Közfelháborodás Egerben

Ha ez így folyik tovább, akkor tényleg büszkék lehetnek az egriek magukra. A világméretű magyar háborgás egri színhelyén ugyanis megint sikerült meghaladnunk a világátlagot színvonalban, összefogásban, okosságban és még szervezettségben is. Hízhat provinciális májunk, amire rá is fér egy kis növekedés ebben zsugor közbeni állapotban.
 
 

Közfelháborodás Egerben

Ha ez így folyik tovább, akkor tényleg büszkék lehetnek az egriek magukra. A világméretű magyar háborgás egri színhelyén ugyanis megint sikerült meghaladnunk a világátlagot színvonalban, összefogásban, okosságban és még szervezettségben is. Hízhat provinciális májunk, amire rá is fér egy kis növekedés ebben zsugor közbeni állapotban.
 
 
 
 
 

Közfelháborodás Egerben

Ha ez így folyik tovább, akkor tényleg büszkék lehetnek az egriek magukra. A világméretű magyar háborgás egri színhelyén ugyanis megint sikerült meghaladnunk a világátlagot színvonalban, összefogásban, okosságban és még szervezettségben is. Hízhat provinciális májunk, amire rá is fér egy kis növekedés ebben zsugor közbeni állapotban.


   Amiben az egri tüntetés messze eltért a budapesti dzsemboritól:

 1,  A civilek nem a pártokat, a képviseleti demokráciát és a parlamentarizmust ekézték, hanem lényegében elfogadták azokat a tapasztalatokat és segítséget, amit a pártok maradékai nyújtani tudtak. Például az LMP-s Csarnó Ákos szervezését, a MSZP-s önkéntes szervezők munkáját, az Együtt képviselőinek támogató jelenlétét.

 

2,    A felkért szónokok gondolatokat közöltek és nem hőbörögtek. Nem az volt a fő mondandójuk, hogy az elmúltnyólcévezést, elmulthuszönötévezésre kell cserélni. Sior tanár úr arról elmélkedett, hogy tulajdonképpen a magyarok itt a végeken mindig loptak. Loptak a jurtából átcsámborogva a szomszéd törzstől, „kalandozásnak” szépített rabló hadjárataink alatt, de lopott a jobbágy is a földesúrtól. Dicsőség volt lopni a labanctól, aztán meg a gyárostól voltunk kénytelenek lopni az ipari fellendülés alatt, meg a Horthy rendszer nyomorában. A kommunista-szocialista éra maga volt a tolvajparadicsom. Mindenki lopott, mivel minden ingyen volt. Miénk a gyár, magunktól lopni csak nem bűn?!

    Amit most ezek a felkapaszkodott kis tolvajok tesznek, az nem más, mint egy kulturális hagyomány folytatása. Sior szerint a nyugathoz tartozás éppen ezzel a mentalitással történő szakítást jelentené. Hogy a korrupció során 2%-a, vagy 90%-a tűnik-e el a közpénzeknek. Sior legfontosabb gondolata talán az volt, hogy végre nem azért kellene küzdeni a korrupció ellen, hogy a leleplezőket is bevegyék a buliba, hanem azért, hogy egy kicsivel jobb legyen a közösségnek. Megismételte a múltkori alaptéziseit, hogy a műveltséghez, az okossághoz csak az oktatáson keresztül vezet az út. Közös pénzünket az oktatásra kellene fordítani, mert nagyon nagy bajban vagyunk. 

3,   Unikális esemény volt, hogy Faludi Sándor, Orbán Viktor 1. számú polgári körének alapító társa szót kért és kapott. Egyebek mellett arról beszélt, hogy aki korrupcióval találkozik, az tegyen feljelentést. A tömegből azt kiabálták neki, hogy az ügyészség is Orbán kezében van. Az idős bácsi láthatóan nem értette a rendezvény lényegét, de a tömeg mégis türelmesen meghallgatta.

   "Mondjon le" (mármint Vida Ildikó), illetve az "Orbán takarodj" jelszavak mellett a söralátétekre írt üzeneteket is felolvasták a NAV székház előtt. Az egri korrupciós ügyeket sorolva Csarnó Ákos  megemlítette a havi 6 millióba kerülő parkolóházat, amely tulajdonosai rokoni szálakkal kötődnek a Városháza embereihez, illetve a kínai kővel burkolt Dobó teret hozta szóba, ahol a közbeszerzés nevetséges eljárására hívta fel a figyelmet.
 Az egri tüntetés rezsim ellenes, butaság ellenes, nyugatos megmozdulásra sikeredett. Nagy sikert aratva elhangzott Irlanda Máté szövege a saját előadásában, illetve ugyanő felolvasta Kácsor Zsolt tárcáját, a „Ne szóljatok a köpcösnek!” című Kétfejű veréb írást.
Kb. 300-an voltak. 
A rendezvényhez az áramot a Fideszes vezetésű Városháza biztosította, hogy kerek legyen a történet. 
 

Részlet Kácsor Zsolt szövegéből:

”Szájalni olcsóbb. Turulszobrot avatni olcsóbb, mint tudományos intézetet. Őskurucul kurjongatni Európában, semmint angolul, franciául és németül tudni. A közös kasszából saját birtokra kuporgatni, s nem közkönyvtárra. E zseniális eszű népet focipályára terelni, nem pedig magyar egyetemre. Nyargalászni az országban, s bujtogatni mámoros híveket hamis beszéddel. Ez mind könnyű. De hagyjátok a köpcöst, hadd csinálja. Ne szóljatok neki. Hallgassa csak a bódító sámándobokat, gyönyörködjék révült seregében, s hadd sarkantyúzza véresre lovát – az ezeréves, okos magyar hagyomány úgyis győz az olyan emberen, aki a semmibe lovagol a Szélkirály oldalán.”

 

 

 

 

 
 
  • 12Weil Zoltán2014november19.12:23ÚjVálasz

    Szét lesznek kegyedék ültetve, ha tovább hülyítik egymást. Aki nem a tárgyhoz, az repül.

     
  • 11Bekiabáló2014november19.12:20ÚjVálasz

    Tizeske, te nagyon hülye. Az urad ilyennek teremtett, én meg szépen törzs-fejlődtem. Fura urad lehet, hogy gyűlöletre teremtett, de így szép a világ. Valaki őt is csak teremtette. Csak nem te magad?!

     
  • 10Bekiabáló2014november19.10:42ÚjVálasz

    9-es! Te persze nem kommentet írtál most. Nem ám. Hülye sem vagy - még szép. Te aztán tudod a tutit, s emelt fővel osztod ki, aki nem te vagy. De csak egy kis pökhendi, önelégült figura vagy, aki hű de belepurcinott most a nullás lisztbe. Mi "hülyék" ettől össze is szégyelljük magunkat. Jó, hogy teremtett az Úr ilyeneket is, mint te!

     
  • 9Bekiabáló2014november19.07:50ÚjVálasz

    Igen, ezek a hülyék valóban hülyék. Büszkén hülyék, nem úgy, mint régebben, hogy szégyellték volna, hogy mindenről az a nyáladzós baromság jut az eszükbe, hogy a zeszdész, mega gyurcsány, meg a pár tusherczeg. Pelenka nekik a Net, ahoa jókat büfiznek és kiborulhatnak frusztráltságukban.
    Igen, pont ti miattatok, a büszke hülyék miatt tart itt az ország. Ti vagytok a legfőbb támasza és nyája Orbánnak. Mutassátok csak magatokat írjatok, remek kommenteket. Hülyék.

     
  • 8Bekiabáló2014november19.05:43ÚjVálasz

    ...érdekes, hogy megemlítődött a komcsi éra meg a jelenlegi, de a közte lévő, amit az szdsz szétpocsékolt-az nem....de, hogy a kínaiban még a kő sem jó?...ugye a világ tele van kínai árukkal, még Párizs utcái is! :-D

     
  • 7Bekiabáló2014november18.23:15ÚjVálasz

    Szövegértés barátom, szövegértés! "...akár Gyurcsány, akár Orbán, akár stb. (tetszőleges behelyettesíthető)." Ott van Orbán és tet-sző-le-ges be-he-lyette-sít-he-tő. Érted? Bármilyen nevet be lehet írni. Szegénykém, biztos te is elhasaltál a PISA-teszten. Gyakorolj többet!
    Mellesleg nem értem, hogy egy történelem tanár hogy állhat elő összeesküvés elméletekkel? Úgy gondolja, hogy az internetadó terelés volt? Nekem azt tanították, hogy az összeesküvés elméletek marhaságok, meg a náci-fasiszták találgatnak ki ilyeneket. Most akkor mi van?
    És a Föld népeinek jelentős része egyszerű tolvaj, merthogy elég sokan nomádként kezdték. Pl. a zsidók, germánok, egy halom mongol meg türk nép stb. Ez alapján csak egyszerűen beleillünk a világba. Vagy nem, okos 6-os? Te is történelem tanár vagy?

     
  • 6Bekiabáló2014november18.20:20ÚjVálasz

    Lovagolj már ki a pusztába egy kicsit 3,5-ös. Egy kis szibériai altáji levegő jót fog tenni. Kiszellőzne belőled egy kicsit Gyurcsány. Gyakorolhatnál más neveket is, biztos menni fog.

     
  • 5Bekiabáló2014november18.19:57ÚjVálasz

    Barátom, 4-es ezért nem fog itt semmi változni, mert ilyen szellemi világítótornyok tüntetgetnek, mint te. Ti is örültök neki, hogy lehet háborogni, akár Gyurcsány, akár Orbán, akár stb. (tetszőleges behelyettesíthető) ellen, másokat hülyézni. Semmivel nem vagytok különbek, mint ez a bagázs, de semmivel.

     
  • 4Bekiabáló2014november18.19:28ÚjVálasz

    Jólvan 3-as, te meg nagyon hülye vagy.

     
  • 3Bekiabáló2014november18.17:38ÚjVálasz

    Ennyit tudtok, 2-es. Nyomós érvek: "Hülye vagy". Emlegessük már fel a Robespierreket, Dantonokat, meg a többi tömeggyilkost is, az ideológiai elődeiteket, akiket példának hazudtak nekünk.

     
  • 2Bekiabáló2014november18.15:50ÚjVálasz

    Hülye vagy fiam, 1-es.

     
  • 1Bekiabáló2014november18.15:42ÚjVálasz

    Csak egy észrevétel: aki azt tartja a saját nemzetéről, hogy egy velejéig romlott, tolvaj nemzet és felmagasztalja a "Nagy Nyugatot" mint feddhetetlent, valamint követendő példaképet, arra túl kedves lenne a tájékozatlan vagy ostoba jelzőt használni, hanem egyenesen kijár neki a hazaáruló cím is. Valóban a "Nyugat"az mástól lop, nem magától, ez sokkal becsülendőbb. Szerencsére egy nyugati országnak sem voltak soha gyarmatai, amiket kizsákmányolhatott és szerencsére a mai napig sincsenek. Bezzeg a magyarok ocsmány történelme szégyellni való. Ezt kell elültetni a magyar fejekben, ettől lesz majd erős a nemzet. Valóban, aki ezt gondolja inkább költözzön el az országból, mert építeni nem tudja, csak tovább rombolni. Ha annyira a "Nyugathoz" akar tartozni, Gyurcsány Ferenc is megmondta "el lehet menni". Ma már semmi nem akadályozza meg ebben.

     

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!