Egerben Mirkóczki a legesélyesebb ellenzéki

Egerben is felléptek a baloldal nagyágyúi, Dobrev Klára (Gyurcsány Ferenc felesége minőségében), illetve rá egy napra Karácsony Gergely (baloldali legkisebb közös osztó minőségében). Felkészültek voltak, jó dolgokról beszéltek. Kár, hogy semmit sem mondtak, ami segítene eldönteni, hogy Egerben hova húzzuk az X-et. Ne aggódjanak. Mi most jól megmondjuk.
 
 

Egerben Mirkóczki a legesélyesebb ellenzéki

Egerben is felléptek a baloldal nagyágyúi, Dobrev Klára (Gyurcsány Ferenc felesége minőségében), illetve rá egy napra Karácsony Gergely (baloldali legkisebb közös osztó minőségében). Felkészültek voltak, jó dolgokról beszéltek. Kár, hogy semmit sem mondtak, ami segítene eldönteni, hogy Egerben hova húzzuk az X-et. Ne aggódjanak. Mi most jól megmondjuk.
 
 
 
 
 

Egerben Mirkóczki a legesélyesebb ellenzéki

Egerben is felléptek a baloldal nagyágyúi, Dobrev Klára (Gyurcsány Ferenc felesége minőségében), illetve rá egy napra Karácsony Gergely (baloldali legkisebb közös osztó minőségében). Felkészültek voltak, jó dolgokról beszéltek. Kár, hogy semmit sem mondtak, ami segítene eldönteni, hogy Egerben hova húzzuk az X-et. Ne aggódjanak. Mi most jól megmondjuk.

 

 

A hivatásosok elmondták, hogy miken kell hüledezni az Orbán-féle maffiaállam kapcsán. És valóban. Dobrev Klára olyan világos rendszerben mutatta be a képtelen családi kormányzást, a korrupciót, a lopást és a leszámolásokat, hogy aki esetleg azt hitte, hogy ez nincs így, rögtön véres kardért kiáltott. A teremben persze mindenki tudta, hogy így van, így az előadás sodró lendülete sem tudott sok újdonsággal szolgálni. Ugyanis arra vonatkozóan, hogy akkor mi is a teendő, érdemben nem kaptak útmutatást az öregecskedő hallgatók. Persze elhangzott, hogy a DK jelöltjére kell szavazni, mert ő a legalkalmasabb demokratikus ellenzéki jelölt, de valahogy üresen kongtak ezek a szavak.


Ugyanis a Heves megyei 1-es választókörzetben, akik Orbán rendszerét le akarják váltani, azoknak nem tűnik szerencsésnek a baloldal utolsó percben előkapott jelöljét választani, bármennyire is kedves ember. Mondjuk azért sem, mert semmi esélye, ami persze nem őt minősíti, hanem egyfelől a pártját, az ellenzéket, másfelől egyszerűen adottság a körzetben.

 

A Jobbik a forró kása

 

Karácsony Gergely, aki rendes pasas, képes egy mondaton belül két ellentmondást is összehozni, ha a Jobbik és az alkalmas jelölt kérdése felmerül. Világosan kijelentette, hogy szavazzanak a legesélyesebb jelöltre, de ne a Jobbikra. Namármost. Budapesten rengeteg körzet van, ahol ez a mondás egy csekélyke tartalommal bírhat, de pl. Egerben ez egyszerűen sületlenség.


Se lenyelni, se kiköpni


Azért ezt a Jobbik ügyet egy kicsit okosabban kell a választóknak kezelniük, mint a pártoknak, akik egyszerűen a sok cselezés és taktikázás, meg bírói elfogultság és változó szabályrendszerek miatt gúzsba vannak kötve. Vezetőségük, de már tagságuk is látványosan kontraszelektált, horizontjuk az első menekülőútig terjed.


Szóval a tény az, hogy jelenleg az egri körzetben Mirkóczki Ádám (Jobbik) a legesélyesebb ellenzéki jelölt. Mi is a gond ezzel?


Első gond


A Jobbik színeváltozása, az ordas, nyíltan nyilas eszmék, EU zászló égetés, Gárda balhék stb. után a cuki-cica Vona újracsomagolása zavarba hozhat sokakat. Ez valóban lehet ok a gyanakvásra. Három év alatt zajlott le az átfestés, de a tartalom változásáról sem sokat tudunk. Az tény, hogy Vona hozzáférhető megnyilvánulásai az utóbbi időkben komilfónak bizonyultak. Harcosan elkötelezettnek tűnik a rezsim leváltásában. EU-konform szövegeket nyom egy kis nemzeti radikalizmussal, de semmi esetre sem tolja túl. Baloldali, liberális ember soha nem szavazna rá a programja miatt, de különösebb immunreakciót ma már nem vált ki. Szóval ez első gond, hogy hiteles-e a Jobbik átváltozása pillangóvá?


 

Második gond


Mi van, ha az egész színjáték? Ha a baloldali szavazatokkal bejutott Jobbik másnap összeáll a Fidesszel? Vona Orbán polgári köréből nőt ki. Lehet, hogy az egész átverés. Vagy mi van akkor, ha a Jobbik sokat nyer, ám Vonát azzal a lendülettel megpuccsolják, és az általa adott garanciákat egy fasisztoid vezetés nem tartja be? Ebben az esetben a baloldal hatalomra juttatott egy EU ellenes pártot. Ésatöbbi, ésatöbbi. Szóval a második gond, hogy Vonával meg lehet-e állapodni, képes lesz-e betartani?


Igazából semmi gond


Van olyan helyzet, amikor a kivégző osztag előtt felkínált golyóálló mellényről nem érdemes elkezdeni elmélkedni, hogy biztosan csak szívatás, és lehet, hogy papírból van. Olyankor egyszerűen csak fel kell kapni. Mert az az alapkérdés, hogy mi is a Jobbikra való átszavazással egy olyan körzetben a vesztenivaló, ahol minden más esetben a Fidesz jelöltje nyer?

Most, hogy Orbán Viktor szíves közlése szerint a zsarnokságot terror fokozatba kívánja kapcsolni a választások után, annak a kérdésnek igazából nem sok relevanciája maradt, hogy melyik verzió a jobb egy demokratának.


Adva van egy farkasként pózoló farkas és egy báránybőrben mutatkozó lény, aki lehet, hogy farkas. Akkor a veszélyes vagy a lehet, hogy veszélyes közül kit választ egy józanul mérlegelő? Nyilván azt, amelyik nem biztos, hogy azonnal ráront.


Aztán meg ott van a Jobbikos cukisodás mellékterméke (célja?), hogy a Jobbik és a Fidesz szavazótábora szépen kicserélődött. Az ismert Jobbikos orkok már a Fidesz zászlóját lengetik. Azt a vak is látja, hogy ez a Jobbik nem az a Jobbik. Azért ez Magyarország, ahol a nyilasokból másnap komcsik lettek, a komcsikból európai nagytőkések, a nagytőkésekből nemzeti oligarchák stb. És ez csak az elmúlt emberöltő sztorija! Ne akadjunk fenn egy kis színeváltozáson.


A Jobbik veszélyt ráadásul csökkenti, hogy a kormányprogramok teljességgel összeegyeztethetetlenek, ezért a bal- liberális és jobboldali ellenzékiek kizárólag a rendszer megváltoztatásában és az új választások játékszabályaiban tudnának megegyezni. Nem kell tartani attól, hogy kormányozni kezdenek. Mondjuk, Orbán sem kormányoz már egy ideje, így nagy változás nem lenne.

 

Mi a teendő Egerben?

 

Ha valaki azt szeretné, hogy Orbán Viktor folytassa, akkor szavazzon a fideszes Nyitrai Zsoltra, vagy bármelyik olyan jelöltre, akinek nincs esélye győzni a körzetben. 34-en vannak.


Aki változást szeretne, annak a legesélyesebb ellenzéki jelöltre, a Jobbikos Mirkóczki Ádámra kell szavaznia, hogy a szándéka a legnagyobb valószínűséggel érvényesüljön. Listán arra szavazzon mindenki, aki neki a legszimpatikusabb.


Aki a nemtetszését szeretné kifejezni a politikai elit minőségét illetően, az nyugodtan válassza az aktív bojkottot, tehát a Kétfarkú Kutyára szavazzon a listán.


 

A választóé a főszerep


Ez a választás annyiban tér el a 2014 előttiektől, hogy nem lesz demokratikus. Már a ’14-es sem volt az. A szabad választás nem egyenlő a titkos szavazással. Ahhoz ugyanis, hogy választani lehessen, hozzá kellene férni a döntést segítő információkhoz. Amíg létezett többé-kevésbé semleges közszolgálati sajtó, addig a pártok tudták tájékoztatni a választókat. Ma a választóknak kell tájékozódniuk. Mára a Fidesz lényegében felszámolta a független újságírást, propagandagépezet lett a közszolgálati és a vidéki sajtó. Kb. 1.5 millió ember él kommunikációs karanténban, akik reggel a Kossuth rádión kezdik a rettegést sugárzó propagandával, folytatják a helyi lappal és este az M1 Híradójával. A postaládájukban az önkormányzat rettegés-siker propaganda lapját találják stb. stb. Ők egy kitalált világban élnek, ahol harc van, ahol a lét a tét. Persze ez a maffiaállam hatalmának a léte.


A választó felelőssége ebben a helyzetben az, hogy tájékozódjon. Ne a tájékoztatás elmaradása miatt méltatlankodjon, hanem képes legyen megérteni, hogy a milliókba kerülő, fényes óriásplakát és már a tömegével is nyomasztó lámpavas-propaganda mellett létezik egy fénymásolt, neten terjedő, szerényebb költségvetésű politikai kampány, amit a kisemmizett pártok folytatnak.


Utána kell járni az igazságnak, ami persze nem olyan kényelmes, mint a hőbörgés kultúrán élvezkedni nap mint nap. Pártjaink nagyon rossz állapotban vannak, mint ahogy a demokráciánk és lényegében az országunk is. Az, hogy ez így alakult, Orbán Viktor és a Fidesz döntése. Egy elbutult, kritika nélküli, félelemben tartott, a közügyekből kiábrándult társadalmon könnyű uralkodni. Közönymeghajtással hasítanak.  Ezt kell megértenie annak, aki a pártokon fanyalog.

És aztán okosan dönteni. Nem zsigerből, szívmentén, hanem ésszel. Nagyon szokatlan lesz ez sokaknak.



És akkor a tények a TAKTIKAISZAVAZAS.HU oldalon.
fotó:SLEJM
 

 
 

    Hozzászólások

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!