A bárányok erről hallgatnak

helloeger.blog.hu

Két-háromszázezret tesznek zsebre politikusok és az önkormányzathoz közeli szakemberek Egerben. Ehhez mindössze pár napig terveket kell elemezniük. Azok is kapnak pénzt, akiket egyébként ezért fizet a hivatal.
 
 

A bárányok erről hallgatnak

helloeger.blog.hu

Két-háromszázezret tesznek zsebre politikusok és az önkormányzathoz közeli szakemberek Egerben. Ehhez mindössze pár napig terveket kell elemezniük. Azok is kapnak pénzt, akiket egyébként ezért fizet a hivatal.
 
 
 
 
 

A bárányok erről hallgatnak

helloeger.blog.hu

Két-háromszázezret tesznek zsebre politikusok és az önkormányzathoz közeli szakemberek Egerben. Ehhez mindössze pár napig terveket kell elemezniük. Azok is kapnak pénzt, akiket egyébként ezért fizet a hivatal.
 

 

Az egri városvezetés felújítaná a Bárány Uszodát. A közelmúltban ki is írtak egy tervpályázatot, a beérkezett munkákat egy bizottság bírálja majd. A tizenegy fős testületben helyet kapott Habis László (Fidesz-KDNP) polgármester, Sós István (volt MSZMP-s, jelenleg Fidesz-KDNP) alpolgármester, de még a hivatal Jogi és Igazgatási Irodájának vezetője is. A jó munkához elmondásuk szerint viszonylag kevés idő kell, és sok pénz: összesen hárommillió forintot osztanak szét maguk között a bizottság tagjai. Habis állítólag lemondott a 360.000 forintos díjazásáról, de a többieknek jut bőven.

 

Az 1925-ben épült uszoda renoválása már régóta téma Egerben. Erre még pénze nincs a városnak, de egy tervpályázatot azért kiírnak, ha majd egyszer lesz forrás, akkor már minden „tervszerűen” haladjon.

 

Az egri közgyűlés 15 milliót szavazott meg a kezdeményezés finanszírozására: ebből 12 milliót a pályaművek díjazására szánnak, amivel első ránézésre nincs is baj. Nem úgy a maradék 3 millióval, amely a Bíráló Bizottságnak menne és minden bizonnyal majd megy is. A testületben olyan városi szakemberek is helyet kaptak, akiket egyébként havonta azért fizetnek, hogy a Bárány Uszoda ügyéhez hasonlóakkal foglalkozzanak. Rátkai Attila, Eger város főépítésze 300.000 forintot kap majd, Lugosi Dénes, az uszodát működtető Eger Termál Kft. vezetője „üzemeltetési szakértőként” pedig 200.000-hez jut.

Habis László lemondott a 360 ezerről, de a nemrég megválasztott aljegyző, dr. Bánhidy Péter is 200 ezret kap, mint „jogi szakértő”. Az Egri Vízilabda Klub ügyvezetőjét is bevették a körbe, és ha már ott van dr. Bárány Attila, ő sem utasíthat vissza egy kisebb családi nyaraláshoz elegendő 200 ezret.

 

A pályázatra először húszmilliót szántak, de a közgyűlés Humán Erőforrás Bizottsága egyik tanácskozásán kisebb vita alakult ki, így maradt a tizenöt millió a remélt felújítás előkészítésére és saját maguk „kisegítésére”.

 


 

Ezek nem nagy pénzek, pár százezer innen-onnan mindig bekerülhet a zsebbe, amely, ha átlátszó lenne, most minden bizonnyal nem a bizottság jutalmazásáról írnánk. De ne sajnáljuk tőlük, jól megdolgoznak a pénzükért. Ezt kiválóan bizonyítja a júniusi közgyűlés előtt összeverődött Költségvetési és Gazdálkodási Bizottság jegyzőkönyve. A főépítész a bizottság érdemi munkájáról a többieknek így nyilatkozott: „Nyilván ez egy hétvégi munkát jelent. Péntek, szombat, vasárnap…”.

 

Nem rossz fizetés, a legrosszabb napi bér is minimum 66 ezer forint. És ez még csak a tervpályázat, mi lesz, ha tényleg átépítik a romos uszodát!

 

(fotó: egykor.hu)

 

 

 
 
  • 14Bekiabáló2011augusztus18.20:18ÚjVálasz

    Ám legyen! Tehát, még egyszer megerősítem véleményemet: Tisztelem a szép kiállását: Ilosvai Ferenc
    (12-es hozzászóló)

     
  • 13Bekiabáló2011augusztus17.22:18ÚjVálasz

    #12-nek
    Lemaradt az aláírás.

    Tietze Károly

     
  • 12Bekiabáló2011augusztus17.16:10ÚjVálasz

    Szeretnék sok Tietze Károlyról hallani! Tisztelem a szép kiállását.

     
  • 11Bekiabáló2011augusztus17.16:08ÚjVálasz

    Kedves 7-es! Nem nevezném EZEKET lokálpatriótáknak. Csak ők nevezik így magukat! Az nem lokálpatriotizmus, hogy mindent megteszek a saját érdekemben városom ellenében, sőt kárára. Ezt szuper önző sunyi gazemberségnek: fehér galléros bűnözésnek mondják tisztességesebb helyeken...

     
  • 10Bekiabáló2011augusztus17.16:03ÚjVálasz

    Ebben az esetben még "gazdasági érdekszövetségről, majdan választási együttműködésről" sincs szó. Legalábbis én nem nevezném így, ilyen finoman cizellálva ezt a vérlázító, közpénzeket elsikkasztó urambátyámosdit!!! Az azért nagyon érdekelne, hogy mi erről a véleménye a "klubhoz" nem tartozó igazi lokálpatriótáknak, tisztességes adófizető egri polgároknak! És a történetesen konzervatív, jobb oldali beállítottságú polgároknak. Mi kell még ahhoz itt, Egerben, hogy kiverje náluk is a biztosítékot?

     
  • 9Bekiabáló2011augusztus16.21:14ÚjVálasz

    Lehet augusztus 20-án lokálpatriózni meg ájtatoskodni. Mer' a nép a cirkuszért döglik, a valóság meg ugye nem érdekli...Drága polgármesterünk és bandája ügyesen pofátlan vagy pofátlanul ügyes! Hajrá! Éltesse az Isten őket sokáig! És ne feledkezzünk meg azokról a soha-soha nem befolyásolható kedves polgártársainkról sem, akik szeretik és választják ezeket. Pfúj.

     
  • 8Bekiabáló2011augusztus16.16:29ÚjVálasz

    Dobókaticának
    Kedves Kinga!

    ÉS AZ AGRIA jÁTÉKOK KFT ( az elmaradt előadásokkal, meg a tízmilliós támogatásokkal)?!

    Az pedig egy jópofi, apró, simlis mutyizás, ugye?
    Na ne má!!!!!!

     
  • 7Bekiabáló2011augusztus16.08:24ÚjVálasz

    Ilyenek az egri lokálpatrióták, elnökkel, alnökkel. Fejétől bűzlik a hal. A főépítész az Agorára felvett 100 milliót, ez most csak olyan hétvégi aprópénz. Ő mondta.

     
  • 6Dobókatica2011augusztus15.22:05ÚjVálasz

    Ez nem apró, simlis mutyizás, hanem annál ordasabb lenyúlás.
    Ez közönséges, aljas korrupció! Akik pedig ezt a pénzt elfogadják, azok arcátlan tolvajok. A közpénzből, az egri adófizetőktől lopnak
    Hiszen az uszoda felújítására nincs pénz és a város tetemes adósságai miatt nem is lesz. Tehát az ürügy egy kamu, álcselekvés.
    Szégyen és gyalázat az egri lokálpatriotizmusra is.

     
  • 5Bekiabáló2011augusztus15.20:54ÚjVálasz

    De ez lenne, kedves Károly. Csakhogy itt nem lokálpatriotizmusról, hanem gazdasági érdekszövetségről, majdan választási együttműködésről van szó. Oszt jó napot

     
  • 4Tietze Károly2011augusztus15.12:08ÚjVálasz

    Illetékes Urak !
    Tietze Károly vagyok, és tisztelettel jelentkezem a szakértői bizottságba szakértőnek!
    Igen hasznos ötletekkel, és komoly szakmai munkával járulnék hozzá a testület munkájához, ráadásul szívesen állok az ügy rendelkezésére akár hosszabb távon is! A megérdemelt tisztelet díjat pedig ezennel felajánlom a Bárány uszoda felújításának a költségeire! ...Nem ez lenne az igazi lokálpatriotizmus?

     
  • 3Bekiabáló2011augusztus14.17:16ÚjVálasz

    a mutyi nemcsak itt érhető tetten, hanem a különféle kuratóriumokban, felügyelő bizottságokban is. Mindenhová a képviselőtestületi tagokat és azok barátját, hozzátartozóit rakták be, havi jó fizetésért. Nem összeférhetetlen már ez? Nemcsak az etikával, hanem a joggal kapcsolatban nézve is, hiszen a kuratóriumokban eldöntik és ajánlásokat fogalmaznak meg a képviselőtestületnek. Vagyis önmagukban...... széo

     
  • 2Bekiabáló2011augusztus14.10:46ÚjVálasz

    Szegény Kinga ALPOLGÁRMESTER .
    Ebből is kimaradt.

    NEKI BE KELL ÉRNIE AZ AGRIA JÁTÉKOKRA KAPOTT TIZMILLIÓKKAL.

    ÍGY KORREKT.

     
  • 1Bekiabáló2011augusztus13.14:11ÚjVálasz

    Nocsak, nocsak...Úszunk a mutyiban? Ez amúgy a debreceni modell. Kósa ügyesen tanítgatja Habist. Bírálóbizottság, mint kifizetőhely. Ügyes. Amúgy ennyiből már öltözőt lehetne építeni.

     

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!