Elkészült Eger legújabb imázsfilmje

Ami olyan lett, amilyennek lennie kell: Vidám zene, hangulatos képek, túláradóan jókedvű emberek és a város minden gyönyörűsége. Otthonunk a szebbik orcáját mutatja felénk, de azt jól kisminkelve. 
 
 

Elkészült Eger legújabb imázsfilmje

Ami olyan lett, amilyennek lennie kell: Vidám zene, hangulatos képek, túláradóan jókedvű emberek és a város minden gyönyörűsége. Otthonunk a szebbik orcáját mutatja felénk, de azt jól kisminkelve. 
 
 
 
 
 

Elkészült Eger legújabb imázsfilmje

Ami olyan lett, amilyennek lennie kell: Vidám zene, hangulatos képek, túláradóan jókedvű emberek és a város minden gyönyörűsége. Otthonunk a szebbik orcáját mutatja felénk, de azt jól kisminkelve. 
(Spoiler-veszély!)
 
A történet szerint főhősünk elmeséli Egerben töltött hétvégéjét a kollégáinak. A Kis Dobó téren kezdődik minden, becsekkol a szállására, gyorsan ledobja a cuccait, és egyből nekiindul a városnak. Nincs vesztegetni való ideje, hiszen annyi a látnivaló! Sétálgat kicsit a szép, rendezett belvárosban, és ellátogat a Dobó térre is (ahol nagyon vigyáz arra, hogy csak a talajszinttől felfelé nézzen.) Az Érsekkertben pont belefut Little G Weevil koncertjébe, aztán az okostelója megmondja neki, hogy menjen inkább a minaretbe. Megfogadja tanácsát, majd úgy dönt, hogy a modern kor eszközeit félretéve inkább olvasgat kicsit latinul a Főegyházmegyei Könyvtárban. 
 
Mikor tele ment a feje tudással, (csukló)lazításképpen integet egy kört a sétabuszról. Visszatérve gyertyát gyújt a bazilikában, a fényétől pedig ihlete támad, hogy e helyett akár a törökfürdőben is kényeztethetné magát. Ott magyányosan ural egy egész medencét, de nyugalma nem tart sokáig, mert hamar melléevickél egy pink fürdőrucis szépség. Aggodalomra semmi ok, hamar összebarátkoznak. Át is mennek a strandra csúszdázni, meg a medence széléről ugrálni a vízbe. Az úszómester szerencsére nem szól rájuk. 
 
Este elhagyja a belvárost, hogy megnézze Rostás Bea szobrát. Szerencséjére, pont össze is fut a művésznővel, beszélgetnek, bohóckodnak képszakadásig.
 
Másnap hősünk újult erővel mássza meg az Egedet, de csak fent jut eszébe, hogy elfelejtett pólót cserélni. Nehogy leszólják, hogy egész hétvégén nem váltott ruhát, még átöltözik gyorsan mielőtt megnézi a várat. A hagyományőrzők ott felvilágosítják, hogy 1552-ben nem volt szokás mobiltelefonálni, de vizet se nagyon ittak. Kardoztak, meg boroztak inkább. Be is avatják hősünket ezekbe a titkokba. Este még egy gyors városnézés, némi Bikavér Ünneppel fűszerezve, és már el is ment a hétvége.
 
A kollégák üveges szemekkel a semmibe tekintve hallgatják végig a történet, mintha nem igazán hinnének a fülüknek. Ilyenek ezek a munkatársaknak elmesélt nyári élmények, akár az imázsfilmek: Szépítünk kicsit az igazságon, hadd irigykedjenek ránk! De nincs is ezzel semmi baj.
 
Nézzék meg saját szemükkel!
 
 

 

 
 
  • 7Bekiabáló2014augusztus09.00:01ÚjVálasz

    Egyetértek 6-ossal! A sort még lehetne bővíteni, de a legfontosabb amit kimondott, hogy a városlakókon múlik, megint ezt az uram-bátyám bagázst választja-e meg? Ha igen, akkor meg is érdemli!

     
  • 6Bekiabáló2014augusztus08.00:47ÚjVálasz

    Egy város vagy régió imázsát nem a patetikus reklámfilmek fogják meghatározni, hanem az ott élő emberek életérzései.
    Magyarországon általános sírási téma, hogy hány fiatal megy ki külföldre. Egerben ehhez adjuk hozzá azokat, akik nem külföldre, hanem belföldre járnak dolgozni. Mert a mi kedves polgárjenőhivatalunknak esze ágában sincs az Egerben élőknek segíteni.
    Például munkahelyekkel...
    Például a városban lakóknak ingyen parkolással
    Például a belvároson kívül is megjavított járdákkal
    Például adókedvezménnyel a helyi KISVÁLLALKOZÁSOKNAK
    Például az országban nem a legdrágább benzinnel (és beengedni az Auchant, benzinkutastól és 150 helyi munkaerőstől)
    ....és sorolhatnám....
    Nekem Eger egyet jelent a létbizonytalansággal, a minimálbért fizető pökhendi "munkahelyi" vezetőkkel ("van a helyedre száz másik, fele ennyi bérért!"), a lehetetlen parkolási viszonyokkal, a horror drága üzemanyaggal és a bokatörő ócska járdákkal (kivéve: belváros)
    Pedig nem utálom a várost.
    De miért akarja a "vezető elit", hogy besokalljunk és itt hagyjuk az egészet???
    No hát ha rajtam múlik, nem lesz többet ilyen "vezető elit"....

     
  • 5Bekiabáló2014augusztus07.19:14ÚjVálasz

    #4: Szívemből szóltál.

     
  • 4Bekiabáló2014augusztus07.12:15ÚjVálasz

    1-es, a gagyi szó használatához csak gratulálni tudok neked. nem tudod, mit beszélsz, mert ez a film minden, csak nem gagyi. Ha mégis, komolyan így látod és nem a rosszindulat beszél belőled,akkor a te ízlésed az,ami gagyi.
    Többiek, megint azt keresitek, hogy mibe lehet belekötni. Szájbarágósan akarnátok eladni valamit,bár azt nem mondjátok meg,hogy mit,csak kritizáltok. Egy imázsfilm nem szájbarágós,nem arról szól, aki szerepel benne,hanem magáról,Egerről. A város szépségét, lehetőségeit villantja fel az érdeklődők és egyébként a helyiek előtt is,néhány percben. Egy ismerősöm pont azt mondta: "de érdekes,hogy ilyen gyönyörű városban élünk és csak akkor vesszük ezt észre,amikor elkészül egy ilyen film". Hát igen,szerintem ez hatalmas baj és a kommentjeitek is erről szólnak. Más több száz,vagy több ezer km-ről,a világ másik végéből jön ide,adott esetben rendszeresen,mi meg csak leballagunk,körülvesz bennünket,mégis fújoljuk. Ha készül róla valami szép,valami jó szándékú,valami,ami értéket képvisel és igényes munka,lehurrogjuk. Ha úgy lenne, ahogy okoskodva,szájbarágós imázsfilmet képzelve írjátok,akkor az lenne az üzenet, hogy Eger a rövid hajú, kockahasú fiúkat várja (mert egy rövidhajú és kockahasú srác szerepel a filmben), vagy hogy egy másik körülményt nézzünk, azt üzenné a film, hogy Egerben mindig süt a nap (mert a forgatás napsütésben zajlott).
    3-as, "szinglik,ti ne gyertek Egerbe!" - ez lenne a te imázsmondatod? Remekbeszabott ötlet.

    Az összes fenti kínlódást nevetségesnek tartom,egy előrevivő gondolat sincs bennük,csak öncélú savazás. Nem veszitek észre,hogy mekkora gáz,ahogy hozzáálltok?

     
  • 3Bekiabáló2014augusztus07.11:21ÚjVálasz

    A probléma a filmmel sokkal komolyabb, mint azt elsőre gondolnánk. Pontosabban nem a filmmel van gond, az becsületes mestermunka, hanem az "imázzsal".
    Ez a film ugyanis azt üzeni, hogy Eger olyan célközönséget képzel el magának, aki a budapesti yuppie körökben mozog, trendi szingli és kalandra vágyik Egerben. (Csajozás, kényeztetés stb...)

    Hát lehet, hogy Eger nem ilyen. Akik ezt akarják eladni biztos, hogy rossz címkét raktak a termékre.
    Diák csoportok a várban, nyugdíjas klubok a Völgyben, party arcok Bolykinál, családok a strandon, konferenciák a Park Hotelben, kirándulók a Bükben etc....
    De, hogy szinglik gyertek Egerbe?! Ez nem frankó.

     
  • 2Bekiabáló2014augusztus07.10:38ÚjVálasz

    Keserédes hozzáállás....sajnálatos, sokakra jellemző mentalitás ez Egerben.

     
  • 1Bekiabáló2014augusztus07.02:15ÚjVálasz

    Hát nincs. Lehetne ez a címe: Gagyiságom története. Ennyire futja az imázsszakértőktől. Meg a költözz Egerbe akcióból. Hú de fel van ajzva a világ. Mindenki ide fog jönni eszét vesztve. Csak meg ne lepődjön a szerencsétlen, amikor ideér. Ha fizetnie kell a parkolásért, ha meghívják egy bicikliút túrára ami néhány másodpercig tart csupán, de csak akkor ha nem esik az eső! Ha mindenhol inkognitóban lennének ott, már egészen másként látnák a világot. De azért csak jöjjenek tisztelt hölgyek, urak! Csak tessék! Csak tessék!

     

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!