Pályázat civil szervezeteknek

Eger Megyei Jogú Város Önkormányzata pályázatot hirdet civil szervezetek, egyesületek, alapítványok részére „Civil Alap szakmai programok/projektek/ megvalósítása 2015” címmel.
 
 

Pályázat civil szervezeteknek

Eger Megyei Jogú Város Önkormányzata pályázatot hirdet civil szervezetek, egyesületek, alapítványok részére „Civil Alap szakmai programok/projektek/ megvalósítása 2015” címmel.
 
 
 
 
 

Pályázat civil szervezeteknek

Eger Megyei Jogú Város Önkormányzata pályázatot hirdet civil szervezetek, egyesületek, alapítványok részére „Civil Alap szakmai programok/projektek/ megvalósítása 2015” címmel.
 
A pályázat célja:

Az Eger városában működő civil szervezetek programjainak, projektjeinek támogatása, a helyi civil szektor közéleti részvételének segítése. 

Támogatás igényelhető rendezvények, képzések, konferenciák, szakmai programok, kiállítások szervezésére, lebonyolítására. Elbírálásnál előnyt jelent a helyi értékekre épített, helyben megvalósuló és hálózati együttműködést megcélzó programok megvalósítása. Éves működési költségre, tiszteletdíjra, étel és italfogyasztásra nem igényelhető.

Pályázatot nyújthat be:

· egri székhelyű jogi személyiséggel rendelkező, jogszabályban meghatározott módon nyilvántartásba vett civil szervezet, amely a korábbi támogatásokkal szabályszerűen elszámolt

A pályázathoz mellékelni szükséges: 

· bírósági bejegyzés hiteles másolatát
· adóigazolás (NAV által kiállított)
· hivatalos banki igazolást vagy bankszámlaszerződés másolatot, amely tartalmazza a pályázó számlavezető bankjának megnevezését és bankszámlaszámát
· a programokhoz kapcsolódó, azok megvalósítását alátámasztó, részletes költségvetési terv benyújtása (pályázati adatlap 5. pont)
· ha a pályázóval a program megvalósítása során együttműködik más szervezet, akkor együttműködési szándéknyilatkozat, vagy szerződés

2007. évi CLXXXI., a közpénzekből nyújtott támogatások átláthatóságáról szóló törvény 6. § (1) szerint nem indulhat pályázóként, és nem részesülhet támogatásban: 

a) aki a pályázati eljárásban döntés-előkészítőként közreműködő vagy döntéshozó, 
b) a kizárt közjogi tisztségviselő, 
c) az a)-b) pont alá tartozó személy közeli hozzátartozója, 
d) az a)-c) pontban megjelölt személy tulajdonában álló gazdasági társaság, 
e) olyan gazdasági társaság, alapítvány, egyesület, egyházi jogi személy vagy szakszervezet, illetve ezek önálló jogi személyiséggel rendelkező olyan szervezeti egysége, amelyben az a)-c) pont alá tartozó személy vezető tisztségviselő, az alapítvány kezelő szervének, szervezetének tagja, tisztségviselője, az egyesület, az egyházi jogi személy vagy a szakszervezet ügyintéző vagy képviseleti szervének tagja, 
f) az az egyesület vagy szakszervezet, illetve ezek önálló jogi személyiséggel rendelkező azon szervezeti egysége, valamint az egyházi jogi személy, 
fa) amely a pályázat kiírását megelőző öt évben együttműködési megállapodást kötött vagy tartott fenn Magyarországon bejegyzett párttal (a továbbiakban: párt), 
fb) amely a pályázat kiírását megelőző öt évben párttal közös jelöltet állított országgyűlési, európai parlamenti vagy helyi önkormányzati választáson, 
g) akinek a részvételből való kizártságának tényét a 13. § alapján a honlapon közzétették.

A hiányosan, vagy nem megfelelően kitöltött, a pályázati feltételeknek nem megfelelő, valamint a határidő után beérkezett pályázatok érvénytelenek.

A megpályázott programokat legkésőbb 2015. december 30-ig meg kell valósítani, a támogatást fel kell használni, és azzal el kell számolni.  A civil szervezetek egyszerre több különböző szakmai feladatra is pályázhatnak, külön-külön beadott pályázatokon.  

A pályázatot egy példányban kell benyújtani Eger Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatalának Humán Szolgáltatási Irodájához – civil referens részére (Eger, Kossuth L. u. 28.), „Civil Alap szakmai programok/projektek/ megvalósítása 2015” megjelöléssel. 

A pályázati űrlap letölthető az Egri Civil Kapu internetes portálról www.eck.hu vagy Eger város hivatalos oldaláról.www.eger.hu, vagy az Egri Civilházban (Civil Ház, Eger, Bajcsy Zs. u. 9. Tel.: 36/415-822) nyomatott formában átvehető.

A pályázatokat a Civil Alap Bíráló Bizottsága bírálja el, majd Eger Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlése hagyja jóvá. 

A pályázat beérkezésének határideje: 2015. március 16., 16 óra

 
 

 
 

    Hozzászólások

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!