A vízilabda életpálya lehet mostantól az egri diákoknak!

Utánpótlásra készül az Egri Vízilabda Klub – hangzott el az egyesület csütörtöki sajtótájékoztatóján. 
 
 

A vízilabda életpálya lehet mostantól az egri diákoknak!

Utánpótlásra készül az Egri Vízilabda Klub – hangzott el az egyesület csütörtöki sajtótájékoztatóján. 
 
 
 
 
 

A vízilabda életpálya lehet mostantól az egri diákoknak!

Utánpótlásra készül az Egri Vízilabda Klub – hangzott el az egyesület csütörtöki sajtótájékoztatóján. 
Százötven gyermeknek biztosít helyet nap, mint nap a Bitskey Aladár uszoda. Épp ezért a klub célja, hogy minél több fiatallal kedveltessék meg a vízilabdát, minél több diák élhessen egészséges, rendszeres sporttal egybekötött életet. Várhatóan a következő tanévtől, több innovációs testnevelési és fejlesztési programterv keretében valósul meg az utánpótlási akció.

 A sajtótájékoztatón többek között egy együttműködési megállapodást írt alá az Egri Vízilabda Klub és az Eszterházy Károly Gyakorló Általános Iskola, Középiskola és Alapfokú Művészeti Intézménye. Esélyt adva ezzel a második osztálytól induló évfolyamoknak, hogy a hagyományos testnevelés órákon felül szabadon választott vízilabdaedzéseket, sportszakköröket, esetleg úszást választhassanak. Az egyesület ezzel együtt vállalja a diákok fuvarozását az iskola és uszoda között, sport tanácsadást, valamint a megfelelő szakemberrel való edzést. Az induló projekt keretében intézményesített rendszerben, együtt tudnak sportolni a gyerekek.
 Feltehetnénk a kérdést: Miért pont ezt az iskolát választotta az egyesület? Bárány Attila, ZF-Eger ügyvezető elnöke úgy fogalmazott: a Gyakorló Iskola sok szempontból tekinthető ugródeszkának az ott tanuló diákok számára. Miért ne lehetne ezt a koncepciót a vízilabda területén is művelni? Nem titkolt szándékuk a sikeres utánpótlást követően fiatal sporttehetségeket gondozni, akiket főiskolás korukra akár bajnokokká is avanzsálhatnak.

Konkrét életpálya lehetőségeket biztosíthat ez a program – hangsúlyozta Bárány Attila, aki azt is hozzáfűzte, terveik szerint nem kell majd mélyen pénztárcába nyúlni a szülőknek.

Elhangzott továbbá: a Vízilabda Klub április 7-én nyílt napot szervez az érdeklődőknek. Játékos vetélkedőkkel, egészségügyi és táplálkozási tanácsadással várják majd a szülőket, gyermekeket egész nap. A vízilabda rajongók pedig az aktuális bajnokcsapattal is találkozhatnak. A program minden várható pozitívumával megismerkedhetnek a látogatók az áprilisi nyílt nap keretében.

-    Rendszeres versenyre készülés, és versenyzés.
-    Edző táborokon való részvétel.
-    Heti kettő-négy órás edzések.
-    Színvonalas, korszerű felszerelések és eszközök.
-    Egészségügyi stáb
-    Terhelési, nyugalmi és szűrővizsgálatok.

Idén már edzőképzést is indítottak, a program viszont csak a 2012/2013-as tanévtől kezdődően indul majd el.
 
 Ezen felül légbefogásos sátor készül a Bitskey uszoda nyitott medencéje fölé. Az Egri Vízilabda Klub, az Eger Termál Kft. és az Eszterházy Károly Főiskola összefogásával egy 66X30X10-es méretű sátor lesz szezonálisan felállítva az elkövetkezendő három héten belül. Így az időjárástól függetlenül is tudnak majd az úszás szerelmesei hódolni a hobbijuknak. 
 
 

 
 
  • 1Dobókatica2012március23.10:08ÚjVálasz

    Habár a vízilabdázást, mint életpálya-modelt erős túlzásnak tartom, azért ez az egész projekt tetszik.
    Szép példája egy sikeres, külföldi tulajdonú cégóriás tettrekész lokálpatriotizmusának.
    Sikereket kívánok nekik!

     

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!