Egri FC: Könnyed siker a kupacsata előtt

Magabiztos győzelemmel hangolt a szerdai Magyar Kupa mérkőzésre az NB III. Mátra-csoportjának listavezetője. Az első félidőben Bezzeg, a másodikban Bardi vette be a Balassagyarmat kapuját.
 
 

Egri FC: Könnyed siker a kupacsata előtt

Magabiztos győzelemmel hangolt a szerdai Magyar Kupa mérkőzésre az NB III. Mátra-csoportjának listavezetője. Az első félidőben Bezzeg, a másodikban Bardi vette be a Balassagyarmat kapuját.
 
 
 
 
 

Egri FC: Könnyed siker a kupacsata előtt

Magabiztos győzelemmel hangolt a szerdai Magyar Kupa mérkőzésre az NB III. Mátra-csoportjának listavezetője. Az első félidőben Bezzeg, a másodikban Bardi vette be a Balassagyarmat kapuját.

Lassan hozzászoknak a nézők és a játékosok is, hogy a bajnoki mérkőzéseken esélyesként lép pályára a feljutásért küzdő Eger. A mai délutánon is az volt a kérdés, érvényre tudja-e juttatni a papírformát a házigazda a Városi Stadionban. A 10. fordulóban az a Balassagyarmat volt Vén Gáborék ellenfele, amely az előző körben a Gyöngyöstől szenvedett 3:0-s vereséget hazai pályán és a 9. helyen állt a tabellán.

Az összeállításnál már látszott, hogy ez a találkozó egyfajta főpróba lehet a „kupa-szerda” előtt. A Tiszabecs ellen Káposzta Péter játékára eltiltás miatt nem számíthat László István szakmai igazgató, ennek megfelelően már most is Bezzeg Tamás volt Kiskapusi párja a védelem tengelyében. A támadósorban az eddig jól bevált Kotula, Bardi, Hamar triótól várhattuk a rohamokat, amelyek a mérkőzés első részében még elmaradtak. A gyarmatiak ellenben gyorsan megszerezhették volna a vezetést egy kiugratás után, de Andrejcsik az öt és feles sarkáról a kapu mellé bombázott. Az egriek leginkább pontrúgások után veszélyeztettek, Vén szögleteit és szabadrúgásait követően többször is gólhelyzetbe kerültek a támadók, de a lehetőségeket egyelőre nem tudták gólra váltani. A 39. percben Zováth szánta el magát lövésre, labdája csak kicsivel kerülte el a kaput. Nem tudta kihúzni fordulásig a Balassagyarmat, a félidő utolsó percében Vén szögletét Hamar megcsúsztatta, a hosszú oldalon érkező Bezzeg pedig Geregai hálójába fejelt 1:0.

Szünet után sem tudott újítani játékán a nógrádi csapat, az történt a pályán, amit a listavezető akart, annak ellenére, hogy Nagy Tibor cserékkel is próbált frissíteni együttesén. Az 57. percben aztán minden eldőlt, Kálmán háttal a kapunak ollózó mozdulattal próbált gólt szerezni, a védőről lepattanó labdát Bardi rúgta a bal alsóba 2:0. A különbség tovább is nőhetett volna, ha kicsit jobban koncentrálnak a befejezéseknél a hazaiak, a halvány gyarmati próbálkozásokat már a félpályánál megállították Busaiék. Összességében elmondható, hogy oldott már meg nehezebb feladatokat is az Egri FC, amely teljesen megérdemelt győzelmet aratott úgy, hogy játékosai félig már a kupameccsre koncentráltak.

NB III. Mátra-csoport, 10. forduló

Egri FC - Balassagyarmat 2:0 (1:0)

Eger, 250 néző. V.: Farkas Mátyás (Kovács Gábor, Nyerges Zsolt).

EGER: Illyés - Debreceni, Bezzeg, Kiskapusi, Szűcs - Busai, Zováth, Vén - Kotula, Bardi, Hamar. Szakmai igazgató: László István.

BALASSAGYARMAT: Geregai - Varga, Gaál, Udvari, Szenográdi - Koren, Zolnyánszki, Mohácsi, Andrejcsik - Simon G., Széles. Edző: Nagy Tibor.

Gólszerző: Bezzeg (45.), Bardi (57.).

Jók: Bezzeg, Zováth, Bardi Vén, ill. Geregai, Udvari, Mohácsi.

Kiállítva: Zolnyánszki (90. perc). 

Mestermérleg

László István: - Természetesen örülök az újabb győzelemnek. A mérkőzés első részében a vendégeknek is voltak látványos támadásaik, komoly helyzeteik. Úgy érzem megnyugtatott bennünket a gólunk, a második félidőben pedig már kijött a két csapat közötti különbség. Már hétközben is a szerdai kupamérkőzés volt a legnagyobb téma. Nagyon várják a játékosok. Ilyen hosszú menetelést nehéz tartani, ráadásul mindenki szeretne jó eredményt elérni a listavezető ellen. Komoly kupameccs vár ránk, a teljesítmény bíztató de nehéz lesz...

Nagy Tibor: - Ez a realitás a két csapat kerete és anyagi háttere között. Büszke vagyok a csapatomra mert becsülettel végig dolgozták a 90 percet.

További eredmények:

RAFC - Salgótarján 1-1

Ózd - Vasas II. 1-1

Putnok - Dunakeszi 3-4

Tiszaújváros - Heves 5-1 

 

 
 
  • 2Bekiabáló2010október24.13:36ÚjVálasz

    Engem például érdekel. Figyelemmel kísérem az egri sportot és több portálról tájékozódom. Többek között erről is. Aki viszont nem kedveli, annak nem kell megnézni!

     
  • 1Kisszekund2010október24.13:11ÚjVálasz

    Az NB III-ban történtek hírértékkel bírnak egyáltalán egy ilyen lapban?
    Ugyan hány embert érdekelhet ilyen részletességgel ez a sportesemény?
    Vajon mérhető netes felmérés alapján ez?
    A feltett kérdések hiteles indoklását illetően erős kétségeim vannak.

     

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!