Ellentétek városa?

Eger, Magyarország egyik legszeretettebb, legismertebb városaként él a köztudatban.
 
 

Ellentétek városa?

Eger, Magyarország egyik legszeretettebb, legismertebb városaként él a köztudatban.
 
 
 
 
 

Ellentétek városa?

Eger, Magyarország egyik legszeretettebb, legismertebb városaként él a köztudatban.

Dr. Nagy Imre péntek délutáni sajtótájékoztatóján elmondta, hogy polgármestersége idején mindent megtett azért, hogy ez a kép maradjon meg az emberek számára, az elmúlt hetek történései azonban negatív reklámként hatnak a közvélemény számára. Az országos sajtó másról sem szól az utóbbi időben, mint az Egerben történt botrányokról. A még mindig lezáratlan kórházügy mellett, a szélsőséges csoportok megjelenése, valamint az augusztus 20-i ünnepség is rossz fényt vet a borok városára.
Minden évben a legjobb borászok jelennek meg a Dobó téri Bormustrán, viszont a sajtó gyakorlatilag meg sem említette ezt az eseményt az idei évben. Dr. Nagy Imre szerint ennek egyik oka, hogy Habis László polgármester a megnyitó napján a Bazilika előtti, Hospinvest elleni tüntetésen vett részt. Az országgyűlési képviselő hozzáfűzte: a sajtót manapság a botrány érdekli, de a város vezetése tevékeny alakítója sorsának. Az elmúlt 10 évben nem volt példa arra, hogy hivatalos ünnep egyfajta politikai rendezvénnyé váljon úgy, mint történt az szerdán a Dobó téren. További probléma a szélsőséges csoportok megjelenése, akik teret éreznek városunkban összejöveteleikre.
Habis László átvette a megosztó FIDESZ-es politikát, segíti a szélsőséges elemeket, ezzel rontja a békés, vendégszerető város imázsát. Az összefogás és a városért való közös cselekvés jelszavai mögött folymatos szembenállás és szembe állítás zajlik. A polgármester és a városvezetés felelőssége egyaránt tetten érhető - mondta el az előző két ciklus polgármestere.

 

 
 

    Hozzászólások

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!