Egy Szabóval volt jobb a Cegléd

Meglepetés győzelmet ünnepelhettek az alföldi kisvárosban kilátogató nézők, hiszen négy ponttal verte meg a Ceglédi KE, az EKF-Eger-HÉSZ gárdáját.
 
 

Egy Szabóval volt jobb a Cegléd

Meglepetés győzelmet ünnepelhettek az alföldi kisvárosban kilátogató nézők, hiszen négy ponttal verte meg a Ceglédi KE, az EKF-Eger-HÉSZ gárdáját.
 
 
 
 
 

Egy Szabóval volt jobb a Cegléd

Meglepetés győzelmet ünnepelhettek az alföldi kisvárosban kilátogató nézők, hiszen négy ponttal verte meg a Ceglédi KE, az EKF-Eger-HÉSZ gárdáját.
Ha a két csapat tabellán való elhelyezkedését vesszük alapul, akkor egy igen sima találkozóra számíthattunk…volna, de a ceglédi kosárlabda csapat épp az Eger ellen szerezte be Szabó Péter T-licenszét, a Szolnoki Olaj KK csapatától, így az ifjú tehetség pályára is lépett, méghozzá 38 ponttal, és 55-ös IBM-el járult hozzá a ceglédi csapat teljesítményéhez. A találkozó elején 8:0-s rohammal kezdett az alföldi gárda, ám szerencsére időben észbe kaptak Máté Balázsék, és az első negyed végére már hét pontos előnyre tettek szert. A második felvonásban viszont szorosabb lett a mérkőzés, és Szabó Péter vezérletével a nagy szünetre egy pontosra olvadt az egri fór. Így az eredményjelzőn 48:49 „díszelgett” a szünetben.
 
A harmadik játékrészben nem csak Szabó, és a Cegléd kapcsolt nagyobb fokozatra, hanem a helyi műsorközlő is még gyakrabban, és még hangosabban zavarta meg a mérkőzés menetét különböző megjegyzéseivel. A hazai alakulat nem hagyta leszakítani magát, és tapadt a vendég együttesre, így hiába volt 11 pontos a különbség a főiskolás alakulatunknak, Szarvas, és a szolnoki „vendégmunkás” irányításával vezéreltek egy 9:0-s rohamot, így pillanat alatt újra az Eszterházy nyakában lihegett a Cegléd. A záró etapban sokkal pontatlanabb lett az egriek játéka, sorban pattogtak le a gyűrűről a ráemelt dobások, szinte semmi sem sikerült, a másik oldalon viszont annál inkább, és a betörésekkel, és középtávolikkal operáló hazai csapat megfordította a mérkőzést. Ezt taktikus játékkal meg is őrizte a mérkőzés végéig, így megérdemelten nyertek, viszont az igazsághoz hozzá tartozik, hogy amennyiben nincsen Szabó Péter, aligha lehetett volna keresnivalója a Ceglédi KE kosárlabdásainak. A mérkőzés végeredménye 93:89 lett.
 
NB1/B Keleti-csoport 13. forduló
Ceglédi KE – EKF-Eger-HÉSZ 93:89 (20-27, 28-22, 21-23, 24-17)

Cegléd, Városi Sportcsarnok 300 néző
V.: Jobbágy, Domán
Eger legjobb dobói: Zsemlye 24, Krasznai 21/6, Máté 16/3, Erdei 12/6 Edző: Váci Péter, Szakmai
igazgató: Széles-Kovács Gyula

Váci Péter: Kikaptunk… Szabó Péterrel nem bírtunk mit kezdeni, ha levonjuk a 38 pontját és az 55 IBM pontját, akkor sokkal simább mérkőzést játszhattunk volna, ám ennek ellenére is ha kicsit odafigyel a csapat megszerezhettük volna a győzelmet.

 

 
 
  • 3Bekiabáló2011január23.20:59ÚjVálasz

    Tehát a Krasznai, Erdei, Rusznák NB/I-es trió nem ér semmit? Mekkora szemét ez a Cegléd, hogy volt képe leigazolni Szabót....azt már ne is említsük, hogy mit meg nem akartál tenni annak érdekében, hogy ne játszon Petike. Amikor bejuttok majd a felsőházi rájászásba (mert úgy lesz), akkor mit fogsz mondani a nyugati oldalon játszó T-licenszes játékosokra? Remélem engeditek, hogy olvasható legyen ez, mert, ha nem akkor ti se vagytok jobbak tudjátok kinél...

     
  • 2Bekiabáló2011január23.13:56ÚjVálasz

    Ha levonjuk Zsemlye, Erdei, Krasznai, Rusznák, Szerdahelyi és Máté pontjait, a másik oldalról pedig Szabó, Lázár, Szarvas, Nagy, Hajnsz és Hajdú pontjait, akkor rájöhetünk, hogy tulajdonképpen csak egy Gudmon tripla döntött!

     
  • 1errea102011január23.12:44ÚjVálasz

    Ha meg levonjuk a Krasznai meg a Zsemlye pontjait akkor meg 50 pontnál járnátok! Ja meg ha a Mátéét is akkor már csak 30-nál. Petike nem magyarázkodni kell hanem elviselni a vereséget! A lepattanózást is buktátok,viszont az eladott labda kategóriát megnyertétek. Ezen gondolkozzál inkább el,ne pedig mentegetőzz!

     

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!