Sós Tamás: Berúgták a Megyeháza nyitott ajtaját!

Négy informatikus jelent meg hétfőn a kora reggeli órákban a Megyeházán, hogy letöltsék a számítógépeken lévő adatokat. A Fidesz ezzel megsértette az átadás-átvétel írott és íratlan szabályait – mondta sajtótájékoztatóján Sós Tamás, aki 12 évig volt a megyei közgyűlés elnöke.
 
 

Sós Tamás: Berúgták a Megyeháza nyitott ajtaját!

Négy informatikus jelent meg hétfőn a kora reggeli órákban a Megyeházán, hogy letöltsék a számítógépeken lévő adatokat. A Fidesz ezzel megsértette az átadás-átvétel írott és íratlan szabályait – mondta sajtótájékoztatóján Sós Tamás, aki 12 évig volt a megyei közgyűlés elnöke.
 
 
 
 
 

Sós Tamás: Berúgták a Megyeháza nyitott ajtaját!

Négy informatikus jelent meg hétfőn a kora reggeli órákban a Megyeházán, hogy letöltsék a számítógépeken lévő adatokat. A Fidesz ezzel megsértette az átadás-átvétel írott és íratlan szabályait – mondta sajtótájékoztatóján Sós Tamás, aki 12 évig volt a megyei közgyűlés elnöke.
Hétfőn a kora reggeli órákban váratlanul négy informatikus érkezett Budapestről az egri Megyeházára, akik az összes hivatali dolgozó számítógépéről letöltötték az adatokat – számolt be a történésekről Sós Tamás. Úgy gondolja, hogy ezzel a Fidesz az átmeneti helyzetben visszaélt a hivatali dolgozók kiszolgáltatott helyzetével. A megyei közgyűlés eddigi vezetése utólag értesült a történtekről, amit azért is tart furcsának, mert az új közgyűlés elnökének megválasztása várhatóan csak a jövő héten lesz, így nincs még kinek átadni az összegzést, vagyis azt a hatalmas adatmennyiséget, ami eddig is minden közgyűlési tag számára hozzáférhető volt, illetve amit az átadás-átvételi jegyzőkönyv is tartalmazni fog.

Sós Tamás leszögezte, hogy ideáig is a nyilvánosság hívei voltak, mindenről nagyon szívesen beszélgettek. Példaként említette azt a részletes, Fideszes politikusoktól kapott szempontrendszer alapján elkészített anyagot, melyet augusztusban adtak át a költségvetésről és a kórházról. Hangsúlyozta, hogy a belső anyagokhoz a képviselők mindig hozzáfértek, ráadásul a www.hevesmegye.hu portálon is minden adat elérhető. Reményét fejezte ki, hogy ez a későbbiek során is így lesz.

Az MSZP megyei elnöke nem tudja, hogy mi volt a célja ennek az akciónak, amellyel kapcsolatban számos kérdést fogalmazott meg. Így például: Ténylegesen kinek a megbízásából történt?; Miért Budapesten kell feldolgozni az anyagokat?; Ki fizeti az eljárás számláját, a Fidesz vagy a Megyeháza?; Mi a garancia arra, hogy az anyaghoz nem raknak hozzá vagy nem vesznek el belőle? A politikus úgy látja hogy a Fidesz nem tud mit kezdeni a jelenlegi helyzettel, számos várakozást keltettek, amit véleménye szerint nem tudnak teljesíteni. Újságírói kérdésre válaszolva kifejtette, hogy a tőketartozás mindössze a fele annak a 6,2 milliárd forintnak, amit Horváth László a közgyűlés várható elnöke említ.
 

 
 
  • 19Bekiabáló2010október20.19:34ÚjVálasz

    Köszi az eligazítást!!! :-)))

     
  • 18Bekiabáló2010október20.15:43ÚjVálasz
    Idézet: Bekiabáló
    Kedves 15-ös! Hány féle formában próbálod meg nyomni a hülyeséget ("hithű kommunista" meg hasonló ócska puffancsok!)?
    ...

    Kedves 17-es! Egy konkrétumot azért tudok írni neked: ha a Megyeházán dolgozol, és így gondolkodol, valószínűleg csomagolhatsz már. Ha pedig a te gépedről is vittek el "bizalmas" adatokat, remélhetőleg börtönbe is kerülsz miatta.

     
  • 17Bekiabáló2010október18.14:42ÚjVálasz

    Kedves 15-ös! Hány féle formában próbálod meg nyomni a hülyeséget ("hithű kommunista" meg hasonló ócska puffancsok!)? Nyugodjál már meg, a te szimpla demagógiád (ráolvasásos szómágiád) már nagyon elavult. Érveket eddig még nem sikerült olvasnunk tőled, bár már többször nekirugaszkodtál a decens kis mocskolódásodnak. Igaz, most még a vörösiszapot is ide hablatyolod, hadd durranjon minél nagyobbat purcintásod a nullás lisztben. Gondolom, ha neked sincs félni valód, úgy a te PC-dről is elvihet bárki bármilyen adatot - valaki engedélyével - a te hozzájárulásod nélkül?! Hajrá sötét ötvenes évek. Akkor a kommunista hatalom, az AVO csinálta így, mint most a kétharmados narancsuramék. Úgyhogy ne kommunistázz te most senkiről.

     
  • 16Lőrinczné2010október16.16:12ÚjVálasz
    Idézet: Kisszekund
    Ez csak átmeneti paranoia - szerintem. De nem tudni.
    Lehet ez még rosszabb is! Gondolok itt Horváth úr azon nyilatkozatrészletére, miszerint a hivatali apparátust is csökkenteni fogják.
    ...

    MIndenütt csökkentik a közalkalmazottak számát! A megyei közgy. tagjai is 40-en voltak eddig, most pedig 15.

     
  • 15Lőrinczné2010október16.16:08ÚjVálasz

    Nem gondoljátok, hogy mindkét oldal teszi a dolgát!?
    Sós elvtárs, mint hithű kommunista, sajnálta az ő kis munkatársnőit, hogy megijednek a Fideszesektől! Egyébként pedig - ha nincs semmi félnivalója - miért baj, hogy elvitték az adatokat?
    A Fidesz pedig megszerezte a szükséges engedélyeket és elvitte, amit jónak látott!
    A vörös iszap tulajdonosai is eltűntettek volna egy-két papírt, ha a belügyminiszter nem kapcsol az első percben!

     
  • 14Bekiabáló2010október11.19:59ÚjVálasz

    Hé 12-es! Más ötleted nincs? Igaz, ez is nagyon jópofi. Tudod mit, ajánld először magadnak!

     
  • 13Bekiabáló2010október11.19:45ÚjVálasz

    És melyik a te neved a sok bekiabáló között nagy okos? Pontosítsd, akkor légy szíves!

     
  • 12Bekiabáló2010október11.09:04ÚjVálasz
    Idézet: Bekiabáló
    Kedves 5-ös, 7-es, 9-es és 10-es= Egyetlen Bekiabáló!
    Tök vicces, amikor az egyik névtelen bekiabáló (Ti vagyis Te!) tutira megmondod, hogy a másik bekiabáló (én) kommunista!
    ...

    A 11-es moderátor ha hozzászól, vállalhatná a nevét! Kommunista publicista!

     
  • 11Bekiabáló2010október10.22:08ÚjVálasz

    Kedves 5-ös, 7-es, 9-es és 10-es= Egyetlen Bekiabáló!
    Tök vicces, amikor az egyik névtelen bekiabáló (Ti vagyis Te!) tutira megmondod, hogy a másik bekiabáló (én) kommunista! De ha te ehhez ragaszkodsz a lelki békéd miatt, higgyél benne erősen. Nem akarok fáklyát gyújtani a barlangodban. :-)

     
  • 10Bekiabáló2010október10.20:56ÚjVálasz

    Tök vicces, mikor a kommunisták papolnak a demokráciáról, meg hogy félnek....:)))) Biztos Kínába járnak nyaralni mostanában.

     
  • 9Bekiabáló2010október10.20:26ÚjVálasz

    Miért sértő az igazság? El lehet olvasni amit a témához hozzászóltál eddig is. Arra (is) mondják, hogy demagóg, akit a tények nem érdekelnek.Nem te írtad vagy kettővel feljebb, hogy "nem kérdezek senkit...". Nehogy kiderüljön, mi is az igazság. De te persze inkább Sós Tamás politikai nyilatkozatának hiszel. (Azt sem ő írta, a pártház küldte le. Na ezt meg a tveger honlapján, a hírek között megtekintheted, kicsit nagyíts rá a képre és látszik a felirata a lapnak, ahonnan felolvasta mondókáját.) Legalább ennyire járj utána félős komcsikám a dolgoknak!!!

     
  • 8Bekiabáló2010október10.20:13ÚjVálasz

    Kedves nagyon demokratikus, narancsízű 7-es! Ha nincs semmi konkrét érve a vitához, akkor legalább mondjon valami nagyon sértőt az ember! Ezt most Ön megtette, megnyugodhat. Amen.

     
  • 7Bekiabáló2010október10.18:44ÚjVálasz
    Idézet: Bekiabáló
    Kedves 5-ös! Olvasta a fenti cikket, amihez hozzászólt?
    ...

    Kedves 6-os. Demokratikusan kijelnetem: demagóg kommunista vagy!

     
  • 6Bekiabáló2010október10.18:35ÚjVálasz

    Kedves 5-ös! Olvasta a fenti cikket, amihez hozzászólt? Íme egy részlete a "stílus" magyarázatára:Hétfőn a kora reggeli órákban váratlanul négy informatikus érkezett Budapestről az egri Megyeházára, akik az összes hivatali dolgozó számítógépéről letöltötték az adatokat – számolt be a történésekről Sós Tamás. Úgy gondolja, hogy ezzel a Fidesz az átmeneti helyzetben visszaélt a hivatali dolgozók kiszolgáltatott helyzetével. Ez nem demokrácia. Persze a hozzászólása nem támaszt kétséget párthovatartozása felől.

     
  • 5Bekiabáló2010október09.14:41ÚjVálasz

    Demokráciában: céges számítógépeken céges adatok vannak, melynek mentéséről folyamatosan a cég maga gondoskodik. Ebben az esetben sem történt más. A stílussal milyen probléma van? Ezt nem igazán értem. A félelmet sem nagyon, hiszen milyen adat lehet egy hivatali számítógépen, amitől félni kellene becsületesen működő szervezet esetén.

     
  • 4Kisszekund2010október09.13:48ÚjVálasz

    Ez csak átmeneti paranoia - szerintem. De nem tudni.
    Lehet ez még rosszabb is! Gondolok itt Horváth úr azon nyilatkozatrészletére, miszerint a hivatali apparátust is csökkenteni fogják. Mi lesz a sok, jól bejáratott osztályvezetővel? Lehet, hogy az ő körmükre is ránéznek majd az új urak?

     
  • 3Bekiabáló2010október09.01:39ÚjVálasz

    Köszönöm az infót! Nem kérdezek senkit, így is félelemkeltőnek tartom a stílus, a módot és a célt!!! Ez egy tisztességes demokráciában nem megengedhető eljárás.

     
  • 2Bekiabáló2010október08.16:10ÚjVálasz
    Idézet: Bekiabáló
    Újra beköszöntött a sötét ötvenes évek! Kétharmadék tobzódnak az antidemokráciában.
    ...

    A Dr. Benkár József főjegyző írásos megbízólevelével léphettek be és végezték a munkájukat. A letöltött anyagok zárt borítékban szintén a főjegyző páncélszekrényébe kerültek. (lásd.: Heves Megyei Hírlap 2010.10.08., vagy kérdezd a biztonsági őröket)

     
  • 1Bekiabáló2010október07.19:07ÚjVálasz

    Újra beköszöntött a sötét ötvenes évek! Kétharmadék tobzódnak az antidemokráciában. Egy nagyon-nagyon naiv kérdés: Milyen engedéllyel léphettek be kora reggel a megyeháza kapuján, s juthattak el az irodák számítógépeiig? Én, ha az utcáról bemennék, azonnal megállítana a portás, ill. a biztonsági őr! Szabad a vásár a narancspiacon...

     

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!