Fogyasztóvédelmi képzések az EKF-en

Színesítik a felsőoktatási palettát az Eszterházy Károly Főiskolán a fogyasztóvédelem témakörében. A szakirányú továbbképzés mellett felsőfokú szakképzést és mesterképzést is terveznek az intézményben.
 
 

Fogyasztóvédelmi képzések az EKF-en

Színesítik a felsőoktatási palettát az Eszterházy Károly Főiskolán a fogyasztóvédelem témakörében. A szakirányú továbbképzés mellett felsőfokú szakképzést és mesterképzést is terveznek az intézményben.
 
 
 
 
 

Fogyasztóvédelmi képzések az EKF-en

Színesítik a felsőoktatási palettát az Eszterházy Károly Főiskolán a fogyasztóvédelem témakörében. A szakirányú továbbképzés mellett felsőfokú szakképzést és mesterképzést is terveznek az intézményben.
Az EGERFOOD Regionális Tudásközpontja és az Észak-magyarországi Fogyasztóvédelmi Felügyelőség szervezésében indult először "Élelmiszerellenőrzés és Fogyasztóvédelem" elnevezéssel szakirányú továbbképzési szak a főiskolán. Immár a harmadik évfolyam kezdi meg tanulmányait, de a képzést nyitottabbá szeretnék tenni, hogy ne csak diplomásoknak, hanem a társadalom jóval szélesebb – érettségivel rendelkező – rétegének is elérhető legyen. A Közép-európai Fogyasztóvédelmi és Élelmiszerbiztonsági Egyesület és az EKF közös szervezésében valószínűleg jövőre indul a felsőfokú szakképzés és a mesterképzés is – közölte dr. Kiss Attila, az Élelmiszertudományi Intézet igazgatója a ma délelőtti sajtótájékoztatón. Elmondta, hogy a főiskola megfelelő szakembergárdával rendelkezik a képzések elindításához és egy TÁMOP pályázat is a segítségükre van. A kétéves képzésen a jog és jogérvényesítés gyakorlatáról, élelmiszerbiztonságról, gasztronómiáról, táplálkozástudományról, wellness-ismeretekről tanulhatnak a hallgatók.
 
Dr. Bernáth Luca, a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság Észak-magyarországi regionális igazgatója a fogyasztóvédelmi oktatás és tájékoztatás jelentőségét hangsúlyozta. A hatóság célul tűzte ki többek között a tudatos fogyasztóvá válás folyamatának elősegítését, a vállalkozói jogkövető magatartási forma megismertetését. Ebben nagy szerepe lehet a jövőben az ilyen és ehhez hasonló képzéseknek. Beszámolt a nyári ellenőrzésekről, melyek alapján elmondható, hogy összességében csökkent a jogsértések száma régiónkban.
 
Dr. Murányi Zoltán a Kémia Tanszék tanszékvezető tanára úgy érzi, hogy a főiskola alkalmas a képzések lebonyolítására. Nagy munkát végeztek, hiszen az országban egyedülálló ez a képzés, mely hosszú folyamat eredménye a kidolgozástól az akkreditációig. Felhívta még a figyelmet a szeptember 24-én negyedik alkalommal sorra kerülő Kutatók Éjszakájára, melynek keretében ismét megrendezik a „Food-Teszt” elnevezésű középiskolai élelmiszerbiztonsági tanulmányi versenyt ahová várják a régi és az új jelentkezőket is.

 

 
 

    Hozzászólások

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!