Katona Ráhel Csenge lett Eger Arca!

Az Eszterházy Károly Főiskola másodéves, sportszervező szakra járó hallgatója, Katona Ráhel Csenge nyerte el az Eger Arca címet. Interjúban mesél a siker titkáról.
 
 

Katona Ráhel Csenge lett Eger Arca!

Az Eszterházy Károly Főiskola másodéves, sportszervező szakra járó hallgatója, Katona Ráhel Csenge nyerte el az Eger Arca címet. Interjúban mesél a siker titkáról.
 
 
 
 
 

Katona Ráhel Csenge lett Eger Arca!

Az Eszterházy Károly Főiskola másodéves, sportszervező szakra járó hallgatója, Katona Ráhel Csenge nyerte el az Eger Arca címet. Interjúban mesél a siker titkáról.

 

November 29-én téged választottak meg Eger Arcának a 2015-ös évre. Sokan talán nem ismernek, pedig érdemes tudni rólad, hogy sportszervező tagozatra jársz. Mit lehet tudni rólad?

Katona Ráhel Csenge: Húszéves vagyok, Egerben élek az édesanyámmal, és a húgommal. Nyolcéves korom óta röplabdázom, igaz hogy volt 3 év kihagyásom egy szalagsérülés miatt. Emellett doboltam közel 10 évig, de a gimnázium utolsó évében ezt abbahagytam. Jelenleg az Eszterházy Károly Főiskola Sportszervező szakán vagyok másodéves hallgató.


Régebben is szerepeltél már szépségversenyen?

Katona Ráhel Csenge: Nem szerepeltem soha ezelőtt semmilyen szépségversenyen sem.


Mennyire vagy kritikus önmagaddal szemben?

Katona Ráhel Csenge: Kritikus vagyok és szerintem mindenkinek annak kell lennie magával, persze egészséges keretek között. Sosem fogyókúráztam, ez talán legnagyobb részt a genetikámnak köszönhető, ebből a szempontból nagyon szerencsés vagyok. Alapvetően elégedett vagyok magammal, persze vannak apróságok, amiket el tudnék képzelni máshogy, de nem görcsölök rá semmire. Így vagyok elégedett magammal, ahogy vagyok.


Mi ösztönzött arra, hogy elindulj a versenyen?

Katona Ráhel Csenge: Szerettem volna kipróbálni magam más területén az életnek. Szerettem volna magamnak és a környezetemnek is bizonyítani valami egészen új dologban. Mikor egy nő, kislány korától hallja a környezetétől, hogy "Jajj de szép, meg bájos, meg csinos vagy, stb...", akkor elkezdi előbb-utóbb érdekelni, hogy valóban így van-e. Valóban van-e alapja a sok dicsérő szónak?


Milyen feltételei voltak az elindulásnak?

Katona Ráhel Csenge: Bármelyik lány elindulhatott a versenyen, aki Heves megyei lakcímmel rendelkezik, és 16-25 év közötti korban van.


Hogyan zajlott maga a verseny? Milyenek voltak a vetélytársak?

Katona Ráhel Csenge: Két válogatáson vettünk részt. Az első egy olyan kör volt, ahol a verseny szervezőjével, Koczka Krisztinával beszélgettünk, ő szelektált minket ki. A következő körre 21-en jutottunk tovább, ahol már a 16 fős zsűri válogatta ki a 12 döntős lányt. Ezután következett a 2 hetes felkészülési időszak, mindennap próbáltunk, és ezzel párhuzamosan elkezdtünk adományt gyűjteni. Azt gondolom, bármelyik lány megnyerhette volna a versenyt, elég erős volt a mezőny, de hál' Istennek nem voltak nagy viták és ellenségeskedések, csak egy egészséges mértékű rivalizálás. Nem keveredtünk egymással vérre menő küzdelmekbe, nem konfrontálódtunk egymással, sőt! Nagyon jól összebarátkoztunk a verseny végére.

Most, hogy te leszel a következő évben Eger Arca, milyen szerepeknek kell megfelelned?

Katona Ráhel Csenge: Eger Arcaként szinte minden olyan rendezvényen megjelenek majd, ahol Eger képviselteti magát.


A heol.hu oldalon olvashattuk, hogy legfőbb célodnak tartod, hogy segítsd a hátrányos helyzetű gyerekeket. Egészen pontosan milyen célok vannak előtted, és hogyan szeretnéd ezt kivitelezni?

Katona Ráhel Csenge: Tudni kell, hogy maga a verseny a "szépség és a szeretet jegyében" zajlott. Mi magunk is gyűjtöttünk rengeteg adományt, amit aztán személyesen vittünk el az Egerszalóki Gyermekotthon kis lakóinak. Szeretném felhívni a figyelmet arra, hogy sajnos ezek a gyerekek egyre többen vannak. Az emberek azt hiszik, hogy ha nem vesznek tudomást dolgokról - és most nem csak erre az ügyre gondolok - akkor azok nincsenek is. Ez nem így van! Ezeknek a gyerekeknek szükségük van a szeretetre, a törődésre. Egerszalókon nagyon családias légkörben nevelik a gyerekeket, de a családot semmi sem pótolhatja!


Szeretsz jótékonykodni?

Katona Ráhel Csenge: Azt szeretem, hogy képes vagyok segíteni sorsokon – megjegyzem, erre bárki képes, aki csak egy picit is tesz érte. A csillogó szemeket szeretem, amikből mérhetetlen szeretet és hála sugárzik. De bár ne kellene ennyi gyermeken segíteni! Bár ne lenne ennyi nehéz sorsú gyerek, és felnőtt! Minden gyermek megérdemli azt, hogy szeressék, és törődjenek vele és azt, hogy élhető körülmények között nőhessen fel.


Mit tanácsolnál azoknak a lányoknak, akiknek bár adottságaik megvannak, önbizalom hiányában nem mernek elindulni egy-egy szépségversenyen?

Katona Ráhel Csenge: Minden lánynak, nőnek szüksége van visszajelzésekre, nem csak a közvetlen környezetétől, hanem az egész világtól. Akinek nincs önbizalma, az nevezzen! Rengeteg önbizalmat tudnak ezek a versenyek adni, akkor is, ha a delikvens leányzó nem jut el egész a döntőig, vagy ha  a végén nem az ő fejére kerül az a bizonyos korona. Végül megtanulja még jobban értékelni magát. Nem szabad rágörcsölni, pont hogy az ellenkezője, élvezni kell!

 

forrás: palettaonline.hu 

 

 

 
 

    Hozzászólások

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!