Az tiszacsegei Halászcsárda léve

Ahol megtaláltuk a nekünk tetsző színt.

A tiszacsegei folyóátkelőnél vagyunk. Valaki régen úgy döntött, hogy halászcsárdát nyit a kompkikötő mellett, és ennek köszönhetően mi ma itt halászlevet tudunk enni. Évek óta főzőversenyt szerveznek errefelé, amiről egy egész sor kép alkot siratófalat. Akkor ez a konyha bizonyára sorozatos megmérettetésekben edződött. Nyilván kiváló fogást kapunk. Na lássuk!
 
 

Az tiszacsegei Halászcsárda léve

Ahol megtaláltuk a nekünk tetsző színt.

A tiszacsegei folyóátkelőnél vagyunk. Valaki régen úgy döntött, hogy halászcsárdát nyit a kompkikötő mellett, és ennek köszönhetően mi ma itt halászlevet tudunk enni. Évek óta főzőversenyt szerveznek errefelé, amiről egy egész sor kép alkot siratófalat. Akkor ez a konyha bizonyára sorozatos megmérettetésekben edződött. Nyilván kiváló fogást kapunk. Na lássuk!
 
 
 
 
 

Az tiszacsegei Halászcsárda léve

Ahol megtaláltuk a nekünk tetsző színt.

A tiszacsegei folyóátkelőnél vagyunk. Valaki régen úgy döntött, hogy halászcsárdát nyit a kompkikötő mellett, és ennek köszönhetően mi ma itt halászlevet tudunk enni. Évek óta főzőversenyt szerveznek errefelé, amiről egy egész sor kép alkot siratófalat. Akkor ez a konyha bizonyára sorozatos megmérettetésekben edződött. Nyilván kiváló fogást kapunk. Na lássuk!

A cikk eredeti megjelenési helye:
www.itthonatiszatonal.blog.hu
Ennél részletesebb beszámolót szeretne? A videóból sokkal többet megtudhat!

Ponyvatetővel téliesített kerthelyiségben foglalunk helyet, mely fülledt sárga árnyalatot fest mindenre. Kissé beljebb a kőépületben már autentikusabb a környezet. Pontyhalászlevet nem kaptunk, harcsából kérjük. A kérdés a következő: vajon a nehezen beszerezhető magyar szürkeharcsát kapjuk, vagy a mindig elérhető afrikait?

Gyakran hiányoljuk a tesztsorozat során a mélybordó árnyalatot, amit a megfelelő mennyiségű paprika biztosít. Nos, a tiszacsegei halászlé színe példamutatóan szép. Zsírban bőséges réteg van a tetején, már-már sok is, úgyhogy kenyeret ide hirtelen!

Az alaplé sóssága megfelelő és kellemesen pikáns, de nem tartalmaz valami sok passzírozott halrészt. Inkább a halhúsról a főzés közben leváló haldarabok teszik tartalmassá. Ebből kifolyólag az egész halászlé állaga egy gazdag tyúkhúslevesre emlékeztet.

És hát a halhús. Nos, az az erős gyanúnk, hogy afrikai harcsából van. Abból viszont bőséges mennyiség, és egyébként ügyesen készítették el, mert jól falatozható. Mielőtt még bárki követ vetne a vendéglátósokra az afrikai harcsa miatt, el kell mondjuk, hogy a szürke harcsa sajnos nem mindig áll rendelkezésre, a tiszai halászoktól, horgászoktól pedig az új szabályozás értelmében nem vehetnek át halat. Ezzel együtt viszont a vendégek igenis igénylik a harcsa halászevet. Mit tehet az egyszeri vállalkozó? Alkut köt.

Halbelsőséget is kínált az étlap. Sajnos gyakori hibát követtek el, mert itt is alaplé nélkül érkezik és, hogy nehogy kihűljön, rámelegítettek. De ezzel ki is szárították az ikrákat. A haltej viszont kellemesen puha volt, pont jó.

Az asztalpatikára viszont jobban oda kellene ügyelni. Kenyeret kaptunk, de jól esett volna még az őrölt nyers pirospaprika, az erős zöldpaprika. Máshol ezeket alapban kapjuk, itt kérnünk kell. Arra buzdítom önöket, hogy szóljanak előre a felszolgálónak ha halászlevet rendelnek.

A tiszacsegei kompkikötőnél található halászcsárda ragyogó helyszín lehet az utazásunk megszakításához. A nyári szezonban a folyó melletti friss levegő garantáltan meghozza az étvágyunk egy jól kanalazható halászléhez. Bár véleményünk szerint az 1900.- Ft árával felül van árazva. Azonban van itt valami, amire fel kell hívjuk a figyelmüket! Ennek a helynek jelentős praxisa van halfüstölésben. Azt is volt szerencsénk megízlelni. Ennél többet nem mondunk. A füstös ízvilág kedvelői máris nézzék meg a térképen merre van Tiszacsege! Hátha halaszthatatlanul át kell kelniük a Tiszán. És hát hol máshol lehetne, mint Tiszacsegén…nemde?!

Ennél részletesebb beszámolót szeretne? A videóból sokkal többet megtudhat!







Közlemény:
A tesztsorozat meglepetésszerű látogatás során készült, és az írás az OTT és AKKOR tapasztalt halászlé értékelésekor keletkezett szubjektív VÉLEMÉNY. Nem zárjuk ki, hogy más alkalommal akár nekünk vagy másik kóstolónak ettől eltérő álláspontja lehet. Minden ténybeli tévedésünket szívesen korrigáljuk, és bár a szerző véleménye vitatható ugyan, de nem helyreigazítható.
 

 
 

    Hozzászólások

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!