Karnyújtásnyira a szőlőtől

Június 22-én nyílik az Alamagyar Borkemping, Borterasz és Venyige Spa

Csernus Imre 2009-ben döntött úgy, hogy elindul az egrivé válás útján, és ehhez partnereket választott magának, Csutorás Ferenc és Mészáros Péter személyében. Az elmúlt öt évben hárman megalapították az Almagyar-Érseki Szőlőbirtokot (AÉS), és ezzel megmentették a kivágásra ítélt érseki szőlőt. Naturális borokat készítenek, és a birtokon felépítették azt a helyet, ahol mindenki karnyújtásnyira lehet a szőlőtől.
 
 

Karnyújtásnyira a szőlőtől

Június 22-én nyílik az Alamagyar Borkemping, Borterasz és Venyige Spa

Csernus Imre 2009-ben döntött úgy, hogy elindul az egrivé válás útján, és ehhez partnereket választott magának, Csutorás Ferenc és Mészáros Péter személyében. Az elmúlt öt évben hárman megalapították az Almagyar-Érseki Szőlőbirtokot (AÉS), és ezzel megmentették a kivágásra ítélt érseki szőlőt. Naturális borokat készítenek, és a birtokon felépítették azt a helyet, ahol mindenki karnyújtásnyira lehet a szőlőtől.
 
 
 
 
 

Karnyújtásnyira a szőlőtől

Június 22-én nyílik az Alamagyar Borkemping, Borterasz és Venyige Spa

Csernus Imre 2009-ben döntött úgy, hogy elindul az egrivé válás útján, és ehhez partnereket választott magának, Csutorás Ferenc és Mészáros Péter személyében. Az elmúlt öt évben hárman megalapították az Almagyar-Érseki Szőlőbirtokot (AÉS), és ezzel megmentették a kivágásra ítélt érseki szőlőt. Naturális borokat készítenek, és a birtokon felépítették azt a helyet, ahol mindenki karnyújtásnyira lehet a szőlőtől.
Az Almagyar-domb nem csak Eger egyik legjobb, de legszebb fekvésű dűlője is, a Nagy-Egeddel szemben. Ez az ihletett hely megmozgatta a fantáziájukat, és felépítették az országban is egyedülálló borturisztikai attrakciót, ahol a vendégek a szőlővel körülölelt csőszkunyhókban pihenhetnek, hűsölhetnek a Venyige Spa medencéjében, és kóstolhatják az AÉS és a környező dűlők borait. 
 
Az Almagyar Érseki Szőlőbirtokon nem használnak az emberi szervezetre ártalmas vegyszereket és a szőlőt sem zajos gépekkel művelik meg. Azokat az ízeket keresik, amelyekkel Eger a filoxéra előtt ott volt Európa bortérképén. Kutattak a múltban, telepítettek, és van, amit már szüretelnek is. A pincénkben érik az a bikavér, amit a kadarka húz, használják a makrancos, de briliánsan fűszerező menoirt, és már szinte érzik a furminttal és olaszrizlinggel házasított leányka ízét. Maradnak a naturális borkészítésnél, hogy a legkevésbé terelődjenek el a terroir természetes adottságai, hogy Eger igazi ízeit csalogassák a palackba. 
 
Csernus Imre a nyitásra tartogatta sajátmárkás kávéja, a DEPRESSO bemutatkozását is, amely csak a borteraszon lesz kóstolható.
 
További információk: almagyar.hu
 
 
 

 
 

    Hozzászólások

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!