Vastaps az Olympiáért

Hatalmas siker kísérte Molnár Ferenc: Olympia című vígjátékának bemutatóját péntek este az egri Gárdonyi Géza Színházban.
 
 

Vastaps az Olympiáért

Hatalmas siker kísérte Molnár Ferenc: Olympia című vígjátékának bemutatóját péntek este az egri Gárdonyi Géza Színházban.
 
 
 
 
 

Vastaps az Olympiáért

Hatalmas siker kísérte Molnár Ferenc: Olympia című vígjátékának bemutatóját péntek este az egri Gárdonyi Géza Színházban.
Az előadás végén ováció fogadta a színészeket, vastapssal köszönték meg nekik az elmúlt évek munkáját, a szereplők többsége ugyanis elszerződik jövőre. A színpadra felhívták Csizmadia Tibort is, aki utoljára rendezett az egri színpadon. – Nagyon összefogott darab, rengeteg apró játék van benne, mögöttes gondolat, igazi színészi csemege, kimondasz egy szót, ami sokszor az ellenkezőjét jelentő gondolatot takar – fogalmazott az előadásról.
Csizmadia – aki 2001 óta volt a társulat igazgatója – ezzel a darabbal búcsúzott az egri közönségtől.
 
 
 

 
 
  • 11Bekiabáló2011március29.21:39ÚjVálasz

    Esetleg ha a feltett kérdésre válaszolna(válaszolnának önök ketten)! Mi van a milliókkal direktor uram?

     
  • 10Bekiabáló2011március17.00:36ÚjVálasz

    Kedves (?) Királyi Többes!
    Nincs szerencséjük Szíki művészúrhoz. Egy kiegyensúlyozott, nem másokat mószeroló, tájékoztatást elváró egri polgár.

     
  • 9Bekiabáló2011március16.22:15ÚjVálasz
    Idézet: Bekiabáló
    Kedves 4-es!
    Engem meg az a csip-csup 18 millió érdekelne mindenekelőtt, amivel BB direktor az Agria Játékok kapcsán még nem számolt el.
    ...

    Csak tán nem Szíki művész úrhoz van szerencsénk itt többnyire? Mint a papagáj, ismétel valami 18 milliót. Emlékszem, megragadt bennem, hogy az Agria a sok programhoz képest kicsi összeget kapott, 1 milliót tán, mint egy budapesti főzőverseny. Ha jól számoltam, az Agria Játékokon 25 előadás ment a nyáron, ami meg a Körcsarnokban elmaradt, annak a jegyei vissza lettek fizetve, ezt konkrétan tudom. Különben meg minek tetszik lenni, hogy magának kellene bárkinek is elszámolnia?

     
  • 8Bekiabáló2011március16.20:08ÚjVálasz

    Kedves 4-es!
    Engem meg az a csip-csup 18 millió érdekelne mindenekelőtt, amivel BB direktor az Agria Játékok kapcsán még nem számolt el. Valószínűleg a pályázatírás emberpróbáló és roppant felelősségteljes végzése közben valahogy megfeledkezett arról a piti összegről meg a korrekt elszámolásról. (Merthogy nem a saját félretett kis pénzével rendelkezik.) Addig meg ne játssza se ő, se ön az erkölcsös erényest. Tessék előállni hiteles számlákkal, konkrét megvalósult előadások számával, jegybevételével, költségeivel, s ha minden rendben van, akkor visszautasítani a rosszhiszeműséget. Ennyire egyszerű. Minél tovább titkolózik és vagdalkozik, annál gyanúsabb lesz.

     
  • 7Bekiabáló2011március14.17:37ÚjVálasz

    Kedves 4-es!
    Van egy szörnyű gyanúm: az, hogy Radó úr = Kisszekund és esetenként a Bekiabálók egyike ugyanaz a személy. Gondolom, másnak is feltűnik a stílusjegyek, szófordulatok és a "teljes pártatlanság" okán.

     
  • 6Bekiabáló2011március14.10:22ÚjVálasz

    A #4 és #5 nyilvánvalóan egy személytől jött (teljesen azonos szövegrészek), 2 variáció egy témára...
    De - az írójuk okulására - "egy premieren a rendező színpadi meghajlása, kötelező udvariasság, nem pedig különleges esemény" ezzel én személy szerint egyet is értek, de tény, hogy éve óta általában elmaradt, bárki is volt a rendező...
    Örülök, hogy az Olympia "tomboló sikerét" nem vitatja

     
  • 5Dobókatica2011március14.10:05ÚjVálasz

    Csizmadia a darab kiválasztásakor már tudta, hogy nem ő lesz a direktor, amikor bemutatóra kerül sor, mégis méltán számított rá (és nem csalatkozott), hogy az új színházvezetés nem gördít akadályt ünnepélyes elbúcsúzására.
    (A hír írójának okulására: egy premieren a rendező színpadi meghajlása, kötelező udvriasság, nem pedig különleges esemény.)

    Kár, hogy ,,Csizi" nem ébredt rá hamarább, hogy ilyen darabokat kell bemutatniaz egri közönségnek, mert akkor nem csökkent volna az utóbbi években 40%-al a színházbajárók száma.
    Ez - úgy tűnik - nem izgatta őt eddig különösebben. Persze a méltó búcsúhoz most jól esik a tomboló siker?

    Lehet, hogy ünneprontónak tűnök, de engem érdekelne annak a nem beszedett, csip-csup 7,5 milliónak a sorsa, amit a búcsúzó ünnepelt - vélhetően önzetlen - jószívűségből mellőzött kedvenc büfésétől követelni.

     
  • 4Bekiabáló2011március14.09:51ÚjVálasz

    Csizmadia, amikor ezt a darabot kiválasztottam magának, már tudta, hogy nem az ő igazgatósága idejére esik majd a bemutató.
    Mégis számított rá (mint látjuk jogosan), hogy az új színházvezetés nem gördít akadályt rendezése, bemutatója elé.

    ,,Csizi" utóbbi néhány éve alatt nem csökkent volna le oly aggasztó mértékben (40%-al) a színházlátogatók száma, ha szép sorjában ilyen sikeres darabokat mutatott volna be.
    Úgy látszik, hogy későn ébredt rá, hogy mit vár a közönség, mert eddig talán ez nem nagyon érdekelte...

    Lehet, hogy ünneprontó amit megjegyzek, de engem érdekelne annak csip-csup 7,5 milliónak a sorsa is, amit elfelejtett beszedni az amúgy nagyvonalúan támogatott büfésétől...

     
  • 3Bekiabáló2011március14.09:45ÚjVálasz

    "ha ők is elszerződnek, azt nagyon sajnálnám."

    Ez már nem "ha" - hanem tény.
    http://www.revizoronline.com/hu/cikk/3102/nekunk-konnyebb-akik-elszerzodunk-a-stab-gerince-jovore-mar-mashol-dolgozik/

     
  • 2Bekiabáló2011március14.06:15ÚjVálasz

    Ilyen jó színháza nem lesz egy darabig Egernek, mint amilyen Csizmadia alatt volt.
    (Azt se feledjük, hogy szegény Gali sírját is ez az ájtatos Bakó Balázs és kedves neje ásta meg.)

     
  • 1Kisszekund2011március13.22:26ÚjVálasz

    Vajda Milánt és főleg Szabó Emíliát, ha ők is elszerződnek, azt nagyon sajnálnám.

     

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!