Parázs meccs egri győzelemmel

Két kiállítással tarkított mérkőzésen, a vezetést emberhátrányban megszerző Egri FC a bajnokaspiráns Maglód ellen tartotta itthon a három pontot.
 
 

Parázs meccs egri győzelemmel

Két kiállítással tarkított mérkőzésen, a vezetést emberhátrányban megszerző Egri FC a bajnokaspiráns Maglód ellen tartotta itthon a három pontot.
 
 
 
 
 

Parázs meccs egri győzelemmel

Két kiállítással tarkított mérkőzésen, a vezetést emberhátrányban megszerző Egri FC a bajnokaspiráns Maglód ellen tartotta itthon a három pontot.

Az Ózd elleni bajnoki győzelem és a Nagyréde elleni kupasiker után az NB III. Mátra csoportjának harmadik helyezettjét fogadta ma a lendületben lévő megyeszékhelyi csapat a Városi Stadionban. A Maglód ellen kezdőként léphetett pályára a hétközi kupameccsen góllövőcipőit megtaláló Németh és Dávid is. Támadó szellemben léptek pályára a hazaiak, ezt jelezte Busai előretörése már az első percben. Az Agria Ultras szurkolói csoportnak is tetszett csapatuk kezdeti lendülete, - amely ugyan a félidő derekára valamelyest alábbhagyott - végig hangosan buzdították az egrieket. Az első komoly helyzetig fél órát kellett várni: Bardi passzolt Németh elé, de a támadó a kapus kezeibe rúgta a labdát. A maglódiak a félidő végén távoli próbálkozással veszélyeztettek, de Illyésnek nem kellett közbe avatkozni.

A küzdelmes első félidő után a második játékrészben jöttek az igazi izgalmak. Romhányi az 53. percben megkapta második sárga lapját, emberhátrányba kerültek a hazaiak. Alig öt perc sem telt el kiállítástól, egy szöglet utáni kavarodásból Csatlós elé került a játékszer, aki nyolc méterről a kapuba vágta azt 1-0. A vendégek bánatára nem az eredmény, hanem a pályán lévő játékosok száma egyenlítődött ki. Retizi kapus miután egy védést követően ráesett Némethre, még meg is taposta ellenfelét, Dolnegó játékvezető neki is felmutatta a pirosat, sőt büntetőt ítélt a hálóőr ellen. Csatlós állt a labda mögé, aki magabiztosan lőtte ki a bal alsó sarkot 2-0. A kedélyek nem csillapodtak, parázs hangulatú utolsó percek elé néztünk. László István és Lengyel Lajos csapata azonban fegyelmezetten zárt vissza, nem hagyta kibontakozni ellenfelét és a kontrákból további veszélyes helyzeteket alakított ki. A hosszabbításban még Bardi bólintott a hálóba, de az asszisztens magasba emelt zászlaja jelezte, érvénytelen körülmények között született a találat. A jól küzdő egri játékosok a lefújást követően megérdemelten fogadhatták szurkolóik gratulációját.

NB III. Mátra-csoport, 19. forduló

Egri FC - Maglód

2-0 (0-0)

Eger, 150 néző. V.: Dolnegó (Dobsonyi, Dósa)

EGER: Illyés - Debreceni, Káposzta Csatlós, Szűcs - Busay, Jeney (Urbán-Szabó), Romhányi - Németh T. (Jeferson), Dávid (Kálmán)- Bardi. Szakmai igazgató: László István. Edző. Lengyel Lajos.

Maglód: Retezi - Kiss A., Pozder, Szőke, Csirinyi - Németh Zs. (Baranyai), Budafai, Weisz (Kiss L.), Bornemissza - Polyák (Koller, 65.), Michel V. Edző: Nahóczki Attila.

 

Gól: Csatlós Csaba (58., 65. - 11-esből)

Kiállítva: Romhányi (53.) Retezi (65.). 

 

Mestermérleg:

László István: A küzdelem dominált a mérkőzésen, emberhátrányban is jól küzdött a csapatom. Egy edző nem szokott mindenkit kiemelni jó teljesítménye miatt, de most ezt kell tennem. Megérdemelt győzelmet arattunk a bajnokaspiráns ellen.

Nahóczky Attila: Azt kaptuk amit előzetesen vártunk. Kritikán aluli volt a játékvezetés, az Eger mindent bevetett, hogy megverjen minket.

 

 
 

    Hozzászólások

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!