Sportirányítás

Pénzt kapnak a megyei szövetségek

Kedvező változásról számolt be a Heves Megyei Sportszövetségek Egyesülete.
 
 

Sportirányítás

Pénzt kapnak a megyei szövetségek

Kedvező változásról számolt be a Heves Megyei Sportszövetségek Egyesülete.
 
 
 
 
 

Sportirányítás

Pénzt kapnak a megyei szövetségek

Kedvező változásról számolt be a Heves Megyei Sportszövetségek Egyesülete.
A 2011-es évben anyagi és működési problémákkal küszködő - 24 megyei sportági szövetséget képviselő - szervezet számlájára megérkezett a Heves Megyei Önkormányzattal kötött együttműködési megállapodás szerinti, adósságkezelési eljárásba vont 4.4 millió forintos támogatás. Amint azt Csányi Barna elnök közölte, a most megkapott összeg a 2010. IV. negyedéves, valamint a szerződés felmondásáig - 2011. február - időarányosan járó támogatás. A Heves Megyei Sportszövetségek Egyesületének elnöksége  elvégezte a szövetségeknek járó összeg első részletének elosztását. Amennyiben a szükséges  adminisztrációs feladatok teljesülnek a szövetségek értesítést kapnak és a megyei versenyrendszer működtetésére használhatják a megítélt támogatást. Köszönhetően a beérkezett támogatásnak a szövetségi iroda, szűkített, takarékos működési formában a szövetségek rendelkezésére áll. 2012-ben heti két nap (hétfőn 13-16-ig, ill. szerdán 9-től 12 óráig) ügyeleti időben lehet intézkedni, a pénzügyi elszámolásokat megtenni a Dobó tér 6/A-ban lévő irodában.   
A Heves Megyei Sportszövetségek Egyesületének elnöksége megállapította, hogy az elmúlt esztendő nehézségei során érdemes volt összefogni a szövetségeknek. Örömmel nyugtázták a jogos járandóság beérkezését. Remélik, hogy a megyei önkormányzati pályázat rendszerben sikeres pályázók is mielőbb hozzá jutnak a 2011. májusban elnyert pénzekhez. A mostani pénzek átmeneti segítséget jelentenek a megyei szövetségeknek, a  jövőt illetően a megyei sportirányítási rendszer, kedvező változását remélik a vezetők. A szövetség kifejezte segítő szándékát a Dr. Székely Ferenc Sportmúzeummal kapcsolatban. A sporttársadalomnak egyetemes érdeke, hogy a múzeum gyűjteménye tovább bővüljön s megörökítse az utókornak a megye sportsikereit.  

 

 
 

    Hozzászólások

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!