A Normális Egriek

A normális Egriek egy Facebook csoport. Semmi különöset nem akarnak, csak normálisan élni az életüket a közösség tagjaként és tehetségükhöz, lehetőségeikhez mérten normális dolgokat csinálni, javasolni. Ha minden normálisan menne, akkor a normális egriek neve az lenne, hogy egriek. Ezt írják magukról:

 

A normális egriek normálisak. Hétköznapiak, praktikusak, megfontoltak. És persze segítőkészek, kedvesek, megértőek. Mert normálisak.


Ha egy várost normális emberek laknak, akkor a város is normális lesz. A normális egriek normális egrieket választanak maguk közül, hogy a város ügyeit normálisan intézzék. Ahol pedig az ügyek normálisan folynak, ott az emberek jól érzik magukat. Normálisan viselkednek, dolgoznak, tanulnak.


A normális egriek a normális dolgok utálóival is normálisan bánnak. Segítik őket, hogy megértsék a dolgokat, képesek legyenek elfogadni és megérteni a más, szerintük talán nem normális embereket, folyamatokat.


A normális egriek tudják, hogy mindenki másképpen normális. Nem hiszik, hogy aki nem úgy normális, mint ők, akkor az már nem lenne normális.


De azt is tudják, hogy azért, hogy a város, a közösség normálisan élhessen, abban egyet kell érteniük, hogy az abnormális dolgokkal szemben közösen kell képviselniük a normákat.”


 


A csoport nem párt és nem ideológiai alapon működik. Az, hogy valaki normálisan gondolkodik az ügyekről jó esetben független a politikai nézeteitől. Ebben a csoportban csak a higgadt, józan vélemény számít. A moderátorok szerint, aki nem azt nézi, hogy ki mit mond, hanem azt, hogy ki mondja, az repül.


A Normális Egriek nem párt, inkább közösség, de akár mozgalom is lehet. Nem indul választáson, de nem is ellensége a parlamenti demokráciának, a pártoknak, távol tartja magát a populista megközelítésektől.


A Normális Egriek, nem azonos a Felháborodott Egriek, a Hőbörgő Egriek, vagy a Csodálatosan Sikeres Egriek csoportokkal. Ők, ahogy a nevük is sugallja, a Normális Egriek.


Soha nem azt mondják, mi a nem normális, hanem azt, hogy szerintük valami hogyan lehetne normális. A csoport egyik bejegyzésében például arról esik szó, hogy:


 „Szerintünk az lenne a normális, ha a város zajrendeletet alkotna. Ez biztosítaná a lakó-pihenő övezetek nyugalmát, de a fiatalok által használt szórakozóhelyek kiszámítható működését is. Ehhez könnyű lenne a köztéri kamerákhoz hasonlóan hangerőmérő rendszert telepíteni, amivel valós időben láthatnák a rendőrök, ha valahol a zajkibocsájtás magasabb az engedélyezettnél. Ezzel megelőzhetőek lennének az oktalan „rendőrhívások”, de túlzó zajkibocsájtás is.”


Szóval semmi extra. Sima, egyszerű, normális dolgok. Ha valaki úgy érzi, hogy szeretne csatlakozni a csoporthoz, akkor segítse a munkát ennek a cikknek a megosztásával, és jelentkezzen a https://www.facebook.com/groups/341340879757584/Facebook oldalon.

 


 

 

 
 

    Hozzászólások

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!