Újból a Vasasé a serleg

Az utolsó másodpercekig volt esélye a ZF-Egernek, hogy döntetlenre mentse a bajnoki döntő ötödik mérkőzését, ezúttal azonban már a rendes játékidőben eldőlt a találkozó, 10:9-es győzelmével pedig ismét a Vasashoz került a bajnoki trófea.

 
 

Újból a Vasasé a serleg

Az utolsó másodpercekig volt esélye a ZF-Egernek, hogy döntetlenre mentse a bajnoki döntő ötödik mérkőzését, ezúttal azonban már a rendes játékidőben eldőlt a találkozó, 10:9-es győzelmével pedig ismét a Vasashoz került a bajnoki trófea.

 
 
 
 
 

Újból a Vasasé a serleg

Az utolsó másodpercekig volt esélye a ZF-Egernek, hogy döntetlenre mentse a bajnoki döntő ötödik mérkőzését, ezúttal azonban már a rendes játékidőben eldőlt a találkozó, 10:9-es győzelmével pedig ismét a Vasashoz került a bajnoki trófea.

Már egy órával a mérkőzés előtt ömlött be a tömeg a Bitskey uszoda bejáratnál, nem is csoda, hiszen minden jegy elkelt az egész várost lázba hozó mérkőzésre. A lelátói „hierarchiáról” most is az időzítés döntött, a korán érkezők csoportosan foglalták le a medencére legjobb rálátást biztosító helyeket, de a későn kapcsolók, avagy optimisták is feltalálták magukat. Kérdés persze miként lehet egy bajnoki döntőt a korlátról csüngve, esetleg egy másik hasonló korú és súlyú társunkkal a nyakunkban élvezni… A minden eddiginél nagyobb táborral – több mint százan - érkező ultrák a kapu mögötti törzshelyükön kezdték meg övéik bíztatását. A Vasas szurkolók velük szemben, mintegy 30-40-en képviseltették magukat. A játékosok ekkor már javában melegítettek, volt, aki nyújtó-lazító gyakorlatokat végzett, de akadt, aki inkább az udvar csendes magányát választotta, hogy rákészüljön a sors- de legalábbis az aranyérem sorsáról döntő összecsapásra. 
A döntő eredményétől függetlenül este nyolc órától a Dobó térre várja a szurkolókat a csapat és a város vezetése! 
1. negyed 
A hangos csatakiáltások után mindkét csapat a legjobb összeállításában kezdte a bajnoki döntő ötödik mérkőzését, tudván, hogy vereség esetén már nincs lehetőség a javításra, itt és most el kell dönteni a bajnoki cím sorsát.
Graham hozta el a labdát, de rövid támadást követően Nagy Viktor szerezte meg a centerezést. Sántavyt kiállítását Varga Dániel váltotta gólra (0:1). Nem késett a válasz, az Eger is élt előnyével Hegedeüs vágta a labdát a Vasas hálójába (1:1). A vezetést ismét a vendégek szerezték meg, Varga Dénes vált le őrzőjéről és Szécsi fölött ejtett a kapuba (1:2). Kihagyott előny után Hosnyánszky a döntő gólját szerezte, gyakorlatilag a világ végéről a támadó idő lejárta előtt csavarből lőtt a jobb felsőbe (1:3). Alig egy perccel a vége előtt Varga Zsolt szépített (2:3), de még erre is volt válasza a piros-kékeknek, Varga Dániel révén (2:4). Újfent a Vasas kezdett jobban...
2. negyed
Hegedüs megmutatta, hogy mi is tudunk "közönségdíjas gólokat lőni, messziről elindított ejtése a jobb sarokba vágódott (3:4). A látványossággal ezután sem volt baj, kár, hogy ezúttal a Vasas szurkolók örülhettek ennek jobban, Varga Dénes lövése ugyanis a kapufáról jutott a gólvonal mögé (3:5). Gerendás György időkérése után Feltham góljával zárkóztunk (4:5), de Létay nem engedi ettől közelebb az Egert (4:6). Két kimaradt egri előny után gólgazdag percek következnek, Biros büntetőből talál be (5:6), Varga Dániel és Varga Zsolt akcióból, de a félidő angyalföldi találattal zárul. A Vasas ötösét Varga Dénes értékesíti (6:8).
3. negyed
Részsikerként elkönyvelhettük, hogy harmadjára is az Egeré a labda a ráúszás után, ettől fontosabb, hogy újból közelebb jöttünk a harmadik gólját szerző Hegedüs jóvoltából (7:8). Harmadik hibája után elveszítette Bundschuht az Eger, de a kivédekezett előny után sem jött össze az egyenlítés. Az egyre élesedő csatában az összeszedett védekezés mellett mindkét csapat részéről sok volt a pontatlanság, ennek köszönhető, hogy már nem változott az eredmény az utolsó felvonás előtt.
4. negyed
Az egyenlítés helyett tovább növelték előnyüket a vendégek, Kis Gábor forgatta be a védőket és Szécsit, így továbbított az üres kapuba (7:9). Tetézte a bajt, hogy Hegedüsnek időközben eltört az ujja, Grahamet pedig végleg cserével küldték ki. Öt és fél perccel a vége előtt meccslabdához jutott a Vasas, Kovács Róbert élt vele, először az összecsapáson háromra növelte a külonbséget (7:10). Hosszú és főképp eredményes hajrára lett volna szükség egri részről, Nagy Viktor viszont lehúzta a rolót. Ötméteresből azért még sikerült ezen faragni, ismét Biros volt a gólszerző (8:10). Sőőőt, 1:17 volt még a számlálón, amikor Hárai a sírból ismét visszahozta az egri reményeket (9:10). A történetnek sajnos nem lett mesebeli a vége, mert ugyan valamivel több, mint 20 másodperce még volt az egyenlítésre a trónkövetelőnek, de a labdát eladtuk, így a végén a címvédő örülhetett.

Vodafone férfi OB I. bajnoki döntő, 5. mérkőzés

ZF-Eger - TEVA-VasasPlaket

9-10 (2-4, 4-4, 1-0, 2-2).

Eger, 3600 néző. V.: Bátori György, Kun György

ZF-Eger: Szécsi - Hegedüs 3, Varga Zs. 2, Sántavy, Hárai 1 , Biros 2, Graham. Cs.. Feltham 1, Binder, Bundschuh, Bárány, Erdélyi, Kovács G. Edző: Gerendás György, Tóth Kálmán.

VASAS: Nagy V. - Katonás, Hosnyánszky 1, Takács B., Kis G. 1, Varga Dániel 3, Varga Dénes 3. Cs.. Kovács R. 1  Decker, Vörös, Fülöp, Létay 1, Hőna. Edző: Földi László.

Gól - emberelőnyből: 13/4, ill. 7/4.

Ötméteresből: 2/2, ill. 1/1.

Kipontozódott:  Bundschuh (20.), Katonás (28.), Hosnyánszky (29.)Kiállítva: Graham (27.) 

Gerendás György: - A Vasas megtette azt ami az előző meccseikből hiányzott, nagyon pontosan használták ki a lehetőségeit. Jól lőttek távolról is nem tudtuk 6-7 gólon tartani Őket. Megérdemelten nyertek és gratulálok nekik. Objektív tény, hogy Bundschuh Erik törött kézzel játszott, Hegedüs Gábornak a meccsen tört ez ujja, ezt egy ilyen szoros meccsen nem bírtuk el. A Vasasnál a legjobbkor vették elő a legtöbbet.


Földi László: - Mondhatjuk azt is hogy mindkét csapat megérdemelte volna a sikert. Az egriek a végén a sírból jöttek vissza, az is egy csodálatos dolog volt.  A Vasas ma bebizonyította, hogy összességében jobb csapat és megérdemelten nyerte meg a bajnokságot. A Bitskey-ben ismét kellemes volt a víz.

Dr. Halmos R. Péter: - Összeségében volt egy jó szezonunk, a célkitűzést teljesítettük, de senki ne várja, hogy pozitív tudjak most lenni. Nagyon fájdalmas elbukni főleg ilyen szoros és kiélezett küzdelem után. Az Euroligában a legjobb nyolc közé jutottunk. Azért fáj a mai eredmény, mert úgy érzem, hogy elkerülhető gólokat kaptunk. A jövőről annyit tudok mondani, hogy a csapat 90 százaléka együtt marad, de még nem állt össze a keretünk, próbálunk erősíteni, de ehhez nagy erőt volna egy mai siker. Köszönjük a váro, a támogatók és a szurkolók segítségét.
 

 
 

    Hozzászólások

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!