Habis a tapsolómalomban

A kihunyhatatlan fülkeforradalmi hevület

Sokat hányhatta vethette Habis László honatya és polgármester, hogy Szeleczki János, hajdani alpolgármester által hátrahagyott űr hiányát hogyan pótolhatná.  Nem lenne igazságos azt állítani, hogy teljes mértékben sikerült neki. Persze ahhoz képest, hogy milyen lehetőségek álltak rendelkezésére és, hogy végül is mennyiből és hogyan oldotta meg feladatát, azt kell mondani, hogy jól elbaltázta.
 
 

Habis a tapsolómalomban

A kihunyhatatlan fülkeforradalmi hevület

Sokat hányhatta vethette Habis László honatya és polgármester, hogy Szeleczki János, hajdani alpolgármester által hátrahagyott űr hiányát hogyan pótolhatná.  Nem lenne igazságos azt állítani, hogy teljes mértékben sikerült neki. Persze ahhoz képest, hogy milyen lehetőségek álltak rendelkezésére és, hogy végül is mennyiből és hogyan oldotta meg feladatát, azt kell mondani, hogy jól elbaltázta.
 
 
 
 
 

Habis a tapsolómalomban

A kihunyhatatlan fülkeforradalmi hevület

Sokat hányhatta vethette Habis László honatya és polgármester, hogy Szeleczki János, hajdani alpolgármester által hátrahagyott űr hiányát hogyan pótolhatná.  Nem lenne igazságos azt állítani, hogy teljes mértékben sikerült neki. Persze ahhoz képest, hogy milyen lehetőségek álltak rendelkezésére és, hogy végül is mennyiből és hogyan oldotta meg feladatát, azt kell mondani, hogy jól elbaltázta.

 

Most az nem olyan lényeges, hogy húsz, uszkve harmincmillióval drágább alpolgármesteri triumvirátust üzemeltet, mint annak előtte, mert az akár be is hozhatná az árát hatékonyságban, de erre sem jel, sem tapasztalat nincsen. Amit látni lehet, hogy megháromszorozódott az alvezéri létszám, sőt még vasálarcban  a kegyvesztett Szeleczki Jánost is vállalta eltartani az egriek pénzéből.

Semmi nem indokolta, hogy ne szakmailag megfelelő alpolgármesteri rendszert üzemeltessen Eger. A Fidesz által bevezetett külsős alpolgármesteri poszt lehetővé tette volna, hogy a város működtetéséhez értő szakembereket alkalmazzanak - politikai kinevezettek helyett. Ezzel szemben a helyzet az, hogy Rázsi Botondot, a Pásztorvölgyi iskola igazgatóját megnyerte, Sós István nyugdíjas strand igazgatót felkérte, míg Saárossy Kinga Fideszes színésznőt, mint külsős szakembert elfogadta alpolgármesternek Habis. Mindez arra enged következtetni, hogy a polgármester nem kíván gyökeresen eltérni a Szeleczki által felállított mércétől. A sorból egyedül Rázsi Botond lóg ki, aki kétségkívül képvisel valamiféle progressziót.

 

 

Kisvonalúság

 

Az egri közgyűlésben kényelmes többsége van a polgármesternek. Kényelmes minden szempontból. Számtanilag is, meg hűség dolgában is. Maga állíthatta össze a csapat nagy részét. Mióta a magát lokálpatriótának nevező baráti kör reggelire bekebelezte a magát egri Fidesznek nevező csoportocskát, a maradékot meg Orbán Viktor szétkergette, maradt Habis László, mint az egri Fidesz. A Közgyűlés összelegózását néhány parasztáldozattal megúszta.

Ezért érdekes, hogy miért nem próbált meg a polgármester sem nagyvonalú, sem ésszerű lenni a Közgyűlés alakuló ülésén. A pénzügyi ellenőrzésért felelős bizottságot mindig a legnagyobb ellenzéki erő vezette (ellenzékben pl. Habis), de most ezt sem adta a szocialistáknak.

Az egyharmados létszámmal rendelkező ellenzéknek egyetlen külsős szakértői helyet nem biztosított, arról még tárgyalni sem akart. Ezeket a tagokat a pártok választási arányaiknak megfelelően delegálhatták. Eddig. Most minden posztot a Fidesz-Lokálpatrióta csapat töltött fel. A példátlan, és a szokásoktól gyökeresen eltérő döntés háttere kettős lehet: Vagy elementáris gyűlölet és bosszúvágy mozgatja a Fideszes városvezetőt az MSZP politikusaival szemben, vagy olyan nagy nyomás nehezedett rá a Fidesz talpasai részéről, hogy a cirka ötvenezer forinttal járó külsős bizottsági tagságot, mint koncot nekik kellett dobni. Mindkét lehetőség ijesztő. Figyelembe véve Habis erős pozícióját, ha ragaszkodik az ő általa is kialakított rendhez, akkor könnyen visszaverhette volna a külsős helyek kisajátításának óhaját. Annál is inkább, mert 2002-ben, amikor csupán két Lokálpatrióta került a Közgyűlésbe (a 26 tagból!), az MSZP-sek akkor a Költségvetési Bizottság vezetését Habisnak adták, és külsős bizottsági helyet is biztosítottak.

 

Reváns és bosszú

 

Marad az első feltételezés, hogy egyszerű bosszúvágy hajtotta a régi-új egri polgármestert, hogy felrúgja az eddigi szabályokat. Tény, hogy a szocialisták kampánya nem kímélte Habis Lászlót, de messze elmaradt a 2002-es Nagy Imre elleni gyalázkodó kampány hangütésétől, ráadásul nyíltan vállalt médiumokban terjedt, ellentétben a korábbi névtelen, és a Fidesz érdekeit szolgáló lejárató kampányokkal. Úgy tűnik, hogy Eger első embere magáévá tette a fülkeforradalmi hevület kihunyhatatlanságát, és az ellenfél irányában további éberségre törekszik.

A leszámolások persze nem csak a pártpolitikai ellenfeleket érintették. Társy József irodavezető azonnali menesztése egyesek szerint annak a jele, hogy a polgármester eltanulta Budapesten a totális hatalomgyakorlás logikáját, és nem tűr semmiféle szakmai és politikai ellentmondást. Ráadásul állítólag Társyt a Lokálpatrióták által szétzúzott Demeter-vonal helyezte vissza annakidején a Városházára. Figyelemreméltó tulajdonság, hogy információnk szerint a kegyvesztett irodavezető kirúgását Habis nem személyesen közölte, hanem távollétében megüzente azt. A sors fintora, hogy a jószerivel egyetlen igazi szakembernek tartott Társyt, aki egyedüliként akart rendszerszintű változásokat az oktatásban, első dolga volt Nagy Imrének is eltávolítani, most pedig Habis tette ugyanezt.

 

Megyei nyugi

 

Pedig Habis László láthatna más példát is. Horváth László, aki a Heves Megyei Közgyűlés nagy támogatottságot élvező elnöke lett, egyáltalán nem fukarkodott az ellenzéknek szánt gesztusokkal. Tárgyalásokat kezdeményezett a bizottsági helyekről, külsős helyeket ajánlott fel, egyszóval a kötelező csontváz-blabla mellett, folytatta az írott és íratlan szabályok szerinti működést, ami csak a mostani szokások fényében tűnik különösnek.

Ebből pedig az a következtetés vonható le, hogy az egri polgármester inkább választotta a kicsinyes, bosszúálló bürokrata pózát, míg a kizárólag pártkatona Horváth a nagyvonalú, együttműködő politizálást tette magáévá.

Habis László, a  kétségkívül erős választói felhatalmazás birtokában sem nagyvonalú, sem határozott nem mert lenni, helyette maradt a lebegtetés, a taktikázás, a kontraszelekció politikája. Az elmúlt négy évben azt üzengette, hogy ezt kényszerből teszi.

Most az körvonalazódik, hogy a következő ciklusnak – minden nyomás nélkül – is lényegi eleme lesz az efféle viselkedés. Igaz, most már az egri polgármesternek parlamenti képviselőként is felelnie kell budapesti szerepléseiért, például a magánnyugdíjak lenyúlásáért, az orbáni ítélethirdetéseken való önfeledt tapsikolásaiért és mindenért, amit kormánya tesz. Sokszor fog még megsértődni.

 

 

 
 
  • 35KK2015május22.15:28ÚjVálasz

    Hopp

     
  • 34Weil Zoltán2010november04.22:05ÚjVálasz
    Idézet: KK
    Hopp
    ...

    Köszi. Kissé zavaros, de hát ki nem az. Barátsággal, az NDK-s pornófilmek mellől: WZ

     
  • 33ne cenzúrázz2010november03.13:59ÚjVálasz

    Keves 31 sz. anoním!

    Szerintem olvasd el még egyszer a Viagrás adagolási útmutatót,mert szerintem túladagoltad magad. Mintha egyfolytában halucinálnál......

     
  • 32ne cenzúrázz2010november02.20:11ÚjVálasz

    Te kis fusztrált,szelekzív moderátor,hát alszol vagy a Sorostól kapott pénzedet számolgatod?

     
  • 31Bekiabáló2010október31.13:56ÚjVálasz

    Várjuk ki a végét. Nem kell mindjárt a legrosszabbra gondolni. Hátha nem is akarnak megkúrni minket, hanem megvendégelnek.
    Jó, most már tudjuk, hogy meg fognak minket kúrni, de még nem tudjuk, hogy szájba vagy seggbe. Várjuk ki a végét.
    Jó, most már tudjuk, hogy seggbe, de nem tudjuk, hogy durván vagy gyengéden. Várjuk ki a végét.
    Most már tudjuk, hogy durván, de nem tudjuk, hogy fog-e fájni. Nem kell mindjárt a legrosszabbra gondolni, várjuk ki a végét.
    Most már tudjuk, hogy fáj, de még mennyire fáj, de nem tudjuk, hogy meddig tart. Várjuk ki a végét.

     
  • 30Bekiabáló2010október29.16:05ÚjVálasz

    Minek Sáros Kinga a vezetésbe? Van egy Kulturális Iroda tudtommal. A "művésznő" egyébként véresszájú polgárikör alapítósága jutalmát vágja épp zsebre. Csak a legnagyobb droidok nem látják.

     
  • 29Bekiabáló2010október29.16:02ÚjVálasz

    Szeleczki fényévekre van Rázsi Botondtól? Ugyan... Láttad már Szeleczkit enni? Nekem volt szerencsém. Mondjuk Botond sem jeleskedett a minap a tészta fogyasztásában az egyik belvárosi étteremben. :-)

     
  • 28Bekiabáló2010október29.11:03ÚjVálasz

    Kedves Nagy Úr!
    Nem értek egyet az ön logikájával.
    Ön azt mondja, akárkit a nyakunkra ültetnek fentről, fogadjuk el, adjunk neki bizalmat.
    Sárosi Kingát Pestről ültetté rá Egerre. A kutyának nem jutott volna eszébe, hogy neki bármilyen megbízást adjon, aki ismeri a képességeit.
    Most akkor adjunk neki bizalmat.?

     
  • 27ne cenzúrázz2010október29.10:01ÚjVálasz

    Szerintem adjunk esélyt ez mindenkinek jár,aztán ha nem végzi a munkáját kritizálhatjuk akár vállvetve is őket.Ne haragudjon,de már életkoromnál fogva sem vagyok hajlandó elfogadni, elítéljek valakit azért: mit nem fog csinálni egy év múlva.Szakítsunk az elmúlt húsz év hagyományaival és teljesítmény alapján kritizáljunk.Nem lesz könnyű,de egy próbát megér.Hányszor történt meg mondjuk a sportban hogy a tehetséges,felkészült sportoló besült a világ versenyen,pedig mindenki esküdözött rá .Ugye nem látunk a jövőbe(én legalább is nem)?Nem tudhatjuk előre azt sem "mindenki béna lesz".
    Az infantilis szó használatért bocsánatot kérek Öntől
    ,úgy látszik elkezdtem szocializálódni az anonim fórumozók táborához,
    ...............inkább hagyom is az írást.

    Szép napot,kellemes hétvégét én Nagy Róbert vagyok tudja a monitort....................,kedves nem tudom hányas bekiabáló!

     
  • 26Bekiabáló2010október28.21:04ÚjVálasz

    Hát csodálom a gondolkozását.
    Csodálom, de nem értem.
    Ha valamit szóvá akartam volna tenni, az legfeljebb az, hogy Egerben 60.000 ember (beleértve a ma született csecsemőt is) volt Kingánál alkalmasabb , az ön infantilis szóhasználatával élve, az alpolgi helyre. Sikerült Habiséknak megtalálni Kingát.
    Ennyi, nem több amit gondolok.
    Nincs ebben semmi.
    Biztos minden rendben lesz. Ha az Agria nyári játékokra kapnak annyi pénzt, amennyit a pénznyomda egy év alatt ki bír nyomni. Meg, ha a férje megkapja a befogadószinház igazgatói posztot.

     
  • 25ne cenzúrázz2010október28.18:59ÚjVálasz

    Még egyik sem volt alpolgi,így nem is tudhatjuk milyenek lesznek.
    Mi vagy te látnok?Én például nagyon sz.......l focizom,de egy húslevest azért össze tudok hozni(szívesen vendégül látlak).Nem értem mi köze színház kritikának az alpolgisághoz.Azért mert nem értékeled sokra a másik munkásságát még nem biztos hogy az sz...r,vagy lehet akár sz...r is ennek mi köze ahoz hogy milyen alpolgi lesz?A "Rázsi" gyerek"(amúgy két gyerekes apa )miért is felel majd többek között,csak nem az oktatásért is?Szerintem nem kell ahhoz Derricknek lenni hogy össze rakja az ember nem is hagyta el a választott hivatását.Ha egy színészből színház igazgató lesz az szerinted már sz....ik a színművészetre?
    Bocs ,de segítenem kell a gyereket megfürdetni,és ez nemesebb cél mint tépni a szám egy notórius anonimmal(holnap folyt.)

    Nagy Róbert vagyok és tudod a monitort neked kell.........

     
  • 24Bekiabáló2010október28.13:43ÚjVálasz

    Barátom!

    Miről beszél? Senkit nem gyűlölök. Csak annyit kiabáltam be, hogy az egyik alpolgármester ilyen, a másik meg olyan.
    Vagy minden alpolgármester egyforma?
    Azért ezt nem mondanám.
    A szinészek közül sem mindenki tehetségtelen.

     
  • 23Bekiabáló2010október28.11:01ÚjVálasz

    Rázsi ""gyerek"" még kb 1 éve azt mondogatta hogy a szakmám a gyerekek a pedagógus szeresse a szakmáját foglalkozását és most tessék egy füttyentés és a szakma szeretetét a gyerekeket cserben hagyva,lelép alpoginak tanár úr hol marad a pedagógusi -vér????????????

     
  • 22ne cenzúrázz2010október28.09:33ÚjVálasz

    Kedves anonim bekiabáló!

    Azt írom: számodra teljesen mindegy,ők már elbuktak hisz nem felelnek meg a politikai ízlésednek ....csak rosszak lehetnek.Sajnállak nehéz lehet ennyi frusztrált
    gyűlölettel élni.Magam részéről inkább azt a a Taoista bölcseletet részesítem előnybe:ha elindul egy rossz gondolat belőled az Univerzum irányába az onnan hatványozódva talál meg Téged visszafelé", szóval már most is elég nagy bajban vagy.

    Egyébként nem a számat koptatom,hanem a klaviatúrát,meg a szememet rontom... ennyit nem ér ez az egész inkább be is fejezem.

    Baráti üdvözlettel:még mindig Nagy Róbert vagyok,és tudod:ide lehet köpni,de a monitort neked kell.....

    Ja: komolyabban vennélek ha aláírnád a Véleményed,mert így olyan mintha nem is lennél má bocs.

     
  • 21Bekiabáló2010október27.14:18ÚjVálasz

    20-nak.

    Azt írod, mindegy, ki az alpolgármester. Ezt hogy érted?
    Ha minden mindegy, akkor miért koptatod a szádat?

    Megmondom, azért, mert nem mindegy.
    nem mindegy, ki az alpolgármester.
    Mert alpolgármester lehet egy önzetlen, eddig bizonyított ember, meg lehet egy ripacs is.
    Tehát semmi nem mindegy...

     
  • 20ne cenzúrázz2010október27.10:27ÚjVálasz

    Szerintem teljesen mindegy kik az alpolgápityuk és ki mit tesz vagy mit nem ,ezen a fórumon a prekoncepcionizálás mester fokra fejlesztődött.Nem kéne már végre azonos irányba húúú(de)zni ezt a k.........t szekeret?(kompromisszum kész vagyok:nem fontos húzni akár tolhatjuk is ),csak azonos irányba mán végre.Nem értem hogyan lehet pálcát törni pár órával a kinevezésük után,végül is ezek szerint mindegy milyen minőségű munkát végeznek majd ,ők már most elbuktak.Az elvégzett munka minősége nem hiszem hogy a politikai hova tartozás függvénye.(hiányolom kedves kritikájukat a saját oldalukon pl.Só.....nem mégsem,mert Ő is bisztos csinált klassz dolgokat a Városunkért,csak a végén a nép döntött ezt pedig illik tiszteletben tartani.
    Forradalmi ötletem van:egyezzünk ki abban vannak rendes becsületes jobb- és baloldali emberek ,na és persze léteznek" mindennapi megélhetés" ízű tűzgyujtók.Van itt baj minden oldalon,kezdje a munkát mindenki a saját oldalán.Hiszem előbb vagy utóbb egy oldalra kerülünk,mondjuk az ország oldalára és ha kitartók leszünk kerülhetünk a békés Kárpát-medence,Európa vagy a nagy VILÁG oldalára is talán.
    Szerény számításaim szerint harcunk végére lesz egy csomó jó fekete,fehér,sárga és minden más ember ,a másik reményeim szerint csökkenő oldalon meg néhány rossz fekete,fehér,sárga és minden más ,De azért ő is ember.Ja és szerintem az a szemlélet hogy aki a mi táborunkban eszi kenyeret az csak szeplőtelen HŐS- lovag lehet,a másik oldalon meg mindenki ORK az kísértetiesen hasonlít a náci(csupa kisbetűvel) hatalom gyakorlásra.Hogy is volt aki árja az alkalmas mindenre,aki nem az annak ......kamra.Nem kéne ebbe az irányba "fejleszteni" a a politikai "kultúránkat".
    .....jajj búcsúzom.., lefőtt a kávém és három percben csak ennyi jutott eszembe.

    tényleg őszinte tisztelettel Nagy Róbert vagyok és ide lehet köpni.

    (csak vigyázz mert a monitort neked kell letörölni)

     
  • 19Bekiabáló2010október26.14:46ÚjVálasz

    Én a Cigánykerékből tiltottam volna ki Sárossy Kingát. Annyira rossz volt, hogy kilógott a darabból. Szánalmas volt.
    Ez a nő nem vesz észre magát?

     
  • 18Bekiabáló2010október26.09:58ÚjVálasz

    Kíváncsi leszek, hogy az állami támogatást az elmaradt előadások miatt visszaadják-e az adfizetőknek, vagy jó üzletasszony módjára megtartják!!!!!!!!!!

     
  • 17BIG2010október26.09:27ÚjVálasz

    Hát én a Chicagoban nem hagytam volna énekelni...Valóban jó üzletasszony. Látszik ez az idei Agria Nyári Játékokból is, ahol pont a három legértelmesebb előadás maradt el és pont az a kettő maradt meg, amit ők készítettek. Ez aztán a jó üzleti érzék. A vendégelőadásra megvásárolt jegyeket becserélik a saját előadásra, így se a vendégjátékot nem kell kifizetni, se a körcsarnok bérleti díját. Helyette a pénz a zsebben marad. És még őket is többen nézik meg. Mi ez, ha nem kiváló üzleti érzék...

     
  • 16Bekiabáló2010október25.22:36ÚjVálasz

    Kedves Kisszekund! Nevezhetem Önt egyszerűen Balázsnak?
    Vagy maga személyesen Kingi?
    Pá, te kis huncut!

     
  • 15Bekiabáló2010október25.21:41ÚjVálasz

    Kisszekund!
    Csak nem valamelyik családtagja nevezett szinésznőnek?

     
  • 14Kisszekund2010október25.20:38ÚjVálasz

    Tisztességtelennek tartom azt, ha az anonimitás álarcából útszéli módon kiszólva, egy középkorú színésznőt tehetségtelennek tartanak.
    Kinga igenis bizonyítottan tehetséges színész és sikeres üzletember. Mindkettő ritka erény! Végre egy tapasztalt és meglehetősen befolyásos nő a város vezetésében! Sőt. Végre egy kultúrember a város vezetésében!

     
  • 13Kisszekund2010október25.20:31ÚjVálasz

    Ejnye Maga Bekiabáló! Egymás után következő beírásaiban homlokegyenest ellenkező véleményeket fogalmaz meg. Hát illik ilyet csinálni? Ez bizony komolytalan!

     
  • 12leo132010október25.16:11ÚjVálasz

    Sajnálom "szegény " Szeleczki urat, mint egykori alpolgármestert! Jó ember ő a maga módján!!!!! De ez a Rázsi "gyerek " fényévnyire van tőle mind megjelenésben mind pedig szellemi értékekben és az élettapasztalataiban. Ez a Habis sem alakult sehová az elmúlt 4 év alatt s igy valóban öngólt rúgott !!!!!! Ami nem lenne baj csak az én bőrömre is megy a játéka!!!!

     
  • 11Bekiabáló2010október25.13:51ÚjVálasz

    Sáros Kinga senkit nem képvisel hitelesen. Mit tett eddig? Gali, Beke szinházigazgatók lejáratásában is benne volt.
    Szinészként is egy nagy nulla, ha harcolt, a saját családi vállalkozásáért vagy a Szeszfőzde utcai családi palotáért.Ezekért harcolt a harcos egri nő.........

     
  • 10Bekiabáló2010október25.11:17ÚjVálasz

    Nyugi, nyugi.Adjunk esélyt az új alpolgármestereknek. A Rázsi Botond egy megfontolt, tehetséges fiatal. A Sós István egy tapasztalt városüzemeltető.
    A Saárossy Kinga pedig egy igazi harcos egri nő, s Ő az aki leghitelesebben képviseli a FIDESZ-t mindezek közt.

     
  • 9Bekiabáló2010október25.10:33ÚjVálasz

    Sós úr 20 milliós végkielégítást vett fel várostól, közpénzt, amikor nyugdíjazták. Most ehhez jön a fél milliós fizetés. Ilyen egy igazi egri lokálpatrióta.

     
  • 8Bekiabáló2010október25.10:22ÚjVálasz

    Egy gusztustalan XXXXX ez a Habis itt Egerben!!!
    Itt volt nekünk egy Demeter és Szeleczky és nem tanultak az esetből semmit. Valóban és rengeteg előadást láttam a szinházban
    de semmi rendkívülit nem találtam a Kingában.
    Szomorú, hogy ezt a Habist így meg lehet téveszteni.
    Minden mondata hazug mint a főnökének Viktorkának.
    Iszonyatosan sok pénz forog a háttérben és mi egyszerű
    emberek pedig örüljünk annak ha ki tudjuk fizetni a számláinkat.
    Becsület itt már rég nincs. Pénzért az anyját vagy a családját
    is feláldozná. De legalább ide is szerezhetne több milliárdot Egernek ez a Habis mint annak idején Debrecen kapott.
    Habis szónoklataitól nem kell majd tartani a parlamentben.
    Ő ilyen csendes alamuszi lXXXXsz!!!

    A személyében bántó, öncélú trágárságot a moderátor eltávolította.

     
  • 7BIG2010október25.10:15ÚjVálasz

    Úgy tűnik a Fidesz nem tanult a volt füzesabonyi hisztérika női polgármesterből. Ezért most Egerben is melengetnek egyet a keblükön az alpolgármesteri székben. Csak győzzük kivárni, hogy mi lesz a sasfészekben.

     
  • 6Bekiabáló2010október24.22:52ÚjVálasz

    Már bocsika, de ki az a Kinga?
    Az a Sárosi Kinga, aki szinészkedett az egri szinházban? Hát mit mondjak?
    Egyetlen emlékezetes momentum nem fűződik a nevéhez.
    Talán annyi, hogy folyton furkálta a főnökeit.
    Az, hogy tehetségtelen, nem kifejezés. Iszonyatosan rossz szinész. Nem csoda, hogy eliszkolt a pályáról.
    De a politikában kinek bizonyított?
    Senkinek.
    Akkor mire hivatkozik, barátom?!

     
  • 5Bekiabáló2010október24.22:44ÚjVálasz

    Azt hittem Szeleczki után nem jöhet rosszabb! Erre jött három is... Hát, hogy a polgármester felrúgja az íratlan szabályokat, azon nem csodálkozom, mióta nem engedte a hegybírónak megnyitni a szüretet. Majd rájön mindenki, hogy elvtelen és gerinctelen haszonleső, akinek jól jött a fidesz hátszele.

     
  • 4Bekiabáló2010október24.19:26ÚjVálasz

    Az Egriek számára jelenleg CSAK Kinga jelenléte adhat némi reményt, a testület többi tagja felejthető, Habist elvtelenül kiszolgáló, vagy saját érdekében gátlástalanul nyomuló alak.
    Hajrá Kinga!

     
  • 3Bekiabáló2010október24.18:23ÚjVálasz

    Sáros Kinga nagy csapás Egerre. Beerőszakolta magát az alpolgármesteri székbe, nem ért hozzá. Vajjjon akik odatették, tisztában vannak a képességével? Szerintem nincsenek.
    Kár...Kár...

     
  • 2Kisszekund2010október24.13:33ÚjVálasz

    Már hiányoltam WZ elemző írását az új, városi képviselő testületről és főleg erről a - számomra - meglepő alpolgármesteri triumvirátusról. Jó a cikk, stílusa tartalma is színvonalas. Persze nem minden megállapításával értek egyet, de a többségével igen.

    Amivel nem:
    1. Rázsi B. is képvisel(het) progressziót, nekiállhat jól működő, koncepciózus városvezetést megvalósítani. Sajnos a cikk ezt az esélyt nem jósolja neki.
    2. Ugyanez feltételezhető a városi Fidesz alelnökéről (és valódi vezetőjéről), Kingáról is és még az is elképzelhető, hogy ők ketten összefognak és ellensúlyt képeznek Habissal szemben. Ha tényleg akarnak tenni a városért, akkor a konfrontáció majd nehezen lesz elkerülhető.
    3. A nyugdíjas strandigazgatótól semmi jó nem várható. Ő méltatlan és alkalmatlan, csak egy elvtelen szolga. Ezért lett kiválasztva.
    4. A jelenlegi MSZP-s ,,maradványok" politikai megsemmisülése - szerintem - szükségszerű. Ki- és lenyomták őket a győztesek, mert megérdemelték. Úgy tűnik, hogy képtelenek megújulni, ezért nem baj, ha nem kapnak bizottsági szerepeket se. Úgyse tudnának mit kezdeni azokkal.

     
  • 1Bekiabáló2010október24.10:44ÚjVálasz

    Na azért Horvát Lászlónak se adjunk akkora glóriát a feje fölé. Mert ő meg rettegésben tartja a megyeházán dolgozókat, meg hetente a fővárosból érkező "illegális" informatikusokkal árasztja el őket.
    A nagyvonalúságról meg annyit, hogy lehet hogy a szocikhoz látszólag nagyvonalú volt, viszont a dolgozók egy részét meg ki fogja rúgni! Hol van a Fidesz beígért munkahelyteremtése??????? Mikor amerre mennek, csak megszüntetik azokat!?

    Ez a Habis meg egy Orbánhoz hasonló kishitler...

     

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!