3. helyezett: a Gál Tibor Fúzió hamburgere

mestermunka balkézről

A Gál Tibor Fúziót azzal a határozott szándékkel nyitották, hogy bemutassa a Gál Tibor pincészet teljes kínálatát, és öregbítse a Bikavér, az Egri Csillag, és voltaképpen az egri borvidék hírnevét. Azt már csak a rendszeresen odajárók tudják, hogy a söntéssel szemben álló tükörfal egy nagyon komolyan felszerelt konyhát rejt, melynek mélyén egy titkos fegyver lapul. Egy ember a tudásával, egy séf. Nagyon ritkán állítják hadrendbe, legtöbbször csak kenceficéket engednek ki onnan. Azt mondom még csak alapjáraton sem üzemeltetik. Szerintem ez pazarlás. Azért mondom ezt, mert ettem a hamburgerükből. Nyilvánvalóvá vált számomra, hogy amikor egy-egy rendezvényükön eldörrentik ezt az ágyút, abba beleremegnek Eger gasztrofellegvárainak falai. Ezt figyeljék!
 
 
 
 
 

3. helyezett: a Gál Tibor Fúzió hamburgere

mestermunka balkézről

A Gál Tibor Fúziót azzal a határozott szándékkel nyitották, hogy bemutassa a Gál Tibor pincészet teljes kínálatát, és öregbítse a Bikavér, az Egri Csillag, és voltaképpen az egri borvidék hírnevét. Azt már csak a rendszeresen odajárók tudják, hogy a söntéssel szemben álló tükörfal egy nagyon komolyan felszerelt konyhát rejt, melynek mélyén egy titkos fegyver lapul. Egy ember a tudásával, egy séf. Nagyon ritkán állítják hadrendbe, legtöbbször csak kenceficéket engednek ki onnan. Azt mondom még csak alapjáraton sem üzemeltetik. Szerintem ez pazarlás. Azért mondom ezt, mert ettem a hamburgerükből. Nyilvánvalóvá vált számomra, hogy amikor egy-egy rendezvényükön eldörrentik ezt az ágyút, abba beleremegnek Eger gasztrofellegvárainak falai. Ezt figyeljék!

Egri mércével közepes méretű hamburger érkezik, minimál elrendezéssel. Gondolták, beszéljen magáért a burger. Közelebb hajolok, megszaglászom a szerzeményt, és állítom Eger legfinomabb illatú hamburgerét kaptam. Összefut a számban a nyál, jól kezdődik. A folytatásban kiderül, hogy minden magára valamit is adó étterem irigyelheti a szószukat, mert mást úgyse tudnak kezdeni vele. Ha szeretnék leutánozni, akkor fel kell kötni a gatyájukat, mert különleges, - valószínűleg saját készítésű - mustár, ketchup, majonéz, és egyéb keverékről lehet szó. Még azt is elhiszem, hogy kutató munka és kísérletek sora áll a nem mindennapi izésítés mögött.


Ha már a különleges szó elhangzott, itt kell megemlíteni azt, ahogyan a hagymát kezelik. Kétféleképpen is bemutatják, egyszer nyersen, édesen, valamint még édesebben, ropogósra karamellizálva. Mindezt mesterien. Ennyi dicséretet olvasva, talán már émelyeg a kedves olvasó, de ha igazságos akarok lenni, muszáj folytatnom. Ki kell tartson még egy kicsit. Az van ugyanis, hogy csak a Gál Tibor Fúziónak sikerül a bucin található szezámmag ízalkotásba történő bevonása. Megpirítják a zsemle tetejét, amivel előcsalogatják a szezámmag egyedi ízét. Egyszerű de nagyszerű trükk. Aztán mindezt az íz orgiát a rukkola levél zárja le.
A húspogácsára sem tudok negatívat mondani, ha csak azt nem, hogy az én ízlésemhez túl van sózva, de szép adag marhahúst kapunk, kérgesre pirítva, szaftosra hagyva, ahogy azt kell. Ez a hamburger, már a budapesti emlékeimet idézi.
Az ára 990.- Ft, ami a többi hamburgerrel való összehasonlítás alapján bőven alul van árazva. Szinte kedvem támad felvásárolni, és tőzsdére dobni, mert biztosan nyernék rajta. Az egyetlen hibája a dolognak, hogy a Fúzió Burger nem része az állandó kínálatnak, csak egyes alkalmakkor fogyasztható. Hallgassanak rám, és feltétlenül vadásszák le. Általában a Gasztro Szombat elnevezésű rendezvényeiken tálalják! Nem fogják megbánni.



eddigi rangsor:
3. helyezett: a Gál Tibor Fúzió hamburgere
4. helyezett: a ZuzmÓ! hamburgere
5. helyezett: a La Isla hamburgere
6. helyezett: az Elefantó hamburgere
7. helyezett: a Macok hamburgere
8. helyezett: a Zsálya hamburgere
9. helyezett: a Különjárat vegaburgere
10. helyezett: a Corner2 hamburgere
11. helyezett: a HBH hamburgere
12. helyezett: a Kaiser Ház hamburgere
13. helyezett: a Manhattan Pizza hamburgere
14. helyezett: a Király Pizza hamburgere
15. helyezett: a Gyros Vár hamburgere
16. helyezett: a CleanKonyha hamburgere
17. helyezett: a Retro Burger hamburgere
18. helyezett: a Liget Korzó Büfé hamburgere
19. helyezett: a Servita Udvarház hamburgere
20. helyezett: a McDonald’s Eger
21. helyezett: a Csirkefaló
22. helyezett: Gyros Büfé (buszpályaudvar)
23. helyezett: a Kurdi pékség
24. helyezett: a piaci Hami-Büfé
25. helyezett: Karaván pizza Eger
26. helyezett: Lecsó Burger

még versenyben (abc sorrendben): CleanKonyha, Corner 2, Csirkefaló ételbár (Agria Park), Elefántó Étterem, FÚZIÓ bor élménycentrum, Gyros Büfé (Buszpályaudvar), Gyros Vár, Hami Büfé (piaccsarnok), HBH Étterem, Söröző, Hotel Szent István étterem, Kaiser Ház: Relax étterem, Karaván pizza Eger, Király Pizza, Klub Nevada Pub, Kurdi Pékség, Különjárat- nyers és vegán bisztro, La Isla - Cocktails & Coffee, Liget Korzó büfé, Lecsó Burger (Tesco), Macok Bisztó és Borbár, Manhattan Pizzéria, McDonald's Eger, Retro Burger, Servita Udvarház, ZuzmÓ! Kamra & Kert, Zsálya Bisztró






Közlemény:
A tesztsorozat inkognitóban készült, minden helyen a kiírt áron vásároltuk meg a szendvicseket, és az írás az OTT és AKKOR tapasztalt hamburger értékelésekor keletkezett szubjektív VÉLEMÉNY. Nem zárjuk ki, hogy más alkalommal akár nekünk vagy másik kóstolónak ettől eltérő álláspontja lehet. Minden ténybeli tévedésünket szívesen korrigáljuk, és bár a szerző véleménye vitatható ugyan, de nem helyreigazítható.
 

 
 

    Hozzászólások

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!