Alkotmányellenesen szállt az ellenzékbe az egri Fidesz

    Nem lesz szórakozásban hiánya a helyi politika iránt érdeklődő publikumnak a következő időszakban. Láthatóan 29 év viszonylagos közéleti nyugalom után a kormánypárt Egerben is vérfarkas üzemmódra kapcsolt.
 
 

Alkotmányellenesen szállt az ellenzékbe az egri Fidesz

    Nem lesz szórakozásban hiánya a helyi politika iránt érdeklődő publikumnak a következő időszakban. Láthatóan 29 év viszonylagos közéleti nyugalom után a kormánypárt Egerben is vérfarkas üzemmódra kapcsolt.
 
 
 
 
 

Alkotmányellenesen szállt az ellenzékbe az egri Fidesz

    Nem lesz szórakozásban hiánya a helyi politika iránt érdeklődő publikumnak a következő időszakban. Láthatóan 29 év viszonylagos közéleti nyugalom után a kormánypárt Egerben is vérfarkas üzemmódra kapcsolt.

    Nem minden előzmény nélküli a birokvágy kitüremkedése a helyi Fideszes erőknél, hiszen többször kellett már feloszlatni a szervezetet, mert rángatták az istrángot a vadulásra hajlamos Orbán pártiak. A helyi hatalomba több mint negyed százada belekényelmesedett Lokálpatrióták azonban rendre visszaverték a „most már aztán tényleg mi jövünk” hőzöngőket. Csakhogy az idő múlásával nem csak az ellenzék européer polgári liberális erői tünedeztek el, hanem a mérsékelt, etatista-Lokálpatrióta egyéniségek is kihaltak. Utolsó mohikánként Habis László polgármester úr maradt hírmondónak. Ő azon pragmatikusnak mondott későkádári attitűd megtestesítője, akit különösebben nem zavarnak az elvek és a köztársasági eszmék, azokat bármikor képes alkuba bocsájtani a pillanatnyi zavartalan működés érdekében. Így telt el az elmúlt csaknem harminc év Egerben sodródva, tovadöcögve.

   Olyan sikeresen borogatták egymást tenni akarás ellen a képviselő urak, hogy nem csak a mutatóban maradt ellenzék, hanem a Fidesz néhány képviselője is inkább a megegyezésen alapuló mérsékelt politizálás kellemes útját választotta. Na, ennek most vége lett.

 

Orbanismo o muerte!

 

   Az ország népe ugyanis kezdi kapiskálni, hogy a rendszer mintha népnyúzó lenne, a demokratikus intézmények pedig a Fideszes bábszínház kulisszái, ezért egyre radikálisabb rendszerellenes fellépést várnak a képviselőiktől a pénzükért. Orbán kontraszelektált verőemberei pedig egyre brutálisabb választ adnak az ellenzéki követelésekre, amelyeket provokációnak, külföldről pénzelt Soros-bérenc stb. támadásként látnak és láttatnak. Ebben az új közegben Egerben is felértékelődik a magukból bármikor kivetkőzni képes agyhalott városanyák és atyák szerepe, hiszen ők azok, akik önként rohannak habzó szájjal a frontvonalba. Eljött az ő idejük. A mérsékelt békepártiakat pedig ülepen rúgták, vagy elsomfordáltak.

 

Erős alkotmányellenes beleszállás

 

A legutóbbi közgyűlésen például egy nyilvánvalóan alkotmánysértő passzust sikerült a Fideszes többségnek belecsempésznie a város vajszilárdságú Alapokmányába. Történt, hogy az ellenzék három különböző pártból érkező tagja összeállt és bejelentette, hogy ők ezennel egy képviselőcsoport. Ezt nyilván tűrhetetlennek ítélte valamelyik polgármester-rángató marionett huszár, és azonnal módosították a városi Alapokmányt, hogy ezentúl csak egyazon jelölőszervezet által jelölt négy fő alakíthat képviselőcsoportot. A képviselőcsoportnak Egerben misztikus hatalma van, a vezetője esetenként egyszer kérhet szünetet a Közgyűlésben. Hát ettől van mit félni. Mivel sajnos a mostani csoporttá alakulást már nem tudták megakadályozni, ezért a jövőre vonatkozó utánlövéssel nagyidai cigánykodtak egyet. („Volna puskaporunk, tudom megbánnátok! / Itt lövöldöznénk le, az utolsó lábig, / Sosem érnétek el az akasztófáig!”)


Az alkotmánysértés pedig azért nyilvánvaló, mert a képviselők Magyarországon szabad mandátummal rendelkeznek, azaz megválasztásuk után nem hogy a többi képviselő, a jelölőszervezet, párt, de még a választók sem bírhatnak semmilyen ráhatással a tevékenységükre. Például ezért nem visszahívhatók. A jelölő szervezetek szerepe a választással véget ér, minden képviselő mandátuma azonos értékűnek számít, kerüljön be a testületbe akár egyéni, akár listás választással.


A Közgyűlés ugyan szabályozhatja a működését, mondhatja azt, hogy csak 4, 5 vagy akárhány képviselő alkothat frakciót, de azt nem mondhatja, hogy pl., három Fideszes és egy Kommunista párt által jelölt képviselő nem alkothatnak képviselőcsoportot, mert azzal a képviselők jogállását és a népfelség elvét veszi semmibe. Törvényesen nem különböztetheti meg a képviselőket mandátumszerzéseik szerint. Pláne nem politikai alapon, jelölőszervezet szerint. De nem mondhatja azt sem hogy csak nők, vagy csak férfiak, csak szőkék, csak barnák stb. lehetnek frakciótagok. Nem beszélve arról a képtelenségről, hogy jelenleg is ül független képviselő a Közgyűlésben, aki mögött nem volt jelölőszervezet, így a függetlenek soha nem kerülhetnének be képviselőcsoportba, olyat nem is alakíthatnának, képviselői jogaik csorbát szenvednének a jelölő szervezettel rendelkező képviselőkhöz képest etc, etc. Dúl a vérszomj és az ostobaság.

Ok, de ez kit érdekel?



Nyilván nem sokakat érdekel, hogy csorbulnak a képviselők és ezáltal a képviseltek jogai. Az ellenzék nem fordult a Kormányhivatalhoz, az Alkotmánybírósághoz. Minek is - gondolhatják. Az sem veri ki a biztosítékot, ha ez törvénytelenséggel párosul. Azt azonban látni kell, hogy ezek a lépések vezettek oda, hogy ma hazánk egy lerongyolódott, kifosztott, korrupt európai ország. Alig van család Egerben, akiket ne érintene a kivándorlás. A hatalmon levők egyre brutálisabb eszközöket vetnek be ellenfeleikkel szemben. Dübörög a a sikerpropaganda gépezet, csúcsra jár az álhír gyár és kiengedték a karaktergyilkos vérebeket. Business as usual.
És ez csak a kezdet.

www.gigantdia.hu
 

 
 

    Hozzászólások

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!