Bűnmegelőzés és közrendvédelem

Eger Megyei Jogú Város Önkormányzatának egyik elsődleges stratégiai célja a bűnmegelőzés és a közbiztonság feltételeinek megteremtése.
 
 

Bűnmegelőzés és közrendvédelem

Eger Megyei Jogú Város Önkormányzatának egyik elsődleges stratégiai célja a bűnmegelőzés és a közbiztonság feltételeinek megteremtése.
 
 
 
 
 

Bűnmegelőzés és közrendvédelem

Eger Megyei Jogú Város Önkormányzatának egyik elsődleges stratégiai célja a bűnmegelőzés és a közbiztonság feltételeinek megteremtése.
Az ezzel összefüggő, széleskörű feladathalmaz összefogására, a bűnmegelőzési és rendvédelmi szervekkel, civil szervezetekkel a közös munka koordinálására létrehozta a mindenkori Alpolgármester vezetése alatt működő Eger Város Közbiztonsági és Bűnmegelőzési Koordinációs Testületet.
A Testület tagjainak részvételével az Önkormányzat 2008. szeptemberében sikeresen szerepelt a Igazságügyi és Rendészeti Minisztérium közrendvédelmi bírságból befolyt összegek fejezeti kezelésű előirányzat támogatásainak elnyerésére kiírt pályázatán. A tervezett projekt 7 elemének összköltsége 8.291.520 Ft, amelyre 5.011.480 Ft-ot kapott az Önkormányzat, melyet több mint 3 millió Ft önerővel egészített ki. A projekt célja a biztonságos közösségi terek megteremtése, a lakosság, valamint a városba látogatók biztonságérzetének javítása, a bűnmegelőzés szempontjából helyes állampolgári viselkedésre való figyelemfelhívás, vagyonvédelmi tanácsadás.

A hét elemet tartalmazó program négy feladata zárul eredményesen február első hetében. A Dózsa György téri kandeláberek és a Bástya úti aluljáró mennyezeti világítótestei vandál-biztos burkolatot kaptak és korszerűsítették az aluljáróban levő vészvilágítást is, biztonságosabbá téve a közlekedést.
Február 6-ra a város legforgalmasabb és bűnmegelőzés szempontjából legindokoltabb közterületeit pásztázó térfigyelő kamerákat infravevővel szerelik fel, amely így alkalmassá válik a 24 órás megfigyelésre. A kamerák által közvetített képet az Egri Rendőrkapitányság képzett szakemberei figyelik.
Február 5-én indul a bűnmegelőzésben és közrendvédelemben érintett szervezetek, a Heves Megyei Rendőr-főkapitányság, Egri Rendőrkapitányság, Közterület Felügyelet, az EVAT Zrt. és az Egri Polgárőr Egyesület munkatársainak szervezett háromnapos, 30 órás képzési sorozat, amelyben az összehangolt áldozatvédelemről és hatékony együttműködésről tartanak előadást a trénerek.
Ezen a napon, délután 16.00 órakor kezdődik a Személy-, Vagyonvédelmi és Magánnyomozói Szakmai Kamara Heves Megyei Szervezet által kialakított Vagyonvédelmi Centrum megnyitója a Szervezet székházában. Az új szolgáltatás keretében áldozat- és vagyonvédelmi eszközök megtekintésére és díjmentes szaktanácsadásra kapnak lehetőséget az érdeklődők. A lakosság február 9-től látogathatja a Vagyonvédelmi Centrumot Egerben, a Hadnagy utca 8.szám alatt, hétfőtől szerdáig: 8.00-16.00 óráig, pénteken: 8.00-12.00 óráig.
A tennivalók sora még hosszú. Készülőben vannak az autófeltörésre, zsebtolvajlásra figyelmeztető matricák, forgatják az áldozatvédelmi filmsorozatot, amelyet az egri Városi Tv sugároz majd rendszeresen, illetve minden egri közoktatási intézmény számára eljuttatnak DVD formában. Rövidesen a postaládákba kerül egy tájékoztató kiadvány, amelyből minden lakos hasznos információkat, tanácsokat kaphat az áldozat- és vagyonvédelem témakörében.

 

 
 
  • 1Bekiabáló2009február04.13:55ÚjVálasz

    Közbiztonság?Bűnmegelőzés?Egerben 1 járőrautó mehet, a 2.csak indokolt esetben indulhat, különben gyalogosan kell szolgálatot teljesítenie a rendőrnek! A betörőknek és a gyorshajtóknak is szólni kell, hogy mostantól lehetőleg gyalog menjenek!!!

     

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!