Bor és gasztrourizmus téli egyetem az EKF-en

Folytatódik a nyáron elindított Gasztronómiai Egyetem az Eszterházy Károly Főiskolán. A január 26-30 közötti program sikeréről árulkodik, hogy nem kellett meghirdetni a képzést, mert a helyek máris beteltek.  

 
 

Bor és gasztrourizmus téli egyetem az EKF-en

Folytatódik a nyáron elindított Gasztronómiai Egyetem az Eszterházy Károly Főiskolán. A január 26-30 közötti program sikeréről árulkodik, hogy nem kellett meghirdetni a képzést, mert a helyek máris beteltek.  

 
 
 
 
 

Bor és gasztrourizmus téli egyetem az EKF-en

Folytatódik a nyáron elindított Gasztronómiai Egyetem az Eszterházy Károly Főiskolán. A január 26-30 közötti program sikeréről árulkodik, hogy nem kellett meghirdetni a képzést, mert a helyek máris beteltek.  

 
A  program népszerűségét jelzi az is, hogy a Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetemről 16 hallgató és egy oktató is részt vesz a képzésen.  A gyakorlati és elméleti  foglalkozásokat nemzetközi szinten is elismert szakemberek tartják, úgy mint Buday Péter mesterszakács és Benke László olimpiai bajnok, mesterszakács, mestercukrász. A továbbképzés a TÁMOP 4.1.1.C-12/1/KONV "Élelmiszerbiztonság és gasztronómia vonatkozású egyetemi együttműködés" címen elnyert pályázat keretében valósul meg.

RÉSZLETES PROGRAM: 

Időpont: 2015. január 26-30.
Létszám: max. 35 fő + oktatók
Helyszínek:
1. Délelőtti elméleti foglalkozások
Eszterházy Károly Főiskola (EKF)
Cím: 3300 Eger, Egészségház út 4. („B” épület)
2. Délutáni gyakorlati foglalkozások

Napi menetrend:
2015. január 26. hétfő 9.00 Megnyitó (EKF „B” épület)
9.30-13.00 elméleti foglalkozások (minden nap)
13.00-14.00 ebéd
14.00-15.00 szünet
15.00-18.30 gyakorlati foglalkozások a konyhában és étteremben
18.30- közös vacsora
2015. január 30. péntek 18.30 Tanúsítványok ünnepélyes átadása, díszvacsora (SZJKÉ)

Szakmai vezetők:
Szakmai vezető: Dr. Dávid Lóránt
Gyakorlati vezető: Nagy Zoltán királyi főszakács, az Erdélyi Magyar Fehérasztal Lovagrend tagja
 
Vendég chefek:
Buday Péter mesterszakács
Benke László olimpiai bajnok, mesterszakács, mestercukrász
 
Képzési program:
 
Délelőtti foglalkozások
  • Dr. Dávid Lóránt-Buday Péter (hétfő): Turisztikai és gasztroturisztikai alapismeretek
  • Dr. Bujdosó Zoltán (kedd): Gasztroturizmus
  • Nagy Zoltán (szerda): A Kárpát-medence konyhaművészete
  • Dr. Gál Lajos (csütörtök): Bor és gasztronómia
  • Benke László (péntek): A magyar konyhaművészet
Délutáni foglalkozások:
  • Nagy Zoltán (hétfő): Reformtáplálkozás-ételek új köntösben
  • Nagy Zoltán (kedd): Nemzetközi konyhaművészet
  • Nagy Zoltán (szerda): Szezonális ételek
  • Nagy Zoltán, Dr. Gál Lajos (csütörtök): Borvacsora
  • Benke László, Nagy Zoltán (péntek): Magyar(os) konyha
 

 
 

    Hozzászólások

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!