Habis László az Év Polgármestere

Szép összefogással egri siker született június 17-én Szolnokon, a Szigligeti Színházban tartott XVII. Polgármesterek Randevúján. Internetes szavazás alapján Habis László lett az Év Polgármestere.
 
 

Habis László az Év Polgármestere

Szép összefogással egri siker született június 17-én Szolnokon, a Szigligeti Színházban tartott XVII. Polgármesterek Randevúján. Internetes szavazás alapján Habis László lett az Év Polgármestere.
 
 
 
 
 

Habis László az Év Polgármestere

Szép összefogással egri siker született június 17-én Szolnokon, a Szigligeti Színházban tartott XVII. Polgármesterek Randevúján. Internetes szavazás alapján Habis László lett az Év Polgármestere.

Habis László elmondta: "Egerben sokszor emlegetjük, hogy a falak ereje nem a kőben vagyon, hanem a védők lelkében. Az emberi értékek hallatlanul fontosak, meggyőződésem, hogy Egerben ez talán különösen is igaz. Nagy öröm számomra, hogy az egriek munkáját az elmúlt években számos díjjal értékelték: Eger lett az Európai Virágos Városok között a nyertes, megnyertük a Kultúra Magyar Városa címet, a könyvtárunk az Év Könyvtára lett, a Sportiskolánk Magyarország Legjobb Sportiskolája, az egri borászok sorra, rendre nyerik az Év borásza címeket és a nagy borversenyek aranyérmeit. Ez a sok-sok törekvés azt igazolja, hogy Eger Észak-Magyarország egyik szellemi, kulturális, humán központja, amely a gazdaságban is fontos szerepet tölt be. Szeretném mindenek előtt munkatársaimnak megköszönni a támogatást, segítséget. Kitűnő testülettel dolgozom, nekem óriási öröm, hogy ilyen konstruktív, a város ügyét szolgáló csapat áll mögöttem. Végül, de nem utolsó sorban szívből köszönöm mindazoknak, aki bizalmukról biztosítottak és támogattak szavazatukkal.

forrás: eger.hu

 

 

 

 
 
  • 13Bekiabáló2011június22.17:53ÚjVálasz

    "Kár, hogy mindent a politika visz." - írta valaki. Nagyon-nagyon igaza van.

     
  • 12Bekiabáló2011június22.17:51ÚjVálasz

    Jó lenne, ha valaki felsorolná, mik azok a pozitív (az egész város lakosságát érintő, szemmel látható) dolgok, amiket polgármesterünk - első és második ciklusában, napjainkig - konkrétan Egerben eddig tett. Persze nem a nagyokat álmodásokra és az eddig meg nem valósult tervekre gondolok!

     
  • 11Bekiabáló2011június22.08:52ÚjVálasz

    Kedves 5-ös és 10-es! Nem vagyok büszke arra, hogy itt tartunk. Ha valaki védi a "hejesírást" (a kedvetekért), az már bunkó. Oké, elfogadom. Garázdálkodjatok a virtuális játszótéren, úgyis mérhetetlen az önbizalmatok. Egyet azonban fogadjatok el: mások bírálatához nem árt némi íráskészség, különben a szövegetek rólatok árulkodik.

     
  • 10Bekiabáló2011június22.07:00ÚjVálasz

    3 as!! a helyesírásról Te ne beszélj,hisz egy szót nem tudsz leírni rendesen:ilyen szerinted ilyAn?? OK???

     
  • 9Bekiabáló2011június21.19:21ÚjVálasz

    Nem tudom, a Habis-fanok szoktak-e saját tulajdonú lábaikon (tehát gyalog) sétálni a városban? Mindenütt: a centrumban és a külvárosokban is. Nemcsak egy-egy jelentős belvárosi rendezvény idején (borsátrak, sörsátrak között), hanem a szürke hétköznapokon is. Szemmel látható Egerben (sajnos!!!) az elgagyisodás, az elhanyagoltság, a közlekedési/parkolási fejetlenség. ( Egy-két példa: a Domus alatti életveszélyes lépcsősor, a szétdúlt Bródy Sándor utca, a gátlástalan behajtásokkal és parkolásokkal teli gyalogbelváros, a minaret és a mellette álló kórházkápolna lepusztultsága, az évek óta "menetkész", de az Istennek sem mozduló buszpályaudvar, Magyarországon első nyitott sportuszodánk szétrohadása, az egri fiataloknak hajdan beígért BMX- és gördeszkapálya, de nem a jelenlegi, belvárosi, az ott lakók nyugalmát tönkretevő kis vacak, a legtörténelmibb Dobó utca összevisszasága, az utcai szuvenírárusok borzalmas rondaságai (no meg a trianonozó és szélsőséges feliratokat mutató fekete pólók gátlástalan árusítása..., a Domus Bútoráruház helyetti semmi, az Egri Képcsarnok ellehetetlenítése, az angol turkálók térhódítása stb. stb. stb.) Persze-persze, helyette rágódhattunk, rágódhatunk a megalomán, városfelforgató ötleteken. Ilyen háttér előtt is lehet ám polgármesterünket vizslatni. Kár, hogy mindent a politika visz.

     
  • 8Bekiabáló2011június21.08:14ÚjVálasz

    Kedves Kisszekund Radó!

    Akkor mi az érdem? Miért nyerné a díjakat a borászok, vagy a könyvtárok helyett? De akkor nyerték, mikor ő volt a polgármester. Sőt, a kultúra magyar városa is akkor lett Eger. A magyar dal fővárosa. A virágok európai fővárosa. Az se ő volt, igaz?

    Fura egy logika, az már szent. Nem tehet róla, biztos kisorsolták. Ahogy most is csak egy dolog ez, nem érdem.

    Mi az érdem? Ha a kedvedre tenne, ha jőbban mennének a dolgaid, az lenne a jó? Helyetted nem tud vállalkozni, nyomdászkodni, énekelni. Más helyett se tudja a személyes dolgait megoldani. Ezért aztán lehet bántani.

    Ja, és az agóra meg a többi az épül. De lesz akinek majd az se tetszik...

     
  • 7Bekiabáló2011június21.01:25ÚjVálasz

    6-ossal most egyet is tudnék érteni, ha nem írta volna le az Agórát.
    Isten őrizzen attól, hogy annak az építésébe belefogjon.
    Isten őrizzen, hogy szétcsesszék a Dobó teret, megfosztva a kevéske zöld területtől is, szóval sok mindentől Isten őrizzen.
    Hogy urambátyáimék azért jó nagy lobbit képeztek a szavazásban az már biztos. Tulajdonképpen nem tudható, hogy ki az Isten csudája szavazta őt meg. Vagy saját magának nyomogatta a szavazógombot annyiszor, hogy a gépe kigyulladt. Nem baj lesz és van másik... mert cirkusz ez kérem, nem is akárminő... Nyár van, de nagyon meleg az a bunda...

     
  • 6Kisszekund2011június20.20:02ÚjVálasz

    Az, hogy az internetes szavazás alapján Habis L. kapta a legtöbb jelölést, csak egy dolog és önmagában még nem érdem. Másik dolog az a kérdés, hogy ő valóban jó polgármester-e?
    Nem tudom! Az esztergomi Medgyeshez képest például biztosan jobb. De például Kósához képest..?
    Egy jó polgármester erényei közé tartozik, hogy kedveljék és bízzanak benne városa polgárai, valamint főként az, hogy gyarapítja-e városát.
    Eddig mivel gyarapította?
    Nem általa lett a könyvtár az év könyvtára.
    Nem ő tolta előre a borászokat a díjak alá.
    Na és Eger sajnos nem szellemi központja a kultúrának.
    Nem ő pakolta tele virággal.
    stb.

    Tessék építeni agórát, hidakat, meg belvárosi patakpartot!
    Tessék működtetni a színházat!
    Tessék lobbizni a városért éjjel-nappal!
    Kézzel fogható eredményességgel.

     
  • 5Bekiabáló2011június20.18:20ÚjVálasz

    Júj 3-as, de mekvétted Habis bácsit. Őt mi, átalános iskolások tudom, hogy nem birkálhattyuk. A hejesírásom pedig javúni fogg, ha Szelecki bácsi iskolájába járok maj.

     
  • 4Bekiabáló2011június20.16:35ÚjVálasz

    Most megint mi a probléma?
    Ha egyszer ő a legJOBB akkor nincs mit tenni nekünk, hogy hatalmas nyelvcsapással gratuláljunk neki!
    A sokk botrányos évek után ami itt történt a városunkban ez már nagyon nagy siker. Amióta Eger bábművészét megunták és eltakarították azóta rend van a városban. Mert az egy nagy kutyaszar volt. Az biztos, hogy tüntetni nem fogunk, hogy vonják vissza ezt a díjat! Majd pár év múlva a nagyszerű csapata visszamenőleg úgy is megfosztja ettől a díjtól oszt jónapot.

     
  • 3Bekiabáló2011június20.14:43ÚjVálasz

    Kedves 1-es! A Harmat lehet, hogy gyenge, de csak nagy jóindulattal vélem érteni, mit is akarsz leírni. Nem ártana elvégezni az általános iskolát, mielőtt bírálsz! Esetleg arról is Habis tehet, hogy ilyan a helyesírásod? Akkor nagy a bűne.

     
  • 2Bekiabáló2011június20.14:06ÚjVálasz

    Vicc!

     
  • 1Bekiabáló2011június20.11:58ÚjVálasz

    Elképzelhető, hogy Habis a többihez képest jobb. Pedig HARMAT GYENGE. Ez van. Ezt a díjat Eger kapta. Kár hogy az ügyefogyott Közgyűlést dicsérte meg érte. Nyalni azt tud.

     

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!