Frászt kaptak az egri Közgyűlésben

Összetanakodott Eger város tekintetes Közgyűlése, hogy megvitassák városunk ügyes-bajos dolgait. A gyanútlan egri polgárnak hamar kiderülhetett, hogy komoly félnivalója van, ha képviseletében magukat futóbolondnak maszkírozó elöljárók rettegnek a Városháza falai között. Márpedig a minap ez történt.
 
 

Frászt kaptak az egri Közgyűlésben

Összetanakodott Eger város tekintetes Közgyűlése, hogy megvitassák városunk ügyes-bajos dolgait. A gyanútlan egri polgárnak hamar kiderülhetett, hogy komoly félnivalója van, ha képviseletében magukat futóbolondnak maszkírozó elöljárók rettegnek a Városháza falai között. Márpedig a minap ez történt.
 
 
 
 
 

Frászt kaptak az egri Közgyűlésben

Összetanakodott Eger város tekintetes Közgyűlése, hogy megvitassák városunk ügyes-bajos dolgait. A gyanútlan egri polgárnak hamar kiderülhetett, hogy komoly félnivalója van, ha képviseletében magukat futóbolondnak maszkírozó elöljárók rettegnek a Városháza falai között. Márpedig a minap ez történt.
Megesett, hogy felsőbb utasításra városunk Fideszes többsége is autodafé tartására köteleztetett, mert más ellen nem lévén, a polgárság civil körei támadtak a fennálló rendre. Az a néhány független civil pedig a sanyargatott polgároktól, a megsarcolt és félelemben tartott kevéske honi vállalkozótól támogatást már nem remélhet. Most a külföldi filantrópok, kormányok, szervezetek általi támogatást igyekszik a hatalom elvágni, illetve ha valakik ilyesmit mégis kapnak, akkor azokra rámondani, hogy nemzetveszejtő külföldi zsoldból ágálnak kormányunk, azaz népünk ellen. Na, ehhez nyújtott be Habis polgármester úr segédkeze előterjesztést.

Lassan mondjuk, hogy a gyors észjárású szemfülesek is értsék: a független civilek ellen irányult az attak, akik sajtót működtetnek, jogvédők, segítők, de akár csak kóristák, filatelisták, tűzoltók vagy balett táncosok.


A Civil Kollégium ezt világossá is teszi:

„ A tervezet egyik rendelkezése szinte minden, külföldi támogatásokat (is) felhasználó civil szervezet esetében a közhasznú jogállás azonnali elveszítését vonja maga után (illetve a nem közhasznúak esetén lehetetlenné teszi annak megszerzését). Ezzel vállalati támogatóik elesnek az adományozást serkentő adókedvezményektől, ügyfeleiknek pedig adózniuk kéne a kapott szolgáltatások – akár tárgyi adomány vagy ingyenes tanácsadás – után. A minden szervezetre vonatkozó „civil törvény” (2011. évi CLXXV. tv.) módosítása révén ugyanis az eddigiek mellett a jogállás megszerzését két új feltételhez köti: csak az a szervezet maradhat közhasznú, amely bevételeinek több mint fele belföldről származik, ÉS amely az 1%-os felajánlásokból legalább feleannyit kap, mint külföldi támogatóktól. Az ismert nagy jótékonysági és hasonló szervezetek érintettsége mellett ez olyan abszurd helyzetekhez vezethet, hogy pl. egy önkéntes tűzoltóegylet azért szűnik meg közhasznúnak lenni, mert kap külföldről egy ott már leselejtezett, de azért még nagyértékű tűzoltóautót.”

A propagandába csomagolt szöveg persze a világra nehezedő migrációs nyomásról értekezik, amelynek köze a honi valósághoz csupán annyi, mint a Titanic katasztrófájának a síkfőkúti vizibiciklizés szabályozásához. Ellenzéki városanyánk és városatyáink, akik nyilván hasonló fából faragtattak, mint a szemközt állók, tövig nyelték e horgot és csócsálták is rendesen a migránsriadót. Komlósi Csaba(LMP) képviselő úr ravasz kérdésére, hogy tudniillik mennyi is az annyi, azaz, ha már „migráns betelepítő irodák” ellen küzd energiát nem kímélve polgármester urunk és pártja, akkor mondaná meg, hogy hány migráns is szívja el előlünk a Bükk ózondús levegőjét, Habis úr így válaszolt:



A migráció komoly dolog, kezeléséhez komoly emberek szükségesek


Lókupecek, kocsmai kötekedők, kedvesnővérek és haszonlesők javallatait érdemes kétkedéssel fogadni. Márpedig a tekintetes Közgyűlés ezen gyülevészhad benyomását keltette a közügyek iránt fogékony szemlélő számára.

Mint megtudtuk, Nyugat-Európa en bloc hamarosan emigrációba kényszerül, mégpedig a nyugalom kis szigetére a szép és gyönyörű Magyarországra költöznének életüket, kultúrájukat mentendő. Addig azzal a félmillió manapság kitántorgó magyarral majd csak kihúzzák valahogy. A polgármester úr közlése szerint francia testvérvárosunkat már nagyon fojtogatja a muszlim jelenlét.

És erre a kórus így tromfolt:


Félelem és reszketés Nyugat-Európában


És ezzel kezdetét is vette az egri flúgos futam, amelyben a szellemi csúszdára felkapaszkodott képviselők egymást taposva-előzve igyekeztek csobbanni az értelmi nihil szurkába.

Gál Judit (Fidesz) képviselő asszony igaz, őszinte felszólalásában az unokáiért aggódott. Talán itt sem a párttársairól beszél:
Vajon kikről beszél Gál Judit?


Martonné Adler Ildikó (Fidesz) alpolgármester asszony, mint Jeanne d’Arc küzdött hitéért és vehemenciájában jó messzire tolta a velocipédet, amikor kijelentette, hogy itt befogadás nem lesz!


Világos beszéd.

Bizonyára, ha tudta is, elfelejtette városunk történetét, amely németek, szerbek, vallonok stb. betelepülésének története. Persze kitelepítésben sem kell szégyenkeznie Eger derék polgárainak. Nem csak az egri zsidókat deportálták ügyesen nem is olyan régen, hanem páldául falunyi egri magyar embernek kellett elmenekülnie a török kiűzését követően, mert ők egriként áttértek a muzulmán hitre, melynek gyakorlását a toleráns európai keresztény hadak akkoriban nehezen viselték. Csakúgy, mint az alpolgármester asszony a francia alkotmányos rendet:
Martonné Adler Ildikó aggódik


Merthogy a franciák bizony vérüket adták a köztársaságért (na jó, az arisztokraták vérét is) és bizony komolyan veszik, hogy nők ott nem húzhatnak zsákot a fejükre vallási okokból (nálunk simán) és bizony kereszttel, de antiszemita egri polgártársaink megnyugtatására közölhetjük, hogy Dávid csillaggal sem lehet szórakoztatni a publikumot köztereken, iskolákban, közintézményekben demonstrációs céllal, mert az egyház szerintük a hitéletét az arra kijelölt intézményekben kell, hogy gyakorolja. Mindegyik egyház. Persze képviselő asszonynak nem itt szakadt el a cérna, és nem is akkor kapta fel igazán a keresztvizet, amikor egyik képviselőtársa kevéssé kifinomult zsidózásba kezdett (erről később), hanem amikor Komlósi Csaba azt találta mondani, hogy a lelkiismeretükkel kell majd elszámolni a kormánypárti képviselőknek. Eme casus belli arra sarkalta a kormánypárti amazont, hogy visszakézből lehazaárulózza a zöld párt képviselőjét, aki ezt zokon vette és széksértésért kiáltott.
Hazaárulózás-letagadás-mentegetés


Hát igen, a néhai egri lokálpatrióta tanácsnok kedvelt szólása juthat eszébe az olvasónak, aki az efféle cselekvést rendre a „nem szart ő a kútba, csak a kávájára és belelökte” kifejezéssel értékelte.

Martonné Adler Ildikó fellépésének kétségkívüli csúcspontja az volt, amikor Komlósi Csaba sajnálatát fejezte ki, hogy képviselőasszonynak szövegértési nehézségei vannak, mire az alpolgármester durcásan megköszönte, hogy diszlexiásnak neveztetett. Nos, a diszlexia nem a szövegértési nehézség idegen szóval, hanem az olvasási problémák elnevezése. Az persze, hogy valaki a szövegértési nehézséget diszlexiának érti, explicit bizonyítéka annak, hogy komoly problémái vannak a szövegértés terén. (Q.E.D)

És akkor a Fideszesek elnézést kértek a Jobbiktól, hogy
ellenzékinek nevezték


A Jobbik képviselője úgy érezte, hogy eljött az ideje egy kis zsidózásnak, hogy helyre álljon a világ rendje.


Viccelődés Dunába lövésen. Ha lenne Soros-terv, akkor az gazemberség lenne, mert ezek.


A Fideszes képviselők reakciója erre csupán annyi volt, hogy megkövették az urat, hogy ellenzékinek nézték.

Bámulatosan működött a kormánypárti képviselőkben a 180 fokos orwell-gomb, amelyet megnyomva a korábbi álláspontjuk ellenkezőjét képesek védeni vehemensen. Korábban a bevándorló-migráns-menekült-terrorista és a Magyarország kultúráját nem tisztelő, munkánkat elvevő népvándorló egykutya volt, és ez ellen az egykalap ellen az ellenzék és az Európai Unió hiába tiltakozott folyamatosan. Most ez egycsapásra megváltozott, hiszen kiderült, hogy a pénzmegvonástól megrémülve tulajdonképpen mégiscsak befogadott az ország pár ezer szerencsétlent. Meg sok ezer orosz bűnözőt és kínai gazdasági migránst.


És akkor Kunfalvi népbutít a Kossuth rádióban

Most pedig bemutatom az én tervemet

„Négy láb jó, két láb rossz!”, bégették a birkák. Aztán amikor a disznók kétlábra álltak már így emlékeztek a mondókára: ”Négyláb jó, két láb jobb!”

Nos, mindenki megnyugodhat, migránsok továbbra sincsenek Eger városában, csak derék, jóravaló polgárok.

U.i.: Ma 73 éve verték agyon a balfi keretlegények Szerb Antalt, a világirodalom egyik legnagyobb alakját. Ezt írja az Utas és holdvilágban:
"A mélységes butaságban van valami szédítő és örvényszerűen vonzó, mint az enyészetben. A vákuum vonzóereje."

És akkor hallgassuk meg Erdős Virágot.
 

 
 

    Hozzászólások

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!