Összecserélt címek

Gál Krisztián grafikusművész munkái Egerben

 
 

Összecserélt címek

Gál Krisztián grafikusművész munkái Egerben

 
 
 
 
 

Összecserélt címek

Gál Krisztián grafikusművész munkái Egerben

HTML Editor - Full Version

„(…) Van tehát ez a nagyon spontánnak tetsző világ, ez a bétaverziószagú kísérleti labor, ami itt most körülvesz, bekebelez és felhasznál minket, ami mégis nagyon kiforrott, kompozícióiban kifinomult, esszenciális – egy markáns egyedi jelrendszer, sajátos ikonográfia. Absztrahál, de mégis ragaszkodik bizonyos formákhoz, testekhez, testiséghez, az alakok, vonalak törvényszerűen mozdulatlanok és mégis tombol bennük a dinamizmus. A színek, kontúrok, körvonalak, a telítettség, vagy az egységesebb, nagyobb formák, a tipó, mind önálló jogukon léteznek a képen, miközben kölcsönhatásban is állnak egymással, de sosem függőségi viszonyban.

A kompozíciót, a témát – ha ezeket egyáltalán kell, vagy lehet nevesíteni – a lehető legváltozatosabb technikák bravúros és könnyed használata, nagyon kifejező arányérzék, emblematikus és attraktív színkezelés és minden egyes apró-cseprő véletlennek, vagy szándékosnak tűnő képei elem, jel, gondolat, egymással kölcsönhatásban és állandó interakcióban alkotja.

 

Mindez zene. Nem a fülé és nem is a szemé. Olyan, minden érzékszervet elemi erővel megmozgató, ősi alkotóművészet, aminek egy képzőművész a karmestere. (…)”

Szőnyeg-Szegvári Eszter művészettörténész

 

 

Gál Krisztián grafikusművész

 

Magyar Képzőművészeti Egyetemen szerzett tervezőgrafikus művészdiplomát 1996-ban. Mesterei: Molnár KálmánAuth Attila, majd az egyetem után Krzysztof Ducki voltak. 1998-ban alapított saját kreatív stúdiót. 2006-2011 között a Unit magazin művészeti vezetője. Alapító tagja és résztvevője a Bükki Művésztelepnek. Színházi plakátokat készít a Nemzeti Színház, Forrás Színház, Soproni Színház, Veszprémi Színház részére. A Hunnia Records-nak főként jazz és klasszikus zenei kiadványait tervezi. 2014-tól tanít a Budapesti Metropolitan Egyetem művészeti intézetében. Munkáival rendszeresen részt vesz hazai és nemzetközi képzőművészeti tárlatokon, grafikai biennálékon. Autonóm és tervezőgrafikai munkáit egyéni kiállításokon mutatja be.

 

 
 

    Hozzászólások

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!