Megáldották a Szent István Televízió stúdióját

Érseki áldással indulhat útjára a közelmúltban alakult Szent István Televízió stúdiója, melyet csütörtök délelőtt mutattak be Egerben ünnepélyes keretek között a sajtó képviselőinek.
 
 

Megáldották a Szent István Televízió stúdióját

Érseki áldással indulhat útjára a közelmúltban alakult Szent István Televízió stúdiója, melyet csütörtök délelőtt mutattak be Egerben ünnepélyes keretek között a sajtó képviselőinek.
 
 
 
 
 

Megáldották a Szent István Televízió stúdióját

Érseki áldással indulhat útjára a közelmúltban alakult Szent István Televízió stúdiója, melyet csütörtök délelőtt mutattak be Egerben ünnepélyes keretek között a sajtó képviselőinek.
A Szent István Rádió pont ma ünnepli 11. születésnapját, ezért időzítettük a stúdió áldását mára- mondta Szarvas István a televízió igazgatója. A televízió adásai az interneten nézhetők a szentistvantelevizio.hu honlapon, melyek már most is tartalmaznak szeptemberi felvételeket, majd folyamatosan frissülnek aktuális egyházi tartalmakkal. Az új médiumot az Egri Egyházmegye hozta létre, fenntartója hasonlóan a rádióéhoz a Magyar Katolikus Rádió Alapítvány. A logó azonos a rádióéval, hiszen a tartalom és a cél is hasonló, és a stáb is azonos kiegészülve Federics Róberttel, aki a képi elemekért felel. Több megyét is igyekszünk lefedni a különböző helyi televíziókkal történő műsorcseréknek köszönhetően. Azért hoztuk létre a televíziót, hogy bemutassa az egyház életét képi formában, terjessze a jó hírt, és az interneten keresztül elérje a fiatalokat- emelte ki az igazgató.

Ternyák Csaba egri érsek ünnepélyesen megáldotta a stúdiót és a következőket mondta: örömmel és lelkesedéssel indul a televízió, mi is nyomon követjük minden lépését, mint egy aggódó szülő a gyermekéjét.  A Szent István televízió átveszi a Szent István Rádió értékeit és tovább fejleszti azt, hiszen a tv a szemünket szólítja meg.

 

 
 
  • 22Bekiabáló2011október27.20:22ÚjVálasz

    Mr Bennfentes!
    Zsolt úr!
    Maga szidja a katolikusokat, aki már a 3. feleségével él. (Három feleségről tudunk.)
    Maga beszél "erkölcsileg velejéig romlott rendszer"-ről a pápisták, tehát a katolikusok esetében??????!!!!!!!!
    D Ö B B E N E T!!!!!!!!!!

    Ha hallgatott volna, bölcsebben tette volna!

     
  • 21Bekiabáló2011október26.13:55ÚjVálasz

    16-nak
    Tisztelt Mr Bennfentes !
    Kedves Tiszteletes Úr!
    A magyarok 80-90 százaléka valóban áttért a protestáns hitre a XVI. század végére.
    Én azonban nemcsak emiatt érzem tragikusnak ezeket az évtizedeket, hanem amiatt is, hogy ekkor került török kézre az ország, közöttük szűkebb pátriánk, Eger is (1596-tól 1687-ig).
    Aztán - mint mindannyian tudjuk - a sok protestáns visszatért a pápisták közé.
    Jelenleg nemcsak Egerben, de Heves megyében, Magyarországon , is jóval több római katolikus, mint a többi (protestáns, hit gyülekezetes, zsidó együtt).

    Éppen ezért - legalább is a tények arra figyelmeztetnek bennünket - büszkék csak arra lehetünk, amiből ez az ország, ez a nép (erkölcsileg, szellemiekben vagy akár anyagilag) gazdagabb lett.

    A széthúzás és az acsarkodás helyett ezért célszerű szerény, Istenfélő életet élni.

    A szeretet jegyében.

     
  • 20Bekiabáló2011október25.18:52ÚjVálasz

    De jó hogy ateista vagyok! Ez a sok zagyvaság megfexi azemberek agyát. Éljenek a jedik!

     
  • 19Mr Bennfentes2011október25.16:09ÚjVálasz

    #17 : De attól sem, ha gondolatok híján tiplizik ;-) Je tov haver! Basana haba birushalaim ! :-)

     
  • 18Mr Bennfentes2011október25.12:55ÚjVálasz

    Azt még megkérdezném a jól értesült publikumtól: ismernek e még egy várost (Rómán kívül), amelyik 7 hegyre épült? Olyan várost, amelyet a bíbor(os), a skarlát és az arany szín határoz meg leginkább? Olvasták e a Jelenések könyvének 17. fejezetét? Tudják-e, hogy hogyan jutott el az itt említett Babilon misztérium vallása Rómába? Hogy hogyan adományozta ennek a vallásnak a legfőbb papi címét (Pontifex Maximus) a császár Róma püspökének? Nem túl sok a gyanús összefüggés? Nos?

     
  • 17Bekiabáló2011október25.12:51ÚjVálasz

    Nekem ezekből a löttyös, zavaros világvégi fejtegetésekből elegem van. Attól nem lesz valaki okos, hogy ismeri Dobó vagy Luther nevét, de le van maradva két évszázaddal. Búcsúzom a bennfentestől: JEVARECHECHÁ ADONÁJ VEJISMERECHÁ.. JAÉR ADONÁJ PANÁV ÉLECHÁ VÍCHUNEKÁ.. JISZÁ ADONÁJ PANÁV ÉLECHÁ VEJASZÉM LECHÁ SALOM.. Ha felkészült vitapartnert kér, kérjen nekem is.

     
  • 16Mr Bennfentes2011október25.10:49ÚjVálasz

    Kedves #13! Luther nem egyházszakadást akart. Küzdött a Sátánnal is- ez igaz, ő rájött, hogy amit ő addig egyháznak hitt, az valójában egy hamisítvány, tele pogány eredetű elemekkel. Ön olvasott Luthert? Vagy csak okoskodik? Amit meg Dobó muzulmán beállítódását illeti, nos ilyenről én sem hallottam, látom még az egri történelmet sem ismeri. Dobó nem a muzulmán hite miatt kergette el a pápistákat, hanem mert ekkoriban a vár védői is javarészt protestánsok voltak, és egész Magyarország nagy része elfordult a római vallástól (úgy 90% !). Tessék szíves lenni megtanulni a történelmet! Nem bűn a gondolkodás. Ha nem ért hozzá, legalább hallgasson! Amúgy amíg itt mindenki névtelen, én is az maradok. Amint megnevezik felkészült hitvédőiket, én is elő állok a csapatommal, ...és névvel! De könyörgöm! Tényleg felkészült embereket kérek, és olyanokat, akik elfogadják főszabályként az Ige tekintélyét!

     
  • 15Mr Bennfentes2011október25.10:37ÚjVálasz

    :-) Elmondtak értem egy Mi Atyánk-ot. Megtiszteltetés. A következőket értettem meg: 1. vitapartnereim nem szeretik a vitát- támadó védekezés- mi jön még? Inkvizíció? 2. egy részük alapvető igazságokkal sincs tisztában. 3. Igen sajátosan értelmezik az Igét.
    ςωννασυωσπωναι γασ φαουι αλπωπουι υπωτ μπγπωτ υητ φσπφηυειατ υπω βιβμιπω υπωυπω εαο υιτ εφιυιρη φσπτ υαωυα εφιρηςει π ρεπτ εφ αωυπο υατ φμηγατ υατ γεγσαννεοατ εο βιβμιψ υπωυψ
    λαι εαο υιτ αφαιση αφπ υψο μπγψο βιβμπω υητ φσπφηυειατ υαωυητ αφαισηςει π ρεπτ υπ νεσπτ αωυπω αφπ βιβμπω υητ ψητ λαι ελ υητ φπμεψτ υητ αγιατ λαι υψο γεγσαννεοψο εο βιβμιψ υπωυψ

     
  • 14Bekiabáló2011október25.08:43ÚjVálasz

    Kedves Bennfentes!

    Pater hmwn o en toi \"ouranoi\", agiasqhtw to onoma sou,
    elqetw h basileia sou, genhqhtw to qelhma sou, w\" en ouranw kai epi gh\". Ton arton hmwn ton epiousion do\" hmin shmeron
    kai afe\" hmin ta ofeilhmata hmwn, w\" kai hmei\" afhkamen toi\" ofeiletai\" hmwn: kai mh eisenegkh\" hma\" ei\" peirasmon, alla rusai hma\" apo tou ponhrou.

    Érti? Ennyit még ön is megérdemel!

     
  • 13Bekiabáló2011október25.07:10ÚjVálasz

    Rajta, kedves Mester, bennfenteseknek áll a világ! Ön a névtelen (álnéven írt) hazugságok nagymestere. Én magam is az arámit beszélem kevésbé, így hát kvittek vagyunk. Ezzel együtt nem tudom teljesen ellenőrizni az állításait. Luther nem egyházszakadást akart. Küzdött a Sátánnal is, még tán Önhöz is könyvet dobott volna. Amit meg Dobó muzulmán beállítódásáról ír, azt csak becsületszóra hiszem el. Az magának úgyis bőven van.

     
  • 12Bekiabáló2011október24.22:44ÚjVálasz

    11-nek
    0-0 a nyulak javára.

    Amúgy én csak magyarul és latinul olvasom az Írást. De csodálkozom Önön, hogy ilyen háttérrel, ekkora sz-rságokat ír le. Mintha egy UFO-val lenne dolgunk.
    Semmi baj. Egyszer, ha az Úr színe elé kerülünk, talán minden a helyére kerül.

     
  • 11Mr Bennfentes2011október24.09:39ÚjVálasz

    Kedves #10-es! Ha már így rákérdezett, a hébert, és a görögöt értettem. Nincsen identitás zavarom a hitemet illetően a "kősziklán állok", Istenfélő, bűngyűlölő ember vagyok. Az ámulattal tölt el, hogy mennyire félre tudják ismerni az embert, de számomra ez is azt bizonyítja, hogy itt Egerben a kereszténységnek kizárólag azt az egy- római- változatát ismerik. Had emlékeztessem: Luther Márton óta ez a hegemónia megszűnt! Még ha nehéz is elviselni. Már Dobó István is elkergette a pápistákat. Vajon ő is marxista volt, vagy ősmagyar vallású? Az appologetikai vitát komolyan gondoltam. (Lehet újra ki kellene függeszteni Eger kapuira is a Wittembergi nyilatkozatot.)

     
  • 10Bekiabáló2011október23.18:09ÚjVálasz

    Gratulálok,
    kedves Bennfentes, most legalább tudom, hogy miért vette fel ezt a nevet. Csak óvatosan kérdezem meg, hogy mit ért a Biblia eredeti nyelve alatt. Az arámit, a hébert, a görögöt, a latint, vagy...? Esetleg ott állt Pilátus mellett? Vagy ön azt gondoja, hogy ezt is magyarul írták, mint összittya gondolkodó? Felejtsük el gyorsan, amit mondott vagy leírt, mert még a maradék illúzióm is elszáll önnel kapcsolatban. Írom ezt a 2, 4,5,6 nevében, akik legalább nem verik a mellüket, mekkora tudósok.
    Ön valóban Bulgakov regényéből lépett elő, mint az ötvenes évek ateista gondolkodója, Hontalan Iván. Jó találkozást a sötétség erőivel, az olajat már kiöntötték....

     
  • 9Mr Bennfentes2011október23.16:23ÚjVálasz

    Nos, had lepjem meg Önöket! A bibliát nem csak magyarul olvasom, hanem eredeti nyelvén is. Álljon elő, aki mer szívesen vállalom az appologetikai megmérettetést. Úgy vélem itt az ideje Önöknek is elő venni a bibliát (ma már nem tiltják, és nem csak latinul mondják, hogy a nép ne értse :-)). Aki csak egy kicsit is ismeri az írást, az nem hord össze ekkora marhaságokat, mint #2, 4, 5, 6! Vigyázat! Valóban lesz megmérettetés az Öregkorú előtt! És lesznek nagy meglepetések! Én magam részéről örömmel, és bizalommal várom azt a napot!

     
  • 8Bekiabáló2011október23.12:43ÚjVálasz

    6-os!
    Így beszél egy jóérzésű, vallásos és intelligens ember?

     
  • 7Bekiabáló2011október23.10:59ÚjVálasz

    Kedves 6-os!
    Tájékozódj kicsit. Eddig sem csupán egyházi temetések voltak, eddig sem kizárólag pap végezte a temetési szertartást. Ha majd egyszer kilátsz magadból, észre fogod venni, hogy vannak olyan polgártársaid is, akik nem vallásosak vagy nem gyakorolják a hitüket. Lehet, hogy még ők is tisztességes, rendes emberek! Nem gondold?

     
  • 6Bekiabáló2011október22.16:40ÚjVálasz

    3-nak

    Én például kíváncsi vagyok, s félek temetésed napján téged se csak úgy kaparnak el a temető melletti gödörben.

    Barátsággal: Kántor Viktor

     
  • 5Bekiabáló2011október22.15:27ÚjVálasz

    A Bennfentest szeretném tájékoztatni, hogy ki is igazából a "nagy parázna". Hát nem Róma és nem az egyház, verje ki fejéből ezt a butaságot. Egy apró idézet. "Miközben világszerte megmozdulások zajlanak a pénzpiaci szereplők ellen, egy svájci elemzés 43 000 nemzetközi vállalat kapcsolatainak vizsgálatával megerősítette, hogy létezik a cégeknek egy főként bankokat tömörítő viszonylag kis csoportja, ami aránytalanul nagy befolyással rendelkezik a világgazdaság fölött."
    Olvasson, tájékozódjon és gondolkodjon. Ne dőljön be a megtévesztésnek. Az emberek a világban már kezdenek erre rájönni, kár, hogy nálunk még akadnak ilyen hangok.

     
  • 4Bekiabáló2011október22.14:51ÚjVálasz

    Kedves Bennfentes!
    Ön lemaradt néhány brossurával. A párfőiskolán bizonyára jól megtanították a tudományos ateizmust, s az inkvizíció történetéig tájékoztatták a "nagy parázna" viselt dolgairól.A többről sajnos lemaradt. Kár. Ezért csak helyeselni tudom elszánt és tudatlan lelkesedését, ahogy ügyetlenül, de hisztérikusan támadja az egyházat. Úgy látom, az ön lelke felett már sikerült is a kontrollt megszerezniük azoknak, akiknek ez elemi érdekük. A "végső korszak prófétái" 2012-től kezdve minden szörnyűséget előszednek, hogy Önt és a hasonlókat megtévesszék.
    Hogy mondta Bulgakov regényében a Sátán? Legyen mindenkinek a hite szerint. Önnel is. Mást meg jobb, ha békén hagy...

     
  • 3Bekiabáló2011október21.20:21ÚjVálasz

    Egyetértek Mr. Bennfentessel!Ez az egyházi bla-bla egy nagy sz..Pénzük bezzeg most van dögivel, mert a kormány csak úgy lapátolja a csuhásokba a lóvét. Az már más kérdés, hogy ki a franc kíváncsi a végeláthatatlan templomi óbégatásra, meg a szent szövegre immár kép formájában is?!

     
  • 2Bekiabáló2011október21.16:19ÚjVálasz

    1-nek
    Hűje (így, hosszú ű-vel és pontos ly-vel.)

    Tájokozatlan, primitív, hetet-havat összehordó, az európai lelkiséget, kultúrát legfeljebb ugató hülye, aki ilyeneket össze-visszaír.

    (Biztos vagyok benne, hogy Weil úrék kitörlik a soraimat, hiszen az övék azonos az 1-es véleménnyel. Én inkább úgy érzem, hogy az ő gondolkozásukat követi 0.2 százalék. Vagy annyi sem.)

    Moderátor:

    Higgadjon le kend! Nincs kitörölve. Weil úrék. (bár szerintem tegeződünk..:)

     
  • 1Mr Bennfentes2011október21.08:22ÚjVálasz

    A római kúria azt hiszi, hogy a régi jól bevált stratégiával meg tudják szerezni a kontrollt a magyar lelkek felett (iskolák bekebelezése, oktatás átideologizálása, kommunikációs csatornák megszerzése, politika befolyásolása 0,2 % támogatottsággal, adópénzek milliárdjainak kiszivattyúzása ). Csakhogy az egész egy meszelt sír. Európában tömegesen lépnek ki a római felekezetből (nem csoda, ott ugyanis több helyen kötelező az egyházi adó, és nem akarnak egy erkölcsileg velejéig romlott rendszert támogatni). Aki olvassa Isten véleményét az egészről (mármint A KÖNYV-ben), az nem is csodálkozik, hiszen a végső korszakban lelepleződik a nagy parázna. Megint mi magyarok akarunk lenni az utolsók, akik ezt felismerik?

     

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!