Kinevezések kilenc intézmény élén

Nyolc intézményvezetői megbízás mellett egy nyugdíjazás miatti felmentésről is döntött mai ülésén Eger MJV Önkormányzatának képviselő testülete.
 
 

Kinevezések kilenc intézmény élén

Nyolc intézményvezetői megbízás mellett egy nyugdíjazás miatti felmentésről is döntött mai ülésén Eger MJV Önkormányzatának képviselő testülete.
 
 
 
 
 

Kinevezések kilenc intézmény élén

Nyolc intézményvezetői megbízás mellett egy nyugdíjazás miatti felmentésről is döntött mai ülésén Eger MJV Önkormányzatának képviselő testülete.
A Bródy Sándor Megyei és Városi Könyvtárat a Heves Megyei Önkormányzat, és Eger önkormányzata közösen, intézményfenntartó társulási formában működteti. A gesztori feladatokat Eger Megyei Jogú Város Önkormányzata látja el. Miután az igazgató, Tőzsér Istvánné megbízása július 31-én lejár, a poszt betöltésére február 25-én írtunk ki pályázatot, melyre a jogszabályban meghatározott határidő végéig egy beadvány érkezett, a jelenlegi intézményvezető részéről.
    A véleményező testületek állásfoglalása alapján a pályázat minden követelménynek megfelelt, színvonalas szakmai, valamint vezetési programot tartalmaz, így a közgyűlési többség - elfogadva a bizottsági javaslatot - Tőzsér Istvánné öt évre szóló igazgatói megbízását támogatta.
       
    Az Eger MJV Önkormányzata pályázatot írt ki április 28-án az Egri Hivatásos Önkormányzati Tűzoltóság megüresedett parancsnoki beosztásának betöltésére is. A megadott határidőig egy szakember jelentkezett a munkára Seres Tibor tűzoltó alezredes személyében. A pályázó 2010. november 5-től a mai napig megbízottként látta el a vezetői teendőket. A jelentkezőt eddigi szakmai munkája, pályázata és emberi tulajdonságai alapján a Heves Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatója és a Tűzoltók Egri Szakszervezete is alkalmasnak találta a munkára, mindkét fél támogatta Seress Tibor vezetői kinevezését.
    Mindezeket figyelembe véve Eger MJV Közgyűlése úgy határozott, hogy Seres Tibor tűzoltó alezredest az Egri Hivatásos Önkormányzati Tűzoltóság tűzoltóparancsnokának nevezi ki 2011. június 1. napjától, határozatlan időre.
 
 A Gyermekkert Óvoda (Nagyváradi utca) vezetője, Országh Gézáné azzal a kéréssel fordult a közgyűléshez, hogy közalkalmazotti jogviszonyát nyugdíjazása miatt 2011. szeptember 30-án közös megegyezéssel szüntesse meg. Országh Gézáné nem tölti ki 2012. július 31-ig szóló megbízatását. Helyét október 1-i hatállyal a csütörtöki döntés értelmében Takács Györgyné foglalja el, aki eddig a Gyermekkert Óvoda Zöld Liget Tagóvodájának vezetője volt.

További kinevezések: a Benedek Elek Óvoda élén marad az intézmény eddigi vezetője, Gál Judit. A Gyermeklánc Óvoda (Vízimolnár utca 1.) vezetői állását Szajlainé Szőke Éva jelenlegi vezető pályázta meg, sikerrel. A Lenkey János Általános Iskola új igazgatója Szeleczki János, az Egri Kereskedelmi, Mezőgazdasági, Vendéglátóipari Szakközép-, Szakiskola és Kollégium vezetői állását pedig dr. Vasas Joachim tölti be. A Pásztorvölgyi Általános Iskola és Gimnázium igazgatója Kántor Zsolt, az iskola eddigi igazgató-helyettese lett. A Farkas Ferenc Zeneiskola Alapfokú Művészetoktatási Intézmény vezetői állását Barczi Edina az iskola jelenlegi vezetője pályázta meg, sikerrel. Az Egri Városi Sportiskola vezetője Kovács Géza eddigi igazgató maradt.

Az egri nevelési-oktatási intézményeknél folyó munkát megbízhatóság, szakmai stabilitás jellemzi, az önkormányzat az állandóság biztosítására törekedett a vezetői megbízások meghosszabbításával. A vezetőcserék a szakmai megújulást, az innovatív munka erősítését szolgálják.
 
 

 
 
  • 5Kisszekund2011június01.15:15ÚjVálasz

    Vasa Jocó, a fantasztikus képességű túlélő és újjáéledő.
    Mi lehet a titka?

    Lehet, hogy ő lesz - mondjuk - 10 év múlva a polgármester?

     
  • 4Bekiabáló2011június01.08:51ÚjVálasz

    Látják Hölgyeim-Uraim itt minden a POLITIKÁRÓL szól!!
    tegyük hozzá-SAJNOS!!
    itt Egerben egy GERINC SPECIALITA találna munkát a sok GERINC--telen között!!

     
  • 3Bekiabáló2011május30.09:11ÚjVálasz

    Szelecki ??? kész Röhej! Uraim ez szégyen !! és Szeleczki nem szégyenli magát,a protekció miatt????????? kis tornatanár aki faluról bejött és nem szakmai hanem politikai kariert futott---égő és szényen!! azoknak is akik megválasztották!!!

     
  • 2Bekiabáló2011május30.09:05ÚjVálasz

    Gál Judit--ismerős ez a név! Az a Gál Judit???? Akkor nem csoda hogy maradt!!

     
  • 1Bekiabáló2011május30.09:03ÚjVálasz

    Dr Vasasnak ADÓS a Fidesz-- emlékezzünk az uszoda szavazására-anno! igaz-igaz__ És Vasas életkora??? de ez van kölcsön kenyér visszajár,Jó egészséget Ringelhann Gyuri bácsi!!
    Ez még járt!!!!

     

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!