Robotkrumpli fesztivál 2014.

A Robotkrumpli igényes fesztivál étel. Olyan gyorsan elkészíthető étel, ami minőségi alapanyagokból áll, kielégíti a korszerű táplálkozási igényeket. Tetszetős, könnyen elkészíthető. Támaszkodik a magyar gasztronómiai kultúrára, de bátran tovább gondolja azt. A Robotkrumpli fiatalos étel. Kézből, akár állva is ehető, de nem termel környezetterhelő hulladékot, jellemzően műanyagot. Nem folyik, fröccsen. Újrahasznosított alapanyagú csomagoló anyagban árulható, elvihető. Alapanyagait könnyen be kell tudni szerezni ellenőrzött, lehetőleg termelői forrásokból. A jó Robotkrumpli „toppingolható”, azaz a fogyasztó ízlésének megfelelő díszítést, szószt, zöldséget stb. halmozhat rá. A jó Robotkrumpli finom.
 
 

Robotkrumpli fesztivál 2014.

A Robotkrumpli igényes fesztivál étel. Olyan gyorsan elkészíthető étel, ami minőségi alapanyagokból áll, kielégíti a korszerű táplálkozási igényeket. Tetszetős, könnyen elkészíthető. Támaszkodik a magyar gasztronómiai kultúrára, de bátran tovább gondolja azt. A Robotkrumpli fiatalos étel. Kézből, akár állva is ehető, de nem termel környezetterhelő hulladékot, jellemzően műanyagot. Nem folyik, fröccsen. Újrahasznosított alapanyagú csomagoló anyagban árulható, elvihető. Alapanyagait könnyen be kell tudni szerezni ellenőrzött, lehetőleg termelői forrásokból. A jó Robotkrumpli „toppingolható”, azaz a fogyasztó ízlésének megfelelő díszítést, szószt, zöldséget stb. halmozhat rá. A jó Robotkrumpli finom.
 
 
 
 
 

Robotkrumpli fesztivál 2014.

A Robotkrumpli igényes fesztivál étel. Olyan gyorsan elkészíthető étel, ami minőségi alapanyagokból áll, kielégíti a korszerű táplálkozási igényeket. Tetszetős, könnyen elkészíthető. Támaszkodik a magyar gasztronómiai kultúrára, de bátran tovább gondolja azt. A Robotkrumpli fiatalos étel. Kézből, akár állva is ehető, de nem termel környezetterhelő hulladékot, jellemzően műanyagot. Nem folyik, fröccsen. Újrahasznosított alapanyagú csomagoló anyagban árulható, elvihető. Alapanyagait könnyen be kell tudni szerezni ellenőrzött, lehetőleg termelői forrásokból. A jó Robotkrumpli „toppingolható”, azaz a fogyasztó ízlésének megfelelő díszítést, szószt, zöldséget stb. halmozhat rá. A jó Robotkrumpli finom.
HTML Editor - Full Version

Robotkrumpli fesztivál 2014.

szakmai beszámoló

Bolyki János és a Robotkrumpli

A Robotkrumpli Fesztivál megvalósításának körülményei, programja, eredménye és szakmai hatása

 

A II. Robotkrumpli fesztivált 2014. szeptember 5-6-án rendeztük az egri Bolyki-völgyben, Bolyki János borász országos hírű katlanjában. Az „Lassan a testtel” kísérleti művészeti fesztiválok közé pozícionált Robotklumpli fesztivál igazi turisztikai, kulturális és kulináris attrakció. A 2013-as fesztiválhoz képest óriási volt a fejlődés, ami köszönhető egyfelől a Bolyki-völgy az óta országos hírűvé vált helyszínének, másfelől az összegyűlt fesztiválszervezői tapasztalatnak.

A fesztivál két napja alatt 5000 látogató fordult meg a helyszíneken 5 étterem és 9 kézműves gasztro-egység vett részt a versengésben, hogy ki készíti a legjobb Robotkrumplit.

Idén először, a Robotkrumpli fesztivál ideje alatt a délelőtti órákban TájExpót is szerveztünk a helyi termelőknek, ahol előadásokat hallgathattak meg, találkozhattak egymással és a helyi vásárlókkal.

A fesztivál sikeres színfoltja volt, hogy a termelők némelyike az esti programra is ott maradt, kínálva sajtot, füstölt árut és egyéb helyi finomságot.

A Robotkrumpli fesztivál főszereplője a Robotkrumpli, egy igényes borfesztivál étel. Nem kőbe vésett recepttel, hanem folyamatosan változó, az ízlést és a technológiát követő EGÉSZSÉGES, HELYI, MINŐSÉGI étel.  A szervezés során abból indulunk ki, hogy a fiatalok gasztronómiai kultúrája javítható állapotban van. Nekik találtuk ki a Robotkrumplit.

 

A zsűri (Bolyki János gasztroborász, Ipacs Géza grafikus, Weil Zoltán, újságíró, gasztroblogger, közönségszavazat urnával) értékelési szempontjai a következők voltak:

 

A pályamű legyen:

-Krumplit tartalmazó.

-Olyan gyors étel, ami minőségi alapanyagokból áll, kielégíti a korszerű táplálkozási igényeket.

-Tetszetős, könnyen elkészíthető.

-Támaszkodik a magyar gasztronómiai kultúrára, de bátran tovább gondolja azt.

-A Robotkrumpli legyen fiatalos étel. Kézből, akár állva is ehető, de ne termeljen környezetterhelő hulladékot, jellemzően műanyagot.

-Ne folyjon, fröccsenjen.

-Újrahasznosított alapanyagú csomagoló anyagban árulható, elvihető.

-Alapanyagait könnyen be kell tudni szerezni ellenőrzött, lehetőleg termelői forrásokból.

-A jó Robotkrumpli „toppingolható”, azaz a fogyasztó ízlésének megfelelő díszítést, szószt, zöldséget stb. halmozhat rá.

-A jó Robotkrumpli legyen finom.

Szerencsére a bormarketing már van annyira sikeres az ifjabb korosztály körében is, hogy a minőségi borfogyasztás iránti igény mérhető tömegekben megjelent. A Bolyki-völgy fiatalokra pozícionált bor marketingje a Robotkrumpli fesztiválra teljes mértékben beérett.

Az a tapasztalat országszerte, hogy a bor mellé, vagy felülpozícionált „posh” ételeket kínálnak, ráadásul a fesztiválkörülmények miatt méltatlan környezetben (nejlon tányéron szarvas bélszín stb.), vagy hurka, kolbász, zsíros kenyér, pogácsa, chips és ropi a borkorcsolya. A fiatalabb fesztiválozók meg alig fogyasztanak ételt. Ennek oka sok esetben a divaton kívül, hogy unalmas és elcsépelt a gasztronómiai kínálat. Ennek üzent hadat a Robotkrumpli.

Az idei győztes a Zsálya bisztró krumpli-burgere lett.

https://www.youtube.com/watch?v=WqCM-aoDLj0

Az EH TV tudósítása.

 

Rádióspot:

https://www.youtube.com/watch?v=OrsQ60Vdfq8

 

https://www.youtube.com/watch?v=g7AVsvR2yKI

Tv reklám spot

https://www.youtube.com/watch?v=riFQPPJcByE

A TV Eger beharangozója

https://www.youtube.com/watch?v=lUX1XS1yQXA

http://www.tveger.hu/hirekreszlet.php?hir=9646

 

 

Robotkrumpli tároló

 

Gasztronómiai szakmai eredmény: A saját kategóriájukban sikeres éttermek újragondolták kínálatukat, látókörükbe kerültek a fiatalok és azok sajátos étkezési szokásai. Kísérleteztek, ami nem jellemző, főleg nem fesztiválkörülmények között.

A 18-35 éves korosztály találkozott a minőségi borral és hozzá minőségi „kajával”. Volt olyan látogató fiatal, aki bevallotta, hogy most iszik életében először bort, mert azt gondolta, hogy a fesztiválokon sört lehet csak inni. Kiderült, hogy a minőségi borok ár-érték arányban is felveszik a versenyt a műanyagpoharas fesztivál-sörökkel.

 

 

 

 

 

 

 

 

Plakátok, flyerek, kitűzők

 

 

Flyer osztás

 

Flyerek, kitűző

Sorállás a pultnál

 

Marketing, promóció

 

A fesztivál marketing munkáját Gutjhár Zsuzsanna végezte. Megjelentünk a főbb programportálokon (Port, Blok, EGRIPROGRAMOK stb). A régióban 5000 flyert szórtunk szét, minden panzió, szálloda, étterem pultjainál megtalálható volt a program.

Az Eger körüli nagyobb településeken „szendvics ember” biztosította a köztéri megjelenést, aki hangosbeszélővel és flyerekkel volt felszerelve.

Az Egri Programok játékaival 7000 egrit értünk el.

A Fesztivált 100 plakát és egy héten keresztül 4 hostess is népszerűsítette a városban.

 

 

 

 

 

 

 

 

Kulturális eredmények:

A fesztivál legfontosabb sikerének tartjuk, hogy az országos Street Art Jam egri versenyének a díjkiosztó helyszínéül a fesztivált választotta. A két nagy mainstream zenekar (Belga, Halott Pénz) mellett fellépet ZAGAR, a Tallentométer győztes Makrohang, a Bábel és a Csakragenerátor is. Ezzel sikerült megőriznünk a Bolyki-völgy kísérleti kultúra mellett elkötelezett imázsát.

 

Belga-teltház

POZSI

 

Turisztikai attrakció:

 

A Turizmus Zrt munkatársai a fesztivál ideje alatt végig jelen voltak a rendezvényen és népszerűsítették a régiót. A turisták nagy számban keresték fel a fesztivált, ami nem csak a különleges környezetnek volt köszönhető, hanem annak a hangütésnek is, hogy a minőségi bort nem csak operettes külsőségek között lehet bemutatni, hanem a mai viszonyok között, a természetes fogyasztói közegében is.

A turisták között sokkal több volt az idősebb korú érdeklődő, mint a hazai vendégek körében. Eger történelme önmagában is hatalmas vonzerő, a Robotkrumpli fesztivál idén is megmutatta, hogy a jelene miatt is megéri felkeresni a várost és a régiót.

A turisztikai szakma, a TDM tagjai meghívottként jelen voltak a fesztivál ideje alatt és megerősítették elkötelezettségüket a fiatalokra fókuszáló boros-gasztronómiai nagyrendezvények mellett, amelyek egyszerre korszerűek, minőségiek és szerethetők.

 

 

 

 
 

    Hozzászólások

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!